Brottsfacit för december 2016: 16 mord, 37 mordförsök, 37 fall av grov misshandel och 27 mordbränder

 

Nu är äntligen min sammanställning/statistik över antalet våldsbrott i Sverige under december 2016 klar. Det har tagit lång tid – inte minst med anledning av att antalet brott har varit mycket högt och mycket researchkrävande. Så här ser bilden ut:

Mord:                                16

Mordförsök:                      37

Grov misshandel:             37

Misshandel:                      254

Mordbränder:                    27

Antalet mord, 16 under december, är ett av det högsta antalet mord under en enskild månad sen januari 2016. December var alltså en mycket blodig månad i svensk kriminalhistoria. Antalet mordförsök (37 i december) ligger på ungefär samma nivå som det brukar. Däremot kunde jag konstatera en mycket kraftig ökning av antalet mordbränder (eller misstänkta mordbränder), 27 stycken under december.

Den siffra som särskilt sticker ut i decemberstatistiken är antalet misshandelsfall. Jag har redovisat 254 fall av misshandel vilket är nästan 100 mer än under november. Orsaken till att antalet misshandelsfall i min statistik ökar så kraftigt är naturligtvis dels att de faktiskt ökar. Men den viktigaste förklaringen är att jag följer upp polisens egen brottsstatistik bättre nu än tidigare. Ändå vet jag att antalet misshandelsfall i Sverige i själva verket var betydligt högre under december 2016 än de 254 fall jag redovisat. Det beror helt enkelt på att polisens händelserapportering är mycket ofullständig. Alla regioner redovisar inte brotten alls. Jag har t ex inte hittat några händelserapporter från Region Skåne, där vi vet att våldet är mycket omfattande.

Samtidigt har jag själv avstått att rapportera om misshandelsfall där polisen har redovisat mycket vag information eller ingen information alls och där brotten har varit av mindre art.

Poliser på Hisingen i Göteborg. Bild: polisen.se

I särklass bäst på att redovisa sin brottslighet är Polisen i Västra Götaland. Stort A är mitt betyg. Även polisen i Östergötlands och Jönköpings län redovisar sina brott på ett utmärkt sätt. Därutöver är det verkligen si och så. Skärp er, polisen! Det finns mycket att göra för att förbättra händelserapporteringen!

När det gäller redovisningen av våldsbrotten för helåret 2016, alltså det totala antalet våldsbrott, väljer jag att presentera den i ett särskilt blogginlägg här intill.

Så här ser det färdiga resultatet för december månad 2016 ut:

1 DECEMBER 2016

MORDFÖRSÖK I MALMÖ

Polisen kallas sent på kvällen till en lägenhet på Eriksfältsgatan i Malmö. Orsaken är att lägenheten har blivit beskjuten. Ännu finns inga uppgifter om att någon person ska ha skadats.

Här på Eriksfältsgatan i Malmö utsattes en lägenhet för beskjutning. Bild: hitta.se

Polisen har under natten arbetat med dörrknackning och annan inhämtning av information. Det är fortfarande oklart hur många skott som har avlossats.

 

1 DECEMBER 2016

FEM FALL AV MISSHANDEL I STOCKHOLM

Enligt polisens sammanfattning av natten till den 1 december har misshandel i fem fall inrapporterats. Två personer har gripits av polisen.

 

1 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I HASSELFORS UTANFÖR LAXÅ

Vid tvåtiden på natten larmas polisen till en bostad i Hasselfors utanför Laxå. Orsaken är bråk mellan flera familjemedlemmar. En 68-årig man grips misstänkt för misshandel av sin hustru.

Kvinnan är inte så allvarligt skadad att hon tvingas uppsöka sjukvård.

 

1 DECEMBER 2016

MORDFÖRSÖK I NYBRO

Vid 22-tiden på kvällen kallas polisen till en adress på Bangatan i Nybro. Där anträffas en man med skottskador. Mannen förs i ambulans till sjukhus. Det är i inledningsskedet oklart för polisen var brottet har begåtts någonstans och även andra omständigheter.

Flera personer grips senare på olika platser i Nybro. På fredagen har sex personer, fem män och en kvinna, anhållits skäligen misstänkta för mordförsök. De anhållna är mellan 19 och 26 år gamla.

 

2 DECEMBER 2016

MORDBRAND I MALMÖ

Strax efter klockan nio på kvällen larmas polis och räddningstjänst till en adress på Lindängsplan i Malmö. När polisen kommer till platsen hittar man en helt utbränd lägenhet. En lägenhet intill är rökskadad. Enligt uppgift är det ingen som bor i den utbrända lägenheten.

En person förs till sjukhus med rökskador och polisen upprättar en anmälan om mordbrand.

 

2 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I ÖREBRO

Polisen kallas vid tiotiden på kvällen till stadsdelen Oxhagen i Örebro. Två personer har blivit hotade med kniv och sprayade med pepparspray.

En 52-årig man hämtas in till förhör misstänkt för brotten. Åklagare anhåller mannen under natten misstänkt för misshandel och olaga hot.

 

2 DECEMBER 2016

DUBBELMORD OCH MORDFÖRSÖK  I RINKEBY – BRÖDER AVRÄTTAS PÅ KAFÉ

Klockan är 21.49 fredagen den 2 december när polisen får in ett larm om skottlossning på Kafé Mynta på Rinkebystråket i Rinkeby i norra Stockholm. Enligt vittnesuppgifter rusar flera gärningsmän in på kaféet och skjuter vilt omkring sig med automatvapen. Det uppstår panik och två unga män flyr in i diskrummet. Där hinner gärningsmännen ifatt dem och skjuter båda männen till döds. De båda offren är bröder i 25-årsåldern.

Minst två män rusade in på kafé Mynta i Rinkeby på fredagskvällen och avrättade två bröder. Bild: rinkebystraket.se

I tumultet blir även en tredje person skottskadad i armen och förs senare till sjukhus. Gästerna på kaféet flyr ut i panik samtidigt som gärningsmännen ger sig iväg i en vit bil. Dagen därpå, på lördagsmorgonen, anträffar polisen den bil som man tror har koppling till mordet och tar bilen i beslag.

Enligt polisen handlar det om minst två förövare.

De mördade bröderna figurerar båda i polisens brottsregister sen flera år tillbaka. Båda har också suttit i fängelse. En av bröderna har tidigare dömts för rån, hets mot folkgrupp, ringa narkotikabrott och våld mot tjänsteman. Den andre brodern har varit dömt för bl a stöld och grov stöld. De saknar för närvarande känd folkbokföringsadress men var tidigare skrivna på samma adress i Rinkeby.

Även den skadade tredje personen är i 25-årsåldern. Enligt polisen är också han känd av polisen sen tidigare.

Kafé Mynta valde att stänga sin verksamhet under några dagar efter det brutala mordet på två bröder. Bild: rinkebostraket.se

Enligt tidningsuppgifter kan morden i Rinkeby vara en hämndaktion i den kriminella världen. Det finns teorier om att det rör sig om ett internt bråk inom en konstellation av rånare. En annan teori är att morden är en hämnd efter en attack i Solna i somras, när en handgranat kastades in i en lägenhet.

Det ska också sägas att polisen utsattes för stenkastning när man spärrade av området runt Kafé Mynta efter morden. Ingen polisman ska dock ha kommit till skada på grund av stenkastningen.

 

2 DECEMBER 2016

FEM FALL AV MISSHANDEL I STOCKHOLM

Under natten den 2 december 2016 rapporterar polisen in fem fall av misshandel i Stockholms län.

Fyra personer har gripits misstänkta för misshandel.

 

 

2 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I GÖTEBORG
¨

Klockan 23.21 på kvällen ringer en man till polisen i Västra Götaland sen han blivit misshandlad av en annan man. Gärningsmannen har slagit brottsoffret och polisen upprättar en anmälan om misshandel.

Den misshandlade mannen kan peka ut gärningsmannen som grips och förhörs. Övriga omständigheter i fallet är oklara.

 

2 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I HALMSTAD

Polisen i Halland larmas av en privatperson sen denne påträffat en man som ligger avsvimmad på gatan. Personen ringer omedelbart efter ambulans och mannen förs till sjukhus.

Mannens skador bedöms som lindriga. Polisen upprättar en anmälan om misshandel. Omständigheterna bakom misshandeln är fortfarande oklara.

 

3 DECEMBER 2016

TVÅ FALL AV MISSHANDEL I STOCKHOLM

Polisen får larm om två fall av misshandel i Vasastan i centrala Stockholm. Polisen kommer till platsen och griper e person som har misshandlat två brottsoffer. Han har dessutom hotat en tredje person på Norrtullsgatan.

Den gripne mannen är misstänkt för misshandel i två fall, för olaga hot i ett fall och för narkotikabrott.

 

3 DECEMBER 2016

MORDFÖRSÖK I MALMÖ

Klockan 18.21 kontaktas polisen av Universitetssjukhuset i Malmö om att en skottskadad man kommit in till sjukhuset i en privatbil en stund tidigare. Mannen är skadad i benen men hans skador är inte allvarliga.

Polisen åker till sjukhuset för att prata med mannen och även tala med vittnen. Just då är den skottskadade mannen vaken och kan tala med polisen.

En man i 20-årsåldern blev skjuten här på Bennets väg i Rosengård i Malmö. Bild: hitta.se

Enligt de ursprungliga uppgifterna är mannen i 40-årsåldern men uppgifterna ändras senare till 20-årsåldern. Polisen arbetar inledningsvis för att få fram uppgifter om var någonstans i Malmö mannen har blivit skjuten. Polisen åker sedan med flera patruller, bl a en hundpartrull, till Bennets väg i Rosengård där man tror att brottsplatsen finns.

 

3 DECEMBER 2016

GROV MISSHANDEL I TRE FALL I RÅGSVED I STOCKHOLM

Natten mot lördagen blir tre unga män utsatta för grov misshandel i Rågsved i Stockholm. Männen blir skurna i ansiktet, antingen av knivar eller av glasbitar. Enligt polisen är männens skador allvarliga men inte livshotande. De tre brottsoffren är alla födda på 90-talet.

Det var här utanför Folkets hus i Rågsved i västra Stockholm som tre män i 20-årsåldern blev allvarligt knivskurna. Bild: nyafolketshusragsved.se

Det är klockan 03.14 på natten mot lördagen som polisen får ett samtal om ett bråk utanför Folkets hus i Rågsved i södra Stockholm. Tre män skadas vid bråket. Två av männen förs till sjukhus av kamrater medan den tredje mannen förs med ambulans till akuten.

Polisen förhör vittnen på plats under lördagsnatten och tekniker kallas dit på morgonen. De tre misshandlade männen har själva inte varit villiga att ge några detaljerade upplysningar om vad som har hänt.

Enligt polisen handlar det om flera gärningsmän men polisen har än så länge ingen misstänkt för misshandeln.

 

3 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I UMEÅ

Strax efter klockan 22 på kvällen blir polisen kommenderad till Ålidhems centrum i Umeå efter rapporter om att en man blivit misshandlad och hotad. Mannen blir sparkad i ryggen. Gärningsmännen är okänd för brottsoffret.

En man blir sparkad och knivhotad här vid Ålidhems centrum i Umeå vid 22-tiden på kvällen. Bild: mapio.net

I samband med misshandeln har gärningsmannen hotat mannen med vad som beskrivs som en kniv. Gärningsmannen tar sig därefter från platsen i sällskap med två andra personer.

Målsägaren blir inte allvarligt skadad fysiskt men svårt chockad. Ingen person har gripits för brottet men polisen har upprättat en anmälan om misshandel och olaga hot.

 

4 DECEMBER 2016

GROV MISSHANDEL I FILIPSTAD

Vid kvart i elvatiden på kvällen den 4 december blir en man i Lesjöfors i Värmland grovt misshandlad av en annan man. De båda männen sitter tillsammans i en bostad. Plötsligt blir de ovänner och råkar i bråk med varandra. En av männen slår oh sparkar den andre mannen mot kroppen och huvudet. Han slår även mannen med ett tillhygge, oklart vilket.

Här i den närmast utdöende industrikommunen Lesjöfors i Värmland blir en man grovt misshandlad av en annan man och förd till sjukhus. Bild: filipstadsbergslag.com

Polisen kommer till platsen och den misshandlade mannen förs i ambulans till Universitetssjukhuset i Örebro. Samtidigt grips gärningsmannen och anhålls misstänkt för grov misshandel.

 

4 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I ARVIKA

Vid halv tiotiden på kvällen får polisen in ett larm om att en man i Arvika blivit misshandlad av en 22-årig gärningsman. Den misshandlade mannen är anhörig till gärningsmannen, som kastar omkull och misshandlar sin släkting.

Den 22-årige mannen grips av polis och anhålls efter förhör för misshandel och olaga hot.

 

4 DECEMBER 2016

MISSHANDEL PÅ ASYLBOENDE I MUNKEDAL

Klockan är snart nio på söndagsmorgonen som polis och ambulans kallas till ett asylboende i Munkedal. Larmet gäller en misshandel som ägt rum på Migrationsverkets asylboende. En man på boendet har misshandlat en annan man med flera slag.

När polisen kommer fram finns både den misshandlade och gärningsmannen på plats. Den skadade körs med ambulans till sjukhus. Han är skadad och blöder från bl a  munnen men är vid medvetande.

Polisen griper den misstänkte gärningsmannen som förs till polisstation för förhör. Det är oklart hur gamla de båda männen är.

 

4 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I STOCKHOLM

Här på en restaurang vid Östra station i Stockholm ledde ett storbråk mellan fotbollssupportrar till misshandel och gripanden. Bild: commons.wikimedia.org

Ett storbråk bryter ut på en restaurang vid Östra Station i Stockholm på lördagskvällen. Polisen får larmet vid halv tolvtiden på lördagskvällen. Enligt polisen är det två supportergrupper som har drabbat samman.

I samband med bråket utsattes flera personer för misshandel. Förutom misshandel har folk kastat stolar och glas på restaurangen, som är ett samlingsställe för Djurgårdssupportrar.  Enligt polisen är det inledningsvis oklart vad bråket handlar om.

En skadad person förs till sjukhus och fyra personer har gripits av polisen och förts bort från platsen.

 

4 DECEMBER 2016

TRE FALL AV MISSHANDEL OCH ETT FALL AV GROV MISSHANDEL I STOCKHOLM

Strax efter midnatt får SOS Alarm om att man hittat en blodig person i närheten av Elsa Beskows gata i Fruängen i västra Stockholm.

Här i Fruängen blev fyra personer misshandlade i samband med en fest i en lokal på Elsa Beskows gata. Bild: commons.wikimedia.org

Polisen får veta att det pågår en fest i en lokal dit objudna gäster tagit sig. När de som inte var inbjudna blev tillsagda att lämna festen uppstod bråk. Tre personer blir misshandlade med slag och sparkar av okända gärningsmän.

Ett fjärde brottsoffer utsätts för grov misshandel och förs till sjukhus med ambulans. Polisen griper en av gärningsmännen.

 

4 DECEMBER 2016

GROV MISSHANDEL I FILIPSTADS KOMMUN

Strax efter klockan ett på natten får polisen larm om ett fall av grov misshandel på en mindre ort i Filipstads kommun i Värmland. En kvinnan i 30-årsåldern rapporteras misshandla en man som hon har en relation med. Misshandeln börjar med en dispyt mellan kontrahenterna. Misshandeln äger rum i parets bostad.

Kvinnan misshandlar mannen med kniv. Mannen får allvarliga skador i benen och förs till Centralsjukhuset i Karlstad. Den 30-åriga kvinnan grips på platsen och lägenheten spärras av. Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel.

 

4 DECEMBER 2016

MORD UTANFÖR SÄTER I DALARNA

Förbipasserande privatpersoner upptäcker en brinnande bil vid byn Pungmakarbo utanför Säter i Dalarna. De larmar polis och räddningstjänst.

En död man påträffades i en brinnande bil på en mindre ort utanför Säter den 4 december. Foto: Torbjörn Wåhlin/Nyhetswebben.se

Larmet om den brinnande bilen kommer in till polisen i Dalarna klockan 06.50 på söndagsmorgonen.  När räddningstjänsten har släckt bilbranden hittar man en svårt bränd kropp. Polisen inleder en förundersökning om mord. Under dagen gör polisens tekniker en brottsplatsundersökning,

Sent på söndagskvällen var den döda personen fortfarande inte identifierad även om polisen med hjälp av bilens registreringsskylt kan ana vem ägaren är. Senare tror sig polisen ha identifierat mannen som ska vara hemmahörande i trakten.

 

4 NOVEMBER 2016

MORDFÖRSÖK I MIDSOMMARKRANSEN I STOCKHOLM

Vid 04.30-tiden på söndagsmorgonen får polisen larm om att en man i 45-årsåldern skadats allvarligt sen han fallit från en balkong på andra våningen i ett flerbostadshus på Nybodagatan i Midsommarkransen i södra Stockholm.

En man blev mycket allvarligt skadad sedan han fallit ner från en balkong på Nybodagatam i Hägersten. Polisen utreder mordförsök. Bild: wahlinfastigheter.se

Polisen inleder omedelbart en förundersökning om mordförsök eftersom man misstänker att mannen kan ha knuffats ut från balkongen. Mannen förs omedelbart till sjukhus där man konstaterar att han är allvarligt skadad och kommer att opereras. Hans skador uppges dock inte vara livshotande.

Polisen griper samtidigt en man i 40-årsåldern som befinner sig i lägenheten. Han misstänks för mordförsök. Mannen är berusad. Vid lunchtid på söndagen beslutar polisen att anhålla mannen misstänkt för mordförsök.

 

4 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I KRYLBO

Vid fyratiden på morgonen kallas polisen till en lägenhet på Bäckgatan i Krylbo. Den man som äger lägenheter blir utsatt för misshandel när han försöker avvisa en objuden gäst i samband med en fest.

Brottsoffret blir slagen med knytnävar i ansiktet. Därefter lämnar den objudne gästen lägenheten. Polisen upprättar en anmälan om misshandel.

 

4 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I BORLÄNGE

Vid tvåtiden samma natt larmas polisen om en misshandel på Stationsgatan i Borlänge. En man anmäler för polisen att han blir misshandlad i samband med att han lämnar en restaurang.

Fyra för honom okända män hoppar på honom och slår honom. Polisen upprättar en anmälan om misshandel.

 

4 DECEMBER 2016

TVÅ FALL AV MISSHANDEL I MORA

Klockan 01.00 på söndagsnatten får polisstationen i Mora besök av två män. De anmäler för polisen att de har blivit misshandlade av en för dem okänd man.

Polisen upprättar en anmälan om misshandel.

 

5 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I LUND

En 20-årig kvinna blir påhoppad och nedslagen av två okända män när hon promenerar hem längs Getingevägen i Lund. Klockan är 03.10 på lördagsmorgonen när två män går ikapp kvinnan.

En 20-årig kvinna blir nedslagen av två okända män här i korsningen Norra Promenaden-Getingevägen i Lund. Bild: mapio.net

I korsningen Norra Promenaden-Getingevägen slår männen ner henne bakifrån så att hon faller till marken. Efter överfallet springer männen från platsen.

Enligt polisen vet inte kvinnan vilka de båda männen är. Istället handlar det om s k oprovocerat våld. Polisen gör en anmälan om misshandel.

 

5 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I LINKÖPING

Vid kvart i ettiden på måndagen  larmas polisen av personer som har sett en man uppträda hotfullt mot förbipasserande vid Trädgårdstorget i centrala Linköping.

Gärningsmannen hotar flera människor och misshandlar en man. Därefter går gärningsmannen vidare. Även andra vittnen hör av sig till polisen om att de stött på den hotfulle mannen som bland annat ska ha visat upp en kniv.

På Stora Torget i Linköping griper polisen på måndagen en man som hotat och misshandlat flera personer. Bild: mapio.net

Polisen åker med flera patruller till platsen och hittar gärningsmannen vid Stora torget i Linköping. Där grips mannen som misstänks vara narkotikapåverkad. Mannen är 28 år gammal. Polisen upprättar en anmälan om misshandel. Även andra brottsrubriceringar kan tillkomma enligt polisen i Linköping.

 

5 DECEMBER

MORDBRAND I OSKARSHAMN

Strax efter klockan 18.00 på kvällen kommer det in ett larm om en brand på ett boende på Hantverksgatan i Oskarshamn. En man förs i ambulans till sjukhus. De övriga på boendet har lyckats komma ut ur den brinnande byggnaden. Polisen misstänker att branden är anlagd.

Senare visar det sig att den man som tidigare förts skadad till sjukhuset är identisk med den person som misstänkts ha anlagt branden på boendet. Polisen spärrar av platsen och upprättar en anmälan om mordbrand.

 

5 DECEMBER

MISSHANDEL I ÅNGE

En kvinna kontaktar på polisen och uppger att hon har misshandlats av sin sambo. Misshandeln sker i området Fränsta i Ånge.

Polisen beger sig till platsen.

 

5 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I NORRKÖPING

Klockan 10.22 på förmiddagen kontaktas polisen i Östergötland om att en busschaufför i Norrköping har blivit misshandlad. Enligt det larm polisen får in går gärningsmannen ombord på bussen vid hållplatsen i Vilbergen. Sen slår han till busschauffören, kliver av bussen igen och lämnar platsen.

Polisen söker den misstänkte gärningsmannen i området utan framgång. En anmälan om misshandel och våld mot tjänsteman upprättas. Samtidigt vädjar polisen till allmänheten om att lämna in vittnesuppgifter till polisen om händelsen.

Signalementet på gärningsmannen är att han är i 65-årsåldern. Han är klädd i kamourflagemönstrad jacka och har en mössa på huvudet.

 

5 DECEMBER

MISSHANDEL I LULEÅ

Polisen i Norrbotten får in ett larm om att en misshandel har inträffat på Porsön i närheten av universitetsområdet. Polisen åker till platsen.

En man har blivit misshandlad på Porsön i närheten av universitetsområdet i Luleå. Bild: lulea.se

Man håller förhör med vittnen och dokumenterar skador på brottsoffren. Polisen upprättar en anmälan om misshandel.

 

5 DECEMBER 2016

GROV MORDBRAND I HÖRBY

Byn Äspinge i utkanterna av Hörby drabbades den 5 december 2016 av ett fruktansvärt branddrama. Bild: Bygdeband

Polisen får strax efter klockan 23 00 på kväll larm om en villabrand i Äspinge utanför Hörby. När polis och räddningstjänst kommer till platsen står det klart att det är en boende i villan, en 28-årig man, som själv anlagt branden. Branden orsakar stor fara för de övriga personer som bor i villan.

En 28-årig man brände upp den villa i Äspinge i Hörby i Skåne där han bodde tillsammans med sin familj. Bild: Mitula Bostad

Polisen griper mannen på brandplatsen när han tvingas hoppa ner från ett tak. Fallet från taket gjorde att mannen, som enligt uppgift har svåra psykiska problem, själv blir svårt skadad och förs till sjukhus i ambulans. Skadorna är dock inte livshotande.

Den 28-årige mannen bor i villan i Äspinge tillsammans med sina föräldrar, sin sambo och ett litet barn.När branden startar befinner sig alla tre vuxna och ett barn i villan. Dessa klarar sig lyckligtvis utan skador. Polisen inleder en förundersökning om mordbrand.

 

5 DECEMBER 2016

MORDFÖRSÖK I HAGFORS

Strax före midnatt natten till tisdag får polisen in ett larm om att en man har blivit knivhuggen med flera hugg  i en lägenhet i Hagfors i Värmland. Mannen förs till centralsjukhuset i Karlstad, sannolikt med svåra skador.

En man blev utsatt för ett mordförsök i den här bostadsfastigheten i Hagfors natten till tisdagen. Bild: hagfors.se

En man anhålls senare i sin frånvaro misstänkt för mordförsök. Polisen påträffar dock mannen senare och griper honom. Mannen för till polisstation för förhör och anhålls misstänkt för mordförsök.

Polisen spärrar av lägenheten för teknisk undersökning. I övrigt är man sparsam med kommentarer om mordförsöket.

 

6 DECEMBER 2016

MORDBRAND I UPPLANDS-BRO

Tio personer, varav fyra barn, förs till sjukhus efter en lägenhetsbrand på Råbystigen i Upplands-Bro. Ytterligare ett 40-tal personer evakueras och kommer att tillbringa natten på en fritidsgård i närheten.

En anlagd brand förändrade på några minuter tillvaro för ett antal familjer på Råbystigen i Upplands-Bro den 6 december. Bild: UBRO

Klockan är 03.12 på natten när ett larm kommer in till polisen om en lägenhetsbrand i Upplands-Bro. Branden har startat i en lägenhet och sedan spritt sig till tre balkonger. Vid halv sjutiden på morgonen har räddningstjänsten lyckats släcka elden.

Elva personer är skadade. Sex är rökskadade och fem har skador i rygg och nacke. Flera personer lyckas undkomma lågorna genom att hoppa från fönster och balkonger. Det är i samband med hoppen som de ådrar sig sina rygg- och nackskador.

Polisen misstänker att branden är anlagd och inleder en förundersökning om mordbrand.

 

6 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I GRANLOHOLM, SUNDSVALL

Strax före klockan 18.00 på tisdagskvällen får polisen i Sundsvall larm om en misshandel i stadsdelen Granloholm. Misshandeln börjar med ett bråk mellan två personer.

Händelsen inträffar utomhus i Granloholm. Den misstänkte gärningsmannen flyr från platsen och lämnar den skadade mannen kvar på marken. Ambulans tillkallas och för mannen till sjukhus. Brottsoffret har bland annat fått skador på benen och har svårt att gå.

Inte ens fyra timmar senare har inte polisen lyckats få fram några uppgifter om den misstänkte. Polisen har signalement på mannen och flera vittnen förhörs.

 

6 DECEMBER 2016

GROV MISSHANDEL I LULEÅ

Klockan 14.55 på tisdagen får polisen in ett larm om ett bråk i en lägenhet i området Bergviken i Luleå. Enligt de första uppgifterna handlar det om en misshandel med hjälp av ett tillhygge.

Polisen åker till platsen. Väl där griper man två personer. En av dem är misstänkt för grov misshandel. Den andre än misstänkt för inblandning i grov misshandel. Det är denne man som misshandlats och som sedan förs i ambulans till sjukhus för vård av sina skador.

Den misstänkte gärningsmannen tas direkt med till arresten av polisen, som upprättar en anmälan om grov misshandel.

 

6 DECEMBER 2016

MORDBRAND I SMEDJEBACKEN I DALARNA

En trävilla börjar brinna kraftigt i Lernbo i Smedjebacken i Dalarna sent på tisdagen. Larmet kommer in till polis och räddningstjänst vid midnatt natten till onsdag. När räddningspersonalen kommer till platsen är villan redan övertänd. Det handlar om ett trähus i två våningar.

Rökdykare tar sig in i den brinnande villan och hittar då en äldre kvinna som avlidit i lågorna. Räddningstjänsten hittar en rullator inne i villan och en utanför. Det handlar om en kvinna i 80-årsåldern. Hon hittas i köket på villans bottenvåning.

Huset kommer att brinna ner till grunden. Polisen kommer att spärra av brandplatsen för att kunna göra en teknisk undersökning. Polisen inleder en förundersökning om mordbrand, även om man inte har någon konkret misstänkt ännu.

 

6 DECEMBER 2016

GROV MORDBRAND I JÄRFÄLLA

Strax före halv nio på morgonen får räddningstjänsten larm om att det brinner i en byggnad på Skarprättarvägen i Kallhäll i Järfälla kommun norr om Stockholm.

Polisen kommer till platsen och konstaterar att det brinner i en bilfirma som ligger i en industrilokal. Platsen spärras av så att teknikerna kan fastställa brandorsaken. Det visar sig att branden har börjat i en bil som står i garaget. Polisen inleder en förundersökning om grov mordbrand.

 

7 DECEMBER 2016

GROV MISSHANDEL I VÄRNAMO

Klockan 16.04 på eftermiddagen kontaktas polisen i Värnamo om en bråk i en bostad på Gränsgatan i Värnamo. Enligt uppgift har en man attackerat en annan man med ett tillhygge.

Fem minuter senare är polisen på plats och griper den misstänkte gärningsmannen som är i 60-årsåldern. Brottsoffret är en 20-årig man som inte är allvarligt skadad.

Den misshandlande mannen i Värnamo misstänktes av polisen att vara berusad och fördes till Värnamo sjukhus för provtagning. Bild: TD

Gärningsmannen är berusad och förs till Värnamo sjukhus för provtagning. Polisen upprättar en anmälan om grov misshandel.

 

7 DECEMBER 2016

MISSHANDEL PÅ TÅG MELLAN STORLIEN OCH ÖSTERSUND

En kvinna blev misshandlad av en man på tåget mellan Storlien och Österstund. Bild: Transfer

Polisen får in en rapport om att en misshandel har ägt rum på tåget mellan Storlien och Östersund på kvällen den 7 december. En 35-årig man har misshandlat sin flickvän på tåget.

Enligt uppgifter till polisen stannar tåget i Duved eftersom den misstänkte gärningsmannen ska ha dragit i nödbromsen. När tåget stannar lämnar 35-åringen tåget och försvinner.

Tåget blev stående på järnvägsstationen i Duved eftersom gärningsmannen dragit i nödbromsen och lämnat tåget. Bild: mostphotos

Polisen är på plats vid Duved, där tåget stannat. Polisen håller förhör med den misshandlade och chockade kvinnan. Hon behöver inte ambulansvård. Polisen upprättar en anmälan om misshandel. Eftersom tåget stannat i Duved har ersättningsbussar satts in.

 

7  DECEMBER 2016

MORDBRAND I PARTILLE

Strax efter klockan 20.00 på kvällen larmas polis och räddningstjänst till Oluff Nilssons väg i Partille på grund av en lägenhetsbrand på första våningen.

Senare visar det sig att en lägenhet i huset är helt utbränd. En person transporteras med ambulans till sjukhus, hittills med oklara skador. Det föreligger enligt räddningstjänsten ingen risk att elden ska spridas till övriga lägenheter.

En man blev mycket allvarligt skadad i samband med en mordbrand på Oluff Nilssons väg i Partille utanför Göteborg. Bild: mapio.net

Senare visar det sig att den man som förts till sjukhus är allvarligt skadad och att utgången för honom är oviss. Fortfarande är mannens identitet okänd. Teknisk undersökning av lägenheten sker dagen därpå.

Polisen upprättar en anmälan om mordbrand.

 

8 DECEMBER 2016

MORD I MALMÖ

Klockan 02.08 på natten påträffas en person skjuten på Söderkulla i Malmö. Mannen förs till sjukhus med mycket allvarliga skador.

Mannen avlider senare på sjukhuset av sina skador. Den döde är identifierad som en man i 25-åråldern hemmahörande i Malmö. Hans anhöriga är underrättade.

Det var här på Munkhättegatan i Malmö som 24-årige Rami Amin hittades med fyra skott i kroppen. Bild: wikimedia.commons

Polisen konstaterar att brottsplatsen ligger på Balladgatan. Där har fynd gjorts som tyder på skottlossning. Den skjutne mannen har dock på något sätt tagit sig till Munkhättegatan. Polisen har under morgonen fortfarande inte spårat någon gärningsman. Under morgonen arbetar polisen med att bearbeta vittnen och genomföra dörrknackningar.

Rami Amin var utbildad tandläkare och blev bara 24 år gammal när han mördades på en gata i Malmö. Bild: Ingrum.net

Senare blir det offentligt att den mördade mannen heter Rami Amin, är 24 år och utbildad tandläkare. Han väntade en AT-tjänstgöring som tandläkare i Oxie och arbetade under tiden som tandvårdsassistent vid folktandvården i Oxie. Det var utanför mammans bostad på Balladgatan som Rami Amin sköts ner.

Rami Amin hade tidigare på kvällen besökt en restaurang på Värnhem i Malmö för att se Champions League på TV tillsammans med några vänner. Det var när han efteråt var på väg hem som han blev mördad. Han träffades med minst fyra skott. Han befann sig då i närheten av trapphuset till flerfamiljshuset på Balladvägen. Det första skottet träffar i axeln strax ovanför hjärtat. Två skott träffar Rami i ryggen och det sista skottet träffade honom i nacken eller i huvudet.

Trots de svåra skadorna lyckas Rami ta sig flera hundra meter innan han till slut segnade ner på den bro som går över inre Ringvägen.

 

8 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I GÄLLIVARE

 

En ung kvinna blev misshandlad i en lägenhet i centrala Gällivare. Bild: gallivare.se

En 21-årig kvinna misshandlas och hotas av en 27-årig man i Gällivare. Brottet sker cirka klockan 01.25 i en lägenhet i centrala Gällivare.

Polis kallas till platsen och polisen kan snabbt gripa gärningsmannen. Polisen upprättar en anmälan om misshandel.

 

8 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I VÄSTERÅS

Vid 02-tiden på natten kallas polisen till Stora gatan i Västerås där en 34-årig man misshandlar en kvinna. Polisen påträffade paret i höjd med Västra Ringvägen i Västerås.

En man misshandlade en kvinna i centrala Västerås på natten den 8 december. Bild: objektvision

Mannen har då slagit kvinnan och gjort sönder väninnans mobiltelefon. 24-åringen omhändertas av polisen för fylleri och förs till en cell i polishuset. Kvinnans skador är inte så allvarliga att hon behöver uppsöka sjukhus.

Polisen upprättar en anmälan om misshandel och skadegörelse.

 

8 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I UDDEVALLA

Vid halv elvatiden på kvällen misshandlas en berusad yngre man av en äldre man. Misshandeln äger rum på Göteborgsvägen vid hållplatsen Folkets park. Den misshandlade mannen tas om hand för fylleri.

Här vid en busshållplats vid Folkets park i Uddevalla blir en yngre

Den äldre mannen, alltså gärningsmannen, har redan försvunnit från platsen. Polisen upprättar en anmälan om misshandel.

 

8 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I GÖTEBORG

Klockan 03.32 på natten larmas polisen  om en misshandel på Kungsportsavenyn i centrala Göteborg. När man kommer till platsen får polisen veta att en kvinna har blivit misshandlad av en man.

En kvinna misshandlas av en man utanför hamburgerrestaurangen Burger King på Kungsportsavenyn i Göteborg. Bil: profilmontage.

Misshandeln sker på gatan utanför hamburgerrestaurangen Burger King. Kvinna är så allvarligt skadad att hon måste föras med ambulans till sjukhus för att sys.

Polisen upprättar en anmälan om misshandel.

 

8 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I TVÅ FALL I STOCKHOLMS LÄN

I sin händelserapporter för dygnet den 8 december 2016 rapporterar Polisen i Stockholms län att man har upprättat anmälningar av två fall av misshandel under ett i övrigt lugnt dygn.

 

9 DECEMBER 2016

MORDBRAND I LÄNGHEM UTANFÖR TRANEMO

Klockan 05.22 på natten larms polis och räddningstjänst till ett radhus i orten Länghem i Tranemo kommun. Orsaken till larmet är att det brinner i en av lägenheterna.

Räddningstjänsten bekämpar branden eftersom det finns risk för att elden sprider sig till intilliggande byggnader och lägenheter. Brandorsaken är fortfarande okänd och polisen inleder en förundersökning om mordbrand.

När rökdykare tar sig in i bostaden hittar man en avliden man. Han har sannolikt fallit offer för lågorna. Mycket talar för att det är de 65-årige man som står skriven på adressen.

 

9 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I FEM FALL I STOCKHOLMS LÄN 

I sin händelserapport för dygnet den 9 december 2016 har polisen upprättat fem anmälningar om misshandel i Stockholms län.

 

9 DECEMBER 2016

MORDFÖRSÖK I SOLNA

Klocka 08.12 får polisen larm om våld och misshandel i en lägenhet i Huvudsta i Solna. Det är en man i 60-årsåldern som ska ha misshandlat en kvinna mycket grovt. Trots att kvinnan fått mycket allvarliga skador lyckas hon till in till en granne i bostadshuset och be dem larma polisen.

En kvinna utsattes för mkordförsök av en man i en lägenhet är i Huvudsta i Solna kommun. Bild: Wikimedia

Gärningsmannen grips av polisen och förs till polisstation för fortsatt utredning. Offret förs med ambulans till sjukhus för vård. Den aktuella lägenheten i Huvudsta är avspärrad för teknisk undersökning. Polisen genomför också operation dörrknackning.

Polisen inleder en förundersökning om mordförsök.

 

9 DECEMBER 2016

GROV MORDBRAND I GÖTEBORG

Polis och räddningstjänst larmas strax efter klocka 12.00 till Sahlgrenska universitetssjukhus i Göteborg där en brand har uppstått inne på en avdelning. Inledningsvis är det oklart om någon människa har skadats.

En man grips för grov mordbrand inne på en avdelning här på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. Bild: Commons.wikimedia.org

Räddningstjänsten kan till slut konstatera att en madrass har brunnit inne på en avdelning. Avdelningen utryms på patienter och personal under släckningsarbetet. Polisens tekniker kommer att genomföra en teknisk undersökning så fort detta är möjligt. ¨¨

Polisen griper en misstänkt person på sjukhuset och inleder en förundersökning om grov mordbrand.

 

9 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I BORÅS

Polisen larmas strax efter klockan 12.00 på dagen till en adress i Fristad utanför Borås. En 16-årig pojke har angripits av en för honom okänd man vi ett elljusspår i Fristad. Gärningsmannen tar upp en kniv och hugger 16-åringen i kroppen. Hugget träffar pojkens tröja men han får också en rispa på kroppen. 16-åringen springer därifrån. Vart angriparen tar vägen är okänt.

Polisen kommer till platsen och letar efter en man som enligt uppgift är cirka 40 år gammal, 170 cm lång, klädd i mjukisbyor och grå huvtröja och har ljust rufsigt hår.

Polisen upprättar en anmälan om misshandel.

 

9 DECEMBER 2016

MORDFÖRSÖK I SUNDSVALL

Strax efter klockan 21.00 på kvällen kallas polisen till en plats i Sundsvall där det ska ha skett en knivskärning i en lägenhet. Offret förs med ambulans till sjukhus med oklara skador.

Polisen griper samtidigt en misstänkt gärningsman samtidigt som ett vittne hämtas in till förhör. Polisen spärrar av den lägenhet där mordförsöket har ägt rum. Polisen upprättar en anmälan om mordförsök.

 

9 DECEMBER 2016

GROV MISSHANDEL I SUNNE

Strax efter klockan 22.00 på kvällen får polisen larm om en rov misshandel på Kvarngatan i värmländska Sunne. Följande har hänt: En bil bromsar upp bredvid några ungdomar på Kvarngatan. Ut ur bilen rusar två personer. De skriker till ungdomarna som så fort de kan springer från platsen.

Men ungdomarna blir upphunna av de två männen. Därefter blir de slagna och sparkade. De två ungdomarna är 14 år gamla och har fått skador på olika ställen på kroppen.

Polisen upprättar en anmälan om grov misshandel.

 

9 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I VÄSTERÅS

Strax före klockan 24.00 på natten kallas polisen till en adress på Benvägen i Västerås. Här pågår en misshandel i ett trapphus. När polispatrullen kommer till platsen hittar de en 39-årig man med en skada i huvudet.

Här på Benvägen i Västerås blir en 39-årig man misshandlad i ett trapphus. Bild: booli.se

Polisen skjutsar de misshandlade mannen till akuten för vård. Polisen har ännu ingen misstänkt gärningsman. Polisen upprättar en anmälan om misshandel.

 

10 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I LUDVIKA

Klockan 02.00 på natten larmas polisen till Tant Selmas krog på Carlavägen i Ludvika. I samband att restaurangen skulle stänga på natten uppstod bråk mellan en av krogvärdarna och en kvinnlig gäst.

Det var på restaurangen Tant Selma i Ludvika som en kvinnlig gäst misshandlade en av krogvärdarna. Bild: dalameny.se

Den kvinnliga gästen misshandlar krogvärden. Polisen griper kvinnan tillsammans med en annan person. Båda är kraftigt berusade. Polisen upprättar en anmälan om misshandel.

 

10 DECEMBER 2016

MORD I VÄSTERÅS

En man har skjutits ihjäl i en lägenhet på Skallbergsgatan 6 i området Skalberget i Västerås. Den döde mannen är i 40-årsåldern.

Här på Skallbergsgatan 6 på Skallberget i Västerås blev en man mördad den 10 december 2016. Bild: google.se

Polisen tar emot larmet vid 04.20-tiden på lördagsmorgonen om att en man har skadats i en lägenhet i Västerås. Polisen rubricerar händelsen som mord och säger att brottet har begåtts i lägenheten. Ënligt polisen ska mannen har skjutits ihjäl.

När polisen anländer till platsen finns gärningsmannen inte kvar i huset. Däremot befinner sig fortfarande flera vittnen kvar i lägenheten som kan ha något att berätta för polisen.

Polisen inleder en förundersökning om mord. Polisen har spärrat av brottsplatsen och knackar dörr i området.

 

10 DECEMBER 2016

MORDFÖRSÖK I TVÅ FALL I BORLÄNGE

Under natten blev en man knivskuren i magen och en annan man knivskuren i ansiktet i bostadsområdet Tjärna Ängar i Borlänge. Polisen har gripit fem personer misstänkta för mordförsök. Larmet kommer in till polisen klockan 03.45 natten mot lördagen. Det är fortfarande oklart hur allvarligt skadade männen är.

I bostadshuset till höger i bild i bostadsområdet Tjärna Ängar i Borlänge blev två män utsatta för mordförsök av fem gärningsmän. Bild: Statens Konstråd

Det är oklart om offren och förövarna känner varandra eller vilka motiv som kan ligga bakom mordförsöken. Både natten innan och tidigare natten till lördagen blev polisen kallad till bråk i samma bostadsområde. Enligt polisen pågår en konflikt mellan två olika grupperingar. Polisen ser dock inget samband mellan de här olika händelserna.

 

10 DECEMBER 2016

MORDFÖRSÖK I VÄXJÖ

En man blev oprovocerat utsatt för ett mordförsök i centrala Växjö natten till lördagen. Bild: Panoramio

Klockan 01.37 natten till lördag larmas polisen till ett i centrala delarna av Växjö sen polisen har fått rapport om att en man i 50-årsåldern har blivit knivskuren. Mannen befinner sig inne i Växjö centrum på natten när han lägger märke till att någon dyker upp bakom honom.

Plötsligt känner han ett styck i ryggen och ber folk på platsen om  hjälp att ringa till polisen. Mannen körs i ambulans till sjukhus.

Efter hjälp av vittnen kunde polisen gripa den 40-årige gärningsmannen. Bild: Haglunds.se

När polisen anländer till platsen kan ett vittne peka ut en person som är misstänkt för brottet. Mannen grips i närheten. Han är i 40-årsåldern. Mannen anhålls av polisen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

 

10 DECEMBER 2016

MISSHANDEL KRAMFORS

Strax efter midnatt beordras en polispatrull till en adress i Kramfors. Orsaken är att en kvinna ska ha blivit misshandlad. Kvinnan har bl a blivit slagen i ansiktet. Omfattningen av kvinnans skador är fortfarande okända.

Den misstänkte gärningsmannen är i 35-årsåldern. Han grips en stund senare på en annan adress i Kramfors. Mannen förs till en polisstation i Kramfors för förhör. Därefter anhålls han av jouråklagare misstänkt för misshandel.

 

10 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I TVÅ FALL I FINSPÅNG

Några minuter efter midnatt får polisen i Östergötland ett larm om en misshandel i Finspång i Östergötland. Polisen åker till den angivna platsen. Efter en stunds sökande griper polisen en man misstänkt för misshandel i två fall.

Mannen är 24 år och kommer att förhöras när han har nyktrat till.

 

10 DECEMBER 2016

MISSHANDEL PÅ ASYLBOENDE I VÄNERSBORG

Polisen får ett larm strax efter midnatt om en misshandel på Migrationsverkets asylboende Restad Gård utanför Vänersborg. Polisen åker dit och hittar en man som har blivit misshandlad av en annan man på boendet.

En boende på asylboendet Restad gård utanför Vänersborg misshandlas av en annan boende. Denne grips för misshandel och olaga hot. Bild: migrationsverket.se

Den misshandlade mannen har märken på halsen och har väldigt ont. Polisen griper omedelbart den misstänkte gärningsmannen och upprättar en anmälan om misshandel och olaga hot.

 

10 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I KUNGSHAMN

En gäst på puben The Dubliners i Kungshamn blir misshandlad av en okänd gärningsman. Bild: swengelsk.se

Polis och ambulans larmas till puben och nattklubben the Dubliners i Kungshamn i Bohuslän. Där ska en man ha blivit misshandlad. Det är enligt polisen oklart vad som egentligen har hänt.

Den misshandlade mannen har sårskador i huvudet och i ansiktet och tas om hand av ambulans för transport till sjukhus. Enligt polisen har vittnen sett att mannen blir misshandlad men ingen gärningsman är ännu gripen. Polisen upprättar en anmälan om misshandel.

 

10 DECEMBER 2016

MORDFÖRSÖK I TVÅ FALL I HULTAFORS

Strax efter klockan åtta på morgonen får polisen i Västra Götaland larm om att två personer har blivit knivskurna i Hultafors i Bollebygds kommun väster om Borås. Knivskärningen äger rum i eller utanför en lägenhet i Hultafors. Enligt uppgift från polisen är den ene mannen allvarligt skadad medan den andre har lindrigare skador. Båda förs till sjukhus i Borås för vård. Männen är 63 resp. 45 år gamla.

Det var här i samhället Hultafors i Bollebygds kommun väster om Borås som två män blev utsatta för mordförsök. Bild: perrarmotornostalgi

Efter händelsen försvinner gärningsmannen i bil. Polisen upptäcker bilen och försöker stoppa den. Föraren stannar inte när polisen gör stopptecken. Därefter startar en biljakt mot Göteborg.

Polisen jagade den misstänkte gärningsmannen på motorvägen från Hultafors nästan hela vägen till Göteborg. Där kraschade dock den misstänkte. Bild: mapio.net

Polisen tar beslut om att en spikmatta ska läggas ut på motorvägen på riksväg 40. Men innan polisen hinner göra det kör mannen av vägen vid Delsjömotet strax öster om Göteborg. Ambulans och räddningstjänst kallas till platsen. Den skadade gärningsmannen förs till sjukhus och hans bil tas i beslag. Mannen som är i 35-årsåldern grips samtidigt av polisen.

Senare visar det sig att det bara är den yngre mannen som har blivit knivskuren. Den äldre mannen har misshandlats med ett trubbigt föremål. Gärningsmannen som körde av vägen fick inte några allvarligare skador.

 

10 DECEMBER 2016

MORDFÖRSÖK I MALMÖ

Här på Ramels väg i Rosengård i Malmö besköts en lägenhet, där fyra personer vistades.Bild: swedishsurveyor

Polisen får larm om att smällar hörts från ett grönområde vid Ramels väg i Rosengård i Malmö. Patruller skickas till platsen och polisen kan konstatera att någon skjutit rakt in i en lägenheten på den aktuella adressen. Inga människor ska dock ha kommit till skada. Däremot är ett fönster i lägenheten skadat.

Polisen utreder på platsen varifrån skotten har kommit och talar med vittnen. Den berörda lägenheten undersöks också.

En hundpatrull hittade senare patronhylsor i närheten av den beskjutna lägenheten. Bild: hitta.se

Senare hittar en polishund patronhylsor i närheten av lägenheten på Ramels väg. Vid tillfället vistades fyra personer, en man och en kvinna i 20-årsåldern och en man och en kvinna i 50-årsåldern. Polisen rubricerar ärendet som mordförsök och brott mot vapenlagen.

 

10 DECEMBER 2016

MISSHANDEL VID FLYKTINGBOENDE I UMEDALEN

Ett stort bråk utbryter under lördagskvällen stadsdelen Umedalen i västra Umeå. Polisen uppskattar att det är mellan fem och tio ungdomar som är inblandade i bråket. För polisen är det oklart vad som ligger bakom bråket.

Stadsdelen Umedalen i västra Umeå skadades på lördagskvällen av ett stort ungdomsbråk, där misshandel ägde rum. Bild: RBFBackenhus2

Bråket har uppstått i anslutning till ett flyktingboende i Umedalen. Polisen upprättar en anmälan om misshandel och skadegörelse. Det är kyrkans lokaler som skadats. Ingen person är ännu frihetsberövad.

 

10 DECEMBER 2016

GROV MISSHANDEL I SUNNE

Polisen får larm om att en man bosatt på en flyktinganläggning i Sunne i Värmland har blivit misshandlad av en man som tidigare bott på boendet.

En boende på flyktingförläggningen Frykenstrand i Sunne i Värmland blev grovt misshandlad på lördagen. Bild: nilles.as

Den misshandlade mannen har fått sparkar och slag mot kroppen och huvudet. Ambulans och polis tillkallas och den skadade mannen förs i ambulans till Torsby sjukhus.

Gärningsmannen har sedan länge lämnat platsen. Polisen upprättar en anmälan om grov misshandel.

 

10 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I SMEDJEBACKEN

Polisen i Dalarna larmas strax efter klockan 21.00 på kvällen till Frejgatan i Smedjebacken i Dalarna. I samband med fotbollsträning blir en man slagen och hotad av en annan man.

En man i Smedjebacken blir misshandlad av en annan man i samband med fotbollsträning i Smedjebacken. Bild: kohundarna.wordpress.com

När polisen kom till platsen var gärningsmannen försvunnen. Polisen upprättar en anmälan om misshandel.

 

11 DECEMBER 2016

MORD OCH GROV MORDBRAND I ÖSTERSUND

Strax före midnatt på lördagskvällen bryter en kraftig brand ut i vindsvåningen till ett flerfamiljshus på Övre Katrinelundsvägen i stadsdelen Odenslund i Östersund. Polis och räddningstjänst rycker ut med fulla styrkor.

Huset består av två och en halv våningar och elden har alltså utvecklats på vindsvåningen. Eftersom fastigheten ligger mitt i ett bostadsområde är spridningsrisken stor. Efter några timmar har räddningstjänsten fått branden under kontroll.

Branden har varit isolerad till e viss lägenhet där det har brunnit kraftigt. I samband med släckningsarbetet hittar brandpersonalen en avliden man i spillrorna av branden. Ännu en person har skadats och förts till Östersunds sjukhus. Polisen spärrar av brandplatsen och inleder en förundersökning om grov mordbrand.

 

11 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I PITEÅ

Strax efter midnatt får polisen ett larm om att en kvinna i 30-årsåldern har blivit misshandlad av en 40-årig man. Misshandeln sker på restaurangen O´Learys i Piteå. Kvinnan får en sårskada på handen.

Här på O´learys restaurang i Piteå blir en kvinna misshandlad av en man. Bild: piteagratistidning.com

En polispatrull beger sig till platsen, håller förhör med de inblandade och upprättar en anmälan om misshandel.

 

11 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I STRÄNGNÄS

Klockan 23.10 på kvällen får polisen i Sörmland ett samtal från en  44-årig kvinna som vill anmäla sin sambo för misshandel. Polisen åker till platsen och griper mannen klockan fem minuter över tolv på natten. Kvinnan har blivit slagen i ansiktet av mannen som också har dragit loss hår från hennes huvud.

Polisen upprättar en anmälan om misshandel.

 

11 DECEMBER 2016

MORD I SÖDERTÄLJE

En 63-årig kvinna i Södertälje erkänner idag ett 22 år gammalt mord på en man vid namn Usko Uutinen. Han hittades död under en balkong i stadsdelen Ronna i Södertälje den 8 november 1994. Usko Uutinen påträffades med sticksår i halsen men dödsfallet avskrevs då som självmord, framförallt p g a rättsläkarens utlåtande.

Usko Uutinen, som blev mördad i Ronna i Södertälje 1994. Bild: Privat/iltalehti.fi

Men nu har alltså en 63-årig kvinna erkänt för polisen att det var hon som mördade Usko Uutinen den där novemberdagen. Kvinnan har i förhör med polisen sagt att hon hade rånat Usko Uutinen på guld tillsammans med en vän. Efteråt blev hon rädd för att han skulle gå till polisen och avslöja henne. Därför gick hon tillbaka till Usko och dödade honom och försökte få det att se ut som självmord.

Det var här i stadsdelen Ronna i Södertälje som Usko Uutinen blev mördad. Bild: dCarnegie.com

Den 63-åriga kvinnan påstår att hon under alla år lidit av samvetskval och kände att hon nu ville gå till polisen och erkänna mordet.

 

11 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I AVESTA

Polisen kallas strax före klockan 01.00 på natten till Ponsbachs väg i Avesta. Orsaken är ett bråk mellan ett femtontal ungdomar.

Två män misstänks för att ha slagit och sparkat en tredje man. De misstänkta har flytt platsen innan polisen hinner dit. Polisen upprättar en anmälan om misshandel.

 

11 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I MALMÖ

Vid tretiden på natten beordras polisen till en adress på Kalendegatan i Malmö. En man har blivit misshandlad där och tvingats uppsöka sjukhus.

En man i 30-årsåldern misshandlades under natten här på Kalendegatan i centrala Malmö av en jämnårig man. Bild: hitta.se

Den misshandlade mannen är i 30-årsåldern. Han blir misshandlad i ansiktet av en jämnårig man. Gärningsmannen grips av polis, som upprättar en anmälan om misshandel.

 

11 DECEMBER 2016

GROV MISSHANDEL I TVÅ FALL I SKÖVDE

Ett 20-tal ungdomar är inblandade i ett storbråk på Badhusgatan i centrala Skövde. Polis larmas och kan konstatera att vapen, knivar och baseballträn har använts. Larmet kommer in till polisen klockan 17.35 på kvällen.

Här på Badhusgatan i centrala Skövde utbröt ett jätteslagsmål mellan två gäng. Två personer blev allvarligt misshandlade. Bild: hitta.se

Två timmar senare hittar polisen två personer som har varit inblandade i bråket. Båda har blivit utsatta för grov misshandel. Den ene är så allvarligt skadad att han har fört till sjukhus. Båda är under 18 år gamla. Samtidigt kommer larm från en butik där en anställd uppger att flera personer passerat butiken haft vapen och tillhyggen av olika slag på sig.

Sannolikt handlar bråket i Skövde om fientligheter mellan två grupperingar. Polisen upprättar en anmälan om två fall av grovt misshandel.

 

11 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I 17 FALL I STOCKHOLMS LÄN

Under natten den 11 december 2016 handlade polisen i Stockholms län inte mindre än 17 fall a misshandel. Tre ärenden av våld mot tjänsteman har också rapporterats samt ett stort antal rån och inbrott.

 

11 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I FILIPSTAD

Här på Patron Bergströms väg i Filipstad blev en ung kvinna misshandlad av tre mörkklädda män. Bild: google.maps

Polisen får strax före klockan 22.00 på kvällen larm om att en ung kvinna har blivit misshandlat utomhus i Filipstad. Misshandeln har skett på Patron Bergströms väg i Filipstad.

I det här bostadsområdet i Fiilipstad misshandlades kvinnan. Bild: mapio.net

Kvinnan har rispor och stora blåmärken på båda kinderna och på hakan. Enligt hennes egna uppgifter är det tre märkt klädda män som har misshandlat henne. Männen försvinner sedan från platsen. Polisen upprättar en anmälan om misshandel.

 

12 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I SAMBAND MED STORBRÅK I STOCKHOLM

Klockan 19.02 på måndagskvällen får polisen in flera samtal om ett stort bråk vid tunnelbaneuppgången mot Drottninggatan vid Sergels torg i centrala Stockholm. Enligt uppgift har knivar använts vid slagsmålet.

Ett 30-tal personer deltog i ett jättebråk på Sergels torg vid tunnelbaneuppgången mot Drottninggatan på måndagskvällen. Bild: flickr

Vittnen berättar för polisen att de kände igen ett ungdomsgäng på uppemot 30 personer som fanns på plats innan bråket började. Vittnen ser också hur tre personer skadas. En av dem blir knivskuren i benet. Två ambulans och fyra polispatruller skickas till platsen.

Plattan under Sergels torg. Bild: euobserver.com

Tre personer skadas alltså, varav en person måste föras till sjukhus i ambulans. Polisen betecknar inledningsvis händelsen som misshandel.

 

12 DECEMBER 2016

MORDFÖRSÖK I HEMSE PÅ GOTLAND

En svårt knivskuren person hittas på en parkeringsplats i Hemse på Gotland klockan 14.32 på måndagen. Polis och ambulans larmas via samtal till 112. När polisen kommer till platser konstaterar man att mannen har skador efter ”ett knivliknande föremål” både i huvudet och på bålen. Det handlar om flera olika stickskador.

En man blir utsatt för ett mordförsök på en parkeringsplats här i Hemse på Gotland. Bild: hemse.com

Gotland ingår i stockholmspolisens bevakningsområde och enligt uppgift från stockholmspolisen har vittnen observerat hur en person som varit inblandad i knivskärningen har lämnat parkeringsplatsen i Hemse på cykel.

Mannen för i ambulans till Visby lasarett för vård. Bild: nyheternassverige.se

I väntan på ambulans hjälper polisen till att lägga om mannens skador. Senare förs den skadade mannen i ambulans till sjukhuset i Visby.

Polisen kan inte säga att den s k cykelmannen skulle vara misstänkt för brottet men att han misstänks ha någon form av inblandning. Polisen inleder en förundersökning om mordförsök.

 

12 DECEMBER 2016

MORDBRAND I VÄXJÖ

Polis och räddningstjänst larmas strax efter midnatt till Nydalavägen i Araby utanför Växjö, där vittnen sett rökutveckling från en bostad. Räddningstjänsten lokaliserar branden och påbörjar släckningsarbetet.

Ingen person befinner sig i bostaden vid brandtillfället. Det finns misstankar om att elden är anlagd. Platsen spärras därför av av polis för teknisk brottsplatsundersökning. Polisen upprättar en anmälan om mordbrand.

 

12 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I SEX FALL I STOCKHOLMS LÄN

Under natten den 12 december 2016 upprättar polisen i Stockholms län en händelserapport över nattens händelser. Bland annat har polisen hanterat sex fall av misshandel.

 

12 DECEMBER 2016

MORDFÖRSÖK I MOTALA

Klockan 17.22 larmas polisen i Östergötland till biblioteket på Repslagaregatan i Motala. En person har skadats vid ett bråk. Det är ännu oklart vad som har hänt med den misshandlade personen. Men han har fått skador av något slags tillhygge.

En man blev utsatt för ett mordförsök vid biblioteket på Repslagaregatan i Motala. Polisen griper senare en man misstänkt för mordförsök. Bild: Vänsterpartiet Motala

Mannen förs i ambulans till sjukhus med än så länge okända skador. Mannen är inte kontaktbar när han förs bort.

Polisen spärrar av brottsplatsen och håller förhör med personer som kan ha viktiga uppgifter att lämna.

Bara tjugo minuter senare griper polisen en man i 20-årsåldern. Denne har återvänt till brottsplatsen och grips då av polisen. Polisen har gjort vissa beslag i samband med gripandet.

Polisen inleder en förundersökning om mordförsök.

 

12 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I VÄXJÖ

Klockan 18.21 kallas polisen i Kronoberg till Furutåvägen i Växjö med anledning av ett bråk. På platsen anträffar polisen en skadad man i 25-årsåldern.

Mannen förs i ambulans till sjukhus. Polisen griper en jämnårig man misstänkt för misshandel.

 

12 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I TVÅ FALL I KARLSTAD

En 56-årig man grips sen han misshandlat sin fru och en annan mansperson i parets bostad. Mannen ska knuffat omkull de båda brottsoffren. Hustrun har bland annat skadat vänster arm.

Polisen griper senare gärningsmannen och anhåller honom misstänkt för misshandel i två fall.

 

13 DECEMBER 2016

MORDFÖRSÖK I HJULSTA

En 20-årig man blir beskjuten med fyra skott när han sitter i en bil i stockholmsförorten Hjulsta vid halv fyratiden på tisdagsmorgonen. De fyra skotten träffar i benen och i ena ljumsken.

Mannen vårdas på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Hans tillstånd är stabilt.

En 20-årig man utsätts för mordförsök när han och hans bil träffades med ett 30-tal skott i Hjulsta norr om Stockholm tidigt på tisdagen. Bild: English Instagram

Larmet om skottlossningen i Hjulsta kommer in till polisen vid halvfyratiden på morgonen. När polisen anländer till brottsplatsen hittar man en övergiven bil som har perforerats med ett trettiotal skott. Ett vittne säger sig ha sett en man avlossa skotten. Därefter hoppar mannen in i en flyktbil och ger sig iväg från platsen.

Många förundras över att den beskjutne 20-åringen lyckades överleva skottlossningen. Bild socialmediafeed.me

Bara ett tjugotal meter från bilen ligger en Kalashnikov automatkarbin kastad i snön bland parkerade bilar. Vapnet var laddat med 30 skott som avlossades mot 20-åringens bil. Enligt polisen har skyttarna i Hjulsta legat i bakhåll och väntat på 20-åringen. När han kom visade de upp sig och öppnade eld mot hans hyrbil. De flesta skotthålen sitter i framrutan och på motorhuven samt på dörren till passagerarsätet.

20-åringens hyrbil träffades med ett 30-tal skott från en automatkarbin. Fyra av skotten träffade föraren. Bild: Socialmediafeed.me

Den nu skottskadade 20-åringen var bekant med de två somaliska bröder som sköts ihjäl på kafé Mynta vid Rinkebystråket den 2 december. 20-åringens anhöra hävda dock att de två händelserna inte har med varandra att göra.

 

13 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I BRÄCKE

En man i 40-årsåldern misshandlar en 60-årig man på perrongen på järnvägsstationen i Bräcke i Jämtland. Misshandeln sker vid åttatiden på måndagskvällen.

En 60-årig man blev misshandlad här på järnvägsperrongen på Bräcke tågstation vid halv åttatiden på kvällen. Bild: sj.se

Den misstänkte gärningsmannen ska oprovocerat ha slagit 60-åringen med två knytnävsslag. Dessa ledde till att han föll ner från den bänk han satt på, slog huvudet i marken och blev medvetslös.

Den misstänkte mannen har också gjort sig skyldig till narkotikamissbruk. Polisen upprättar en anmälan om misshandel och vållande till kroppsskada.

 

13 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I NÄSSJÖ

Klockan 11.28 ringer en person till polisen i Jönköpings län och anmäler att det varit bråk på Brinellgymnasiet på Brinellgatan i Nässjö. Tre personer har varit inblandade i bråket och skolpersonal har tvingats ingripa.

En person på Brinellgymnasiet i Nässjö blev misshandlad på Luciadagen av två andra personer. Bild: twitter

Polisen ger sig av till platsen för att ta reda på vad som hänt. Det visar sig att en person har blivit misshandlad av två andra. Polisen förhör vittnen till misshandeln. Alla inblandade är i åldern 15-20 år.

Polisen upprättar en anmälan om misshandel.

 

13 DECEMBER 2016

MORD I SAMBAND MED MORDBRAND I UPPSALA

En 19-årig kvinna mördades här på Hällbygatan i Uppsala i samband med en mordbrand på luciadagen. Bild: eniro.se

Vid 12.50-tiden på luciadagen inkommer ett larm till polisen om en lägenhetsbrand på Hällbygatan i Uppsala. Polisen påträffar en död kvinna lägenheten och drar igång operation dörrknackning för att få fram vittnesuppgifter till det som har hänt. Samtidigt spärrar polisen av brottsplatsen.

Den misstänkte gärningsmannen är 20 år och har anhållits för mord. Bild: hitta.se

En 20-årig man grips för brottet. Senare kan brottsoffret identifieras. Det handlar om en 19-årig kvinna som är hemmahörande i Uppsala. Hennes anhöriga underrättas om dödsfallet.

Den 20-årige gärningsmannen som har gripits misstänkt för mordbrand delges under kvällen misstanke om mord. Han anhålls av kammaråklagare Anne Sjöblom.

 

13 DECEMBER 2016

MORDFÖRSÖK I MALMÖ

Klockan 17.35 på tisdagskvällen får polisen i Malmö larm om en skjutning i Rosengård. Polisen ger sig till platsen och försöker lokalisera brottsplatsen. Samtidigt förhör man vittnen som kan ha något att berätta.

Polisen hittar den skjutne mannen som omedelbart förs i ambulans till sjukhus. Polisens tekniker beordras till platsen och man genomför eftersökningar med vapenhund.

Det var här vid Frölichs väg i Rosengård i Malmö som en 60-årig man blev beskjuten på luciadagen. Bild: mapio.net

Den skjutne mannen är i 60-årsåldern och uppges ha förhållandevis lindriga skador. Polisen spärrar av ett område på Frölichs väg i Rosengård i väntan på att den tekniska undersökningen ska bli klar.

Polisen upprättar en anmälan om mordförsök. Någon gärningsman har polisen ännu inte hittat.

 

13 DECEMBER 2016

MORD I TENSTA

Klockan 18.05 på tisdagskvällen får polisen in ett larm om en misstänkt skottlossning från ett skogsparti bakom Tenstakyrkan i Tensta i norra Stockholm. Polisen åker till platsen och hittar där en person liggande på marken med misstänkta skottskador. Polisen lastar in mannen i sin bil och kör honom till sjukhus.

Det var i ett skogsområde bakom Tenstakyrkan i Tensta som en 22-årig man sköjts med tio skott. Bild: Ingrum

Vad polisen fått veta är att tre personer har sprungit från brottsplatsen. Vägspärrar upprättas och polisen skickar ytterligare förstärkningar till platsen. Brottsplatsen spärras också av.

Brottsoffret, som är 22 år gammal och bosatt i stadsdelen Seved i Malmö, har blivit allvarligt skadad och polisen inleder en förundersökning om mordförsök. Enligt uppgift har mannen skjutits med fem skott, bl a i ansiktet och i halsen.  Enligt uppgifter är den skottskadade 22-åringen själv välkänd av polisen, misstänkt bl a för inblandning i ett mord.

Dagen därpå grips två personer inblandade skottlossningen. Bild: tenstakyrkan.se

Dagen därpå, den 14 december, grips två personer, som senare anhålls misstänkta för delaktighet i brottet. De anhållna männen är i 20-årsåldern.

Ytterligare en dag senare den 15 december, avlider den skottskadade mannen och brottsrubriceringen ändras från mordförsök till mord. Bild: Alla vägar bär till Tensta

På torsdagen den 15 december avlider den skottskadade mannen på sjukhus. Brottsrubriceringen ändras därmed från mordförsök till mord. Utredningen fortsätter på bred front och de två gripna personerna förblir anhållna. Enligt uppgifter som cirkulerar i området är motivet till mordet att mannen har haft stora ekonomiska skulder till gärningsmännen. Polisen tror också att det finns inre samband mellan de mord och skjutningar som den senaste tiden drabbat förorterna runt Järvafältet.

 

13 DECEMBER 2016

MISSHANDEL OCH FÖRSÖK TILL GROV MISSHANDEL I NORRKÖPING

Klockan 19.35 på luciakvällen kallas polisen till ett bråk i anslutning till en pizzeria på Stockholmsvägen i Norrköping. En man har slagit en annan man utanför pizzerian. Polisen kommer snabbt till platsen och hittar där en skadad man. Polispatruller larmar ambulans till platsen.

En sannolikt narkotikapåverkad man misshandlade en annan man utanför en pizzeria på Stockholmsvägen i Norrköping. bild: nyhetswebben.se

Den misstänkte gärningsmannen ger sig iväg från brottsplatsen efter dådet. Men en stund senare påträffas han av en polispatrull och börjar hota polismännen med ett vasst föremål. Polispatrullen tvingas använda pepparspray och handfängsel för att få kontroll över mannen.

Mannen grips därefter misstänkt för misshandel, försök till grov misshandel och hot mot tjänsteman. Mannen är 34 år gammal och hemmahörande i Norrköping. Polisen har också misstankar om narkotikabrott mot mannen. Efteråt håller polisen förhör med vittnen på platsen.

 

14 DECEMBER 2016

MORDBRAND I UPPSALA

En person har omkommit i en kraftig lägenhetsbrand på August Södermans väg i stadsdelen Gottsunda i Uppsala. Branden börjar vid halv femtiden på onsdagseftermiddagen. När räddningstjänsten anländer till platsen slår det ut lågor från fönstren i en lägenhet på sjunde våningen, högst upp i huset.

Det var i det hör höghuset på August Södermans väg i Gottsunda i Uppsala som en man omkom i vad som polisen misstänker är en mordbrand. Bild: Panoramio

Det har funnits risk för att branden skulle sprida sig till andra delar av huset. Den risken har nu undanröjts. Det är oklart hur branden har uppstått. Den omkomne mannen är ännu inte identifierad. Kroppen är i mycket dåligt skick. Om mannen har dött av själva branden eller av någon annan orsak är ännu oklart.

Polisen inleder en förundersökning om mordbrand.

 

14 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I HANINGE CENTRUM

En man blev utsatt för misshandel och rånförsök här i Haninge centrum i Haninge söder om Stockholm. Bild: mapio.net

Polisen får klockan 15.02 på eftermiddagen larm om ett bråk mellan flera personer i Haninge centrum. Vittnet som kontaktat polisen har sett hur en person har blivit slagen av minst två andra personer. Den slagne har fått sitt ögonbryn skottat och blöder. Ambulans är på väg.

Gärningsmannen ska ha sprungit från platsen i riktning mot Poseidons torg.

Polisen upprättar en anmälan om misshandel och rånförsök.

 

14 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I ESKILSTUNA

Polisen får på onsdagseftermiddagen larm om en misshandel på en MacDonalds-restaurang i Eskilstuna. Två kvinnor börjar slåss med varandra om en köplats på restaurangen.

Polisen griper en av kvinnorna på plats. Hon är 36 år gammal. Gripandet sker klockan kvart i fyra. Hon misstänks för misshandel och våld mot tjänsteman. Den andra kvinnan måste uppsöka sjukhus för huvudvärk och en blödande näsa.

 

14 DECEMBER 2016

MORDFÖRSÖK I LERUM

Klockan 04.49 på natten anträffas en knivskuren man utomhus i centrala Lerum. Mannen förs till sjukhus i ambulans med oklara skador. Polisen inleder omedelbart en förundersökning om mordförsök.

Än så länge har polisen inte gripit någon gärningsman.

 

14 DECEMBER 2016

GROV MISSHANDEL I STOCKHOLM

Polisen får klockan 01.36 på natten ett samtal om att det har skett en misshandel på Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm.

Här på Medborgarplatsen på Söder i Stockholm blev en man grovt misshandlad på onsdagsnatten. Bild: mapio.net

En polispatrull åker till platsen och kan där konstatera att en man har blivit slagen och sparkad. Något senare griper polisen en man misstänkt för grov misshandel. Han är även misstänkt för narkotikabrott.

Den misshandlade mannen uppsöker sjukhus för att få vård för sina skador.

 

15 DECEMBER 2016

GROV MISSHANDEL I TVÅ FALL I KUMLA

Två män blir på torsdagskvällen svårt knivskurna i Kumla i Närke. Polis och ambulans larmas vid 20-tiden på kvällen till ICA Maxi i Kumla. Dit har den ene knivskurne mannen tagit sig för att få hjälp.

Två män blev knivskurna i Kumla samma kväll. En av de skadade männen sökte sig in på ICA Maxi i Kumla för att få hjälp. Bild: ica.se

En anställd på ICA Maxi berättar för polisen att en man kommit in i affären med en knivskada i buken. Senare på kvällen visar det sig att ytterligare en man har blivit knivskadad i Kumla. Denne har dock lyckats ta sig hem till sin bostad.

De knivskadade männen förs med ambulans till sjukhus men allvarliga men inte livshotande skador. Senare på kvällen tar polisen in två män till förhör om knivattackerna. Männen, som är 17 och 18 år gamla, anhålls därefter av jouråklagare misstänkta för mordförsök och grov misshandel.

 

15 DECEMBER 2016

MORDFÖRSÖK I BISKOPSGÅRDEN I GÖTEBORG

Polisen får klockan 21.50 på torsdagskvällen in flera larm från privatpersoner om att en explosion har hörts i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg under kvällen. Polisen kan snabbt bekräfta att någon form av detonation har ägt rum.

En explosion inträffade sent på torsdagskvällen i Biskopsgården i Göteborg. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök. Bild: polisen.se

Polisen skickar flera patruller till platsen och konstaterar att ”något har smällt”. Polisen rubricerar först händelsen som allmänfarlig vårdslöshet till mordförsök. Ingen gärningsman är ännu gripen. Inga personer har heller kommit till skada.

 

15 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I KRAMFORS

Vid halv femtiden på morgonen får polisen larm om att en man har blivit misshandlad i Kramfors. En polispatrull och en ambulans åker till den angivna platsen.

Där hittar man både den misshandlade mannen och den misstänkte gärningsmannen, som grips. Polisen skriver en anmälan om misshandel.

 

15 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I HALMSTAD

Klockan 03.34 på natten får polisen i Halland larm om en misshandel i Halmstad. Det är två yngre män som misshandlar en man som säljer korv. Korvhandlaren blir slagen och polisen upprättar en anmälan om misshandel.

Gärningsmännen har också gjort åverkan på korvhandlarens tillhörigheter och utrustning. Båda männen omhändertas av polisen för fylleri.

 

15 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I ÖREBRO

Vid lunchtid på torsdagen får polisen i Örebro ett telefonsamtal om ett överfallslarm från Ria Dorkas på Storgatan i Örebro. Där är det två kvinnor som slåss med varandra. Ria Dorkas är en frivillig hjälporganisation som stöder akut hemlösa i bl a Örebro.

Det här är ordningsreglerna för Ria Dorkas. Bild: Svenska kyrkan

När polisen kommer till platsen har kvinnorna lugnat ner sig. Polisen upprättar en anmälan om misshandel och den misstänkta kvinnan avvisas från platsen.

 

15 DECEMBER 2016

MORDBRAND I ÖSTERSUND

En brand utanför en dörr till biblioteket vid Torvallaskolan i Östersund misstänker polisen vara anlagd. Bild: ostersund.se

Polisen får strax efter klockan åtta på kvällen larm om en anlagd brand utanför en dörr på Torvalla skola i Östersund. Polisen åker till platsen för att kartlägga omständigheterna kring branden och samla tekniska bevis.

Hundpatrull sätts in för att söka av närområdet. Polisen upprättar en anmälan om mordbrand.

 

16 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I ANEBY

Polisen i Jönköpings län griper strax efter midnatt en 55-årig man i Aneby i Småland. Mannen har misshandlat och hotat en 56-årig kvinna. Paret har en relation.

Kvinnan ska inte ha blivit allvarligt skadad. Polisen griper mannen och åklagare anhåller honom misstänkt för misshandel.

 

16 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I ÅTTA FALL I STOCKHOLMS LÄN

I stockholmspolisens händelserapporter för natten till de 16 december har man rapporterat 225 händelser. Av dessa gäller åtta ärenden misshandel.

 

16 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I LINKÖPING

Ännu en kvinnomisshandel har ägt rum den här natten. Klockan 05.53 larmas polisen till en bostad på Kaptensgatan i Linköping. Enligt larmet pågår det misshandel där.

En 35-årig kvinna blev misshandlad av en man på Kaptensgatan här i Linköping i natt. Bild: linkoping.se

Fyra minuter senare är polisen på plats. Där kan polisen konstatera att en man i 35-årsåldern har misshandlat en jämnårig kvinna. Mannen grips misstänkt för misshandel.

Kvinnans skador är förhållandevis lindriga.

 

16 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I TVÅ FALL I LINKÖPING

Ännu en misshandel, denna gång mellan två män, inträffar tidigt på fredagsmorgonen i Linköping. Klockan 07.36 larmar SOS polisen och ambulans till Berzeliigatan i Linköping. En förbipasserande privatperson upptäcker en blodig mansperson vid ett trapphus och larmar SOS.

Här i en lägenhet på Berzeeligatan i Linköping misshandlar två män varandra. Båda anhålls för misshandel. Bild. botrygg.se

Fjorton minuter senare anländer polisen. Det visar sig att två män har bråkat med varandra i en lägenhet på den angivna gatuadressen. Männen är 20 resp. 25 år gamla.

Polisen spärrar av bostad och trappuppgång och kommer att genomföra en teknisk undersökning. De båda männen har inte använt några tillhyggen mot varandra.

Båda männen grips misstänkta för misshandel. Innan de förs till arresten får de uppsöka Universitetssjukhuset i Linköping för att få sina skador omsedda.

 

16 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I BODEN

Vid midnatt blev en medelålders man misshandlad av två okända män i Boden. Den misshandlade mannen fick inga livshotande skador men måste åka till sjukhus för att få sina sår omsedda.

De båda gärningsmännen, som uppfattas vara i 20-årsåldern, misstänks för misshandel.

 

16 DECEMBER 2016

GROV MISSHANDEL I MALMÖ

Här på Augustenborgsskolan i Malmö blir en 15-årig elev grovt misshandlad av två jämnåriga pojkar. Bild: mapio.net

Polis larmas strax efter lunchtid till Augustenborgsskolan i Malmö med anledning av ett bråk på skolan. Enligt SOS Alarm har en en 15-årig pojke blivit skadad.

De skadade personen förs med ambulans till sjukhus. En polispatrull följer med för att försöka hålla förhör med den skadade 15-åringen. Vid förhör kommer det fram att pojken har blivit misshandlad av två jämnåriga skolkamrater. De har använt tillhyggen mot honom. Pojken ska också ha blivit sprayad med pepparspray i ansiktet.

Augustenborgsskolan i Malmö. Bild: malmo.se

Ärendet rubriceras av polisen som grov misshandel.

 

16 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I TVÅ FALL I KÖPING

Under fredagskvällen utbröt ett häftigt bråk inne på livsmedelskedjan Hemköps butik på Stora gatan i Köping. Personalen i butiken larmar polis och ambulans.

Här på Hemköps butik på Stora gatan i Köping blev två pojkar, 14 och 15 år gamla, misshandlade av ett ungdomsgäng. Bild: commons.wikimedia.org

När flera polispatruller kommer till platsen visar det sig att två pojkar, 14 och 15 år gamla,  har blivit misshandlade av ett gäng ungdomar. 15-åringen har blivit slagen med knogjärn i ansiktet. Även 14-åringen har misshandlats.

15-åringen förs till sjukhus i ambulans medan 14-åringen blir omhändertagen av sina föräldrar. Under tiden har ungdomsgänget gått upp i rök.

Det misshandlande ungdomsgänget försvann snabbt från platsen. Bild: mapio.net

Polisen upprättar två anmälningar om misshandel.

 

16 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I TVÅ FALL I TRELLEBORG

Två män blir skadade i samband med ett slagsmål vid Västra torp i Trelleborg. Misshandel ägde rum sent på fredagskvällen. Polispatruller skickas till platsen för att undersöka vad som har hänt.

De två männen är så allvarligt skadade att de måste föras till sjukhus. Under tiden arbetar polisen med att få fram vad som egentligen har hänt. Polis skickas också till sjukhus för att om möjligt hålla förhör med de skadade

Polisen upprättar en anmälan om misshandel i två fall.

 

17 DECEMBER 2016

TRE FALL AV MISSHANDEL I ORSA

Klockan 01.25 på lördagsnatten kallas polisen till ett större ungdomsbråk på Rådjursstigen i Orsa. Polisen upprättar tre anmälningar om misshandel.

Tre män blev misshandlade vid ett större bråk på adressen Rådjursstigen i Orsa. OBS: vilken tagen på annan plats i Orsa. Bild: Fotosidan

En person skjutsas av polisen till Mora lasarett för vård av sina skador.

 

17 DECEMBER 2016

MORD I BOLLNÄS

Under lördagskvällen slås en 55-årig man ihjäl i en lägenhet i Bollnäs – mitt framför ögonen på flera barn. Polisen larmas till platsen och får ägna lång tid åt att ta hand om chockade vittnen, både vuxna och barn.

Vid 21-tiden på lördagskvällen mördades en 55-årig man i en bostad i Bollnäs i Hälsingland. Bild: x-nytt.se/foto: Daniel Sjöholm

En 45-årig man grips misstänkt för mord. Det ska senare visa sig att den misstänkte gärningsmannen är Fadime Sahindals kusin. Fadime mördades ju av sin far i Uppsala år 2002.

Polisen i Hälsingland får larmsamtalet strax efter klockan 21.00 på lördagskvällen. Flera patruller skickas till platsen. Enligt polisen handlar samtalen om att en man har blivit knivhuggen i ett radhus i Bollnäs. Polisen hittar en livlös man i huset, påbörjar hjärt-lungräddning på mannen men misslyckas. Mannen dör inför polisens och vittnenas ögon.

Den misstänkte mördaren är 45 år och visar sig vara kusin till den 2002 mördade Fadime Sahindal i Uppsala. bild: x-nytt.se/Fotograf Daniel Sjöholm

55-åringen huggs ihjäl framför flera yngre barn, däribland en 8-årig dotter till den mördade 55-åringens sambo.

Efter ungefär en och en halv timma griper polisen en misstänkt gärningsman utomhus ett stycke från brottsplatsen. Gripandet sker odramatiskt och mannen delges misstanke om mord. Enligt polisen har offret och gärningsmannen haft någon slags koppling till varandra. Senare blir det känt att 45-åringen har varit gift med den mördade 55-åringens sambo. Motivet till mordet kan alltså vara heder och svartsjuka. Kvinnan har senare berättat att hon och hennes sambo i fem års tid levt under ständigt dödshot.

Klockan 00.21 på söndagen anhålls 45-åringen på sannolika skäl misstänkt för mord.

Tre dagar senare, den 20 december, häktas 45-åringen för mordet på sin exfru.

 

17 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I BORLÄNGE

En man har på lördagsnatten klockan 03.30 blivit misshandlad av en annan man utan köpcentret Kupolen i Borlänge. Misshandeln sker vid MacDonalds-restaurangen.

En man blev misshandlad av en annan man utanför Kupolen i Borlänge på lördagsnatten. bild: kth.se

Polisen åker till platsen och griper den misstänkte gärningsmannen i närheten. Polisen upptäcker då att mannen har en mindre mängd narkotika på sig. Han misstänks därför både för misshandel och för narkotikabrott.

 

17 DECEMBER 2016

KVINNOMISSHANDEL I SURAHAMMAR

Vid halv ettiden på natten grips en man sen han misshandlat sin kvinnliga sambo. Mannen misstänks även för att tidigare ha misshandlat kvinnan.

Han misstänks nu också för grov kvinnofridskränkning. Kvinnan är inte allvarligt skadad. Mannen förs till polisen i Fagersta för förhör. Polisen upprättar en anmälan om misshandel.

 

17 DECEMBER 2016

KVINNOMISSHANDEL I HÄRNÖSAND

Klockan 17.58 griper polisen en man för misshandel och olaga hot mot sin fru. Misshandeln sker i centrala Härnösand. Gärningsmannen är 58 år gammal.

Han förs till polisstationen i Härnösand. Polisen upprättar en anmäla om misshandel och olaga hot.

 

17 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I TRE FALL I VANSBRO I DALARNA

Polisen i Dalarna kallas vid 21.30 till flyktingboendet på Nås Vandrarhem i Nås utanför Vansbro på grund av en pågående misshandel. Personalen har anmält att det utbrutit ett större bråk bland de boende.

Här på flyktingboendet på Nås Vandrarhem utanför Vansbro skedde en misshandel mot tre män. Bild: Jokarjo.se

Polisen griper en man misstänkt för att bl a ha misshandlat tre andra män. Den gripne gärningsmannen anhålls senare av åklagare på sannolika skäl misstänkt för misshandel.

 

17 DECEMBER 2016

KVINNOMISSHANDEL I VÄSTERÅS

Vid halv tvåtiden på natten blir en kvinna misshandlad av sin man vid Centrallasarettet i Västerås. Hon blir bl a slagen i ansiktet. Polisen larmas.

En kvinna blev misshandlad av en man här vid centrallasarettet i Västerås. Bild: upphandling24

När polisen kommer till platsen anträffar man gärningsmannen och för honom till polishuset i Västerås för tillnyktring och senare för förhör. Polisen upprättar samtidigt en anmälan om misshandel.

 

17 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I TVÅ FALL I ÄLMHULT

Vid midnatt larmas polisen till en restaurang på Hantverksgatan i Älmhult i Småland. Där har två anställda blivit misshandlade av två okända krogbesökare.

Två anställda på en restaurang på Hantverksgatan här i Älmhult misshandlades av två okända män. Bild: mapio.net

När bråket startar får en av de anställda, en 28-årig man, ta emot slag mot överkroppen och ansiktet och får en tand skadad. Den andre anställde, 41 år gammal, blir slagen i ansiktet. Ingen av männen behöver dock åka ambulans till sjukhus.

Efter misshandeln lämnar de två gärningsmännen restaurangen sen de också uttryckt verbala hot. Polisen upprättar en anmälan om misshandel och olaga hot.

 

17 DECEMBER 2016

GROV MISSHANDEL I HALMSTAD

Klockan 02.27 på natten blir en man grovt misshandlad av fyra för honom helt okända gärningsmän. Misshandeln sker på Nyhemsgatan i Halmstad. Det finns vittnen till händelsen.

En man blir allvarligt misshandlad på Nyhemsgatan här i Halmstad mitt i natten av okända gärningsmän. Bild: mapio.net

En av de misstänkta gärningsmannen tappar dessutom sin mobiltelefon på marken i samband med händelsen. Den polispatrull som kommer till platsen hjälper den misshandlade mannen till sjukhus för att få hjälp för de skador han åsamkats vid misshandeln.

Polisen upprättar en anmälan om grov misshandel.

 

17 DECEMBER 2016

GROV MISSHANDEL I NORDMALING

En 55-årig kvinna misshandlar sin sambo med kniv här i Nordmaling. Hon anhålls misstänkt för grov misshandel. Bild: samordningsforbund.se

Mitt i natten griper polisen en kvinna i Nordmaling misstänkt för misshandel. Kvinnan, som är i 55-årsåldern, misstänks för att ha misshandlat sin sambo med kniv. Paret ska ha druckit alkohol tillsammans innan misshandeln började.

Den misshandlade sambon får inga allvarliga skador men tvingas ändå uppsöka sjukvård för vård. Han är nu inte längre kvar på sjukhuset.

Den gripna kvinnan tas till polisstation för förhör. Klockan 12.24 anhålls hon av åklagare misstänkt för grov misshandel.

 

17 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I 27 FALL I STOCKHOLMS LÄN

Under natten den 17 december 2016 rapporterar polisen 27 fall av misshandel. Bild: commons.wikimedia.org

Polisen i Stockholms län har för natten de 17 december 2016 sammanställt olika händelserapporter. Natten betraktas av polisen som en ”normal” fredagsnatt.

Polisen rapporterar om 27 fall av misshandel i länet. I 17 fall har polisen upprättat en anmälan om misshandel och i sex fall har den drabbade tvingats uppsöka sjukvård. I ett fall, där offret slogs med en flaska i huvudet, betraktas misshandeln som grov.

 

18 DECEMBER 2016

MORDBRAND PÅ ORUST

En lada på Orust brann ner till grunden natten mot söndagen. Brandorsaken är en gåta för polisen. bild: jalbum.net

En våldsam brand rasar i en ladugårdsbyggnad i byn Myckleby på Orust i Bohuslän natten mot söndag. Flera vittnen säger sig ha hört en explosion före branden och kontaktar räddningstjänsten.

När räddningstjänsten kommer till platsen är byggnaden helt övertänd. Räddningstjänsten misstänker att det kan ha funnits gasol inne i byggnaden. Brandorsaken är ett mysterium för räddningspersonalen och polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

Myckleby på Orust – det samhälle där ladubranden ägde rum. Bild: mapio.net

Ladubyggnaden går inte att rädda utan räddningstjänsten låter den brinna ner till grunden. Det väsentliga är att se till att inte branden sprider sig.

 

18 DECEMBER 2016

GROV MISSHANDEL I ÅRJÄNG

Under natten mot söndagen blir en man grovt misshandlad i Årjäng i Värmland. Mannen hittas blodig. Bredvid honom på marken ligger en staketstolpe som han säger sig ha blivit misshandlad med.

Mannen förs till sjukhus med flera skador. Bland annat blöder han näsblod. Han har också smärtor i nacke och rygg. På grund av att mannen är kraftigt berusad kan han inte redogöra exakt för hur överfallet har gått till. Polisen upprättar en anmälan om grov misshandel.

 

18 DECEMBER 2016

KVINNA MISSHANDLAD I GÖTEBORG

Tidigt på söndagsmorgonen blir en kvinna misshandlad och rånad utanför operan i centrala Göteborg. Kvinnan ska enligt polisen ha blivit hotad med ett pistolliknande föremål.

En kvinna blev sent på söndagsnatten misshandlad och rånad utanför Göteborgsoperan i Göteborg. Bild: vastsverige.com

Polisen får larmet om misshandeln klockan 03.42 på söndagsmorgonen. Kvinnan lyckas trots sina skador ta sig själv till sjukhus. Därifrån larmar hon polisen. Ingen gärningsman är ännu gripen.

 

18 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I TVÅ FALL I STOCKHOLM

Strax efter midnatt kallas polisen till en festlokal på Gröndalsvägen i Gröndal i Stockholm. Enligt anmälaren är det flera personer som slåss och misshandlar varandra utanför festlokalen.

Misshandel utmynnade i ett jättebråk utanför en festlokal på Gröndalsvägen i Stockholm. Poliserna fick själva skydda sig mot angrepp. Bild: bostadsratterna

Det är ett stort antal personer som deltar i slagsmålet. Flera polispatruller skickas till platsen. När polismännen försöker få klarhet i vad som har hänt vänder sig flera av festdeltagarna mot poliserna som tvingas skydda sig genom att använda op-spray mot angriparna.

En person grips för våld och hot mot tjänsteman. Samtidigt skriver polisen en separat anmälan om misshandel mellan två festdeltagare.

 

18 DECEMBER

MORDFÖRSÖK I MALMÖ

Strax efter midnatt natten till söndag blir en 40-årig taxichaufför utsatt för ett mordförsök på Stortorget i Malmö. Taxichauffören förs i ambulans till sjukhus med flera stickskador på kroppen.

En taxichaufför blev natten till söndag utsatt för ett mordförsök här på Stortorget i Malmö: Bild: panoramio.com

Taxichauffören blev utsatt för mordförsöket i samband med ett bråk. Han har förhörts av polis under natten och har inte fått några livshotande skador.

Polisen spärrar av brottsplatsen och utför en teknisk undersökning. Ännu har polisen inte gripit någon misstänkt. Ärendet rubriceras av polisen som mordförsök.

 

18 DECEMBER 2016

MORDBRAND I AVESTA

Polis, räddningstjänst och ambulans kallas klockan 18.08 på kvällen till en brand i Norra Strandmora utanför Avesta. Branden  har uppstått i en mindre timmervilla. Brandorsaken är okänd.

Ett timmerhus utanför Avesta brann ner till grunden. Polisen misstänkte mordbrand. Bild: Nyhetswebben.se/Fotograf: Thorbjörn Wåhlin

När räddningstjänsten kommer till platsen är branden i huset fullt utvecklad och man beslutar att låta villan brinna ner till grunden. Ingen person ska ha blivit skadad vid branden.

Polisen i Dalarna inleder en förundersökning om mordbrand.

 

18 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I HALLSTAHAMMAR

Klockan 02.16 på söndagsnatten kallas polisen i Västmanland till Smedjegatan i Hallstahammar. Där har ett bråk ägt rum. En 36-årig man har tagit strupgrepp på en 30-årig man.

Den misstänkte gärningsmannen hinner fly från platsen i bil innan polisen kommer fram. Polisen söker förgäves efter den försvunna bilen. Polisen upprättar en anmälan om misshandel.

 

18 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I TVÅ FALL I FALKÖPING

Två unga män blev misshandlade i samband med ett gängbråk här på Wetterlinsgatan i Falköping. Bild: busspojken

Klockan 05.23 på söndagsmorgonen rycker polisen i Västra Götaland ut till ett bråk på Wetterlinsgatan i Falköping. Två ungdomsgäng har varit i slagsmål med varandra men det hela hade lugnat ner sig när polisen anlände till platsen.

Polispatrullen tar upp två anmälningar om misshandel. En person har fått lindriga skador men en annan person har blivit knivskuren i benet.

 

18 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I STOCKHOLM

Sent på söndagsnatten blir en man svårt misshandlad på Sankt Eriksgatan på Kungsholmen i Stockholm. Polisen påträffar den blödande mannen. Ett vittne berättar att en person springer förbi mannen och slår till honom med ett vasst föremål. Gärningsmannen har sedan sprungit från Sankt Eriksgatan i riktning mot tunnelbanestationen Fridhemsplan.

En man blev oprovocerat knivskuren av en förbipasserande person här på Sankt Eriksgatan på Kungsholmen i Stockholm. Bild: wikimedia.commons

Offret har en skärskada i handen och blöder kraftigt. Polisen skjutsar honom till sjukhus för vård av skadan och upprättar sedan en anmälan om misshandel.

 

18 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I 17 FALL I STOCKHOLMS LÄN

Under natten den 18 december 2016 rapporterade Stockhoilmspolisen om 17 fall av misshandel. Bild: commons.wikimedia.org

Enligt Stockholmspolisens händelserapportering för natten den 18 december 2016 framgår det att polisen har skrivit rapporter om 17 fall av misshandel.

I åtta av de 17 fallen har polisen upprättat en anmälan om misshandel. I två fall har brottsoffret tvingats uppsöka sjukhus.

 

19 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I STOCKHOLM

Strax efter klockan ett på natten bevittnar polisen i Stockholm hur tre män slåss med varandra. Bråket pågår utanför nedgången till tunnelbanan vid Stadshagen i Stockholm. Polisen hoppar ut ur sin bil och ingriper för att få slut på bråket.

När polisen får kontroll över den mest aggressive mannen vänder sig de två andra mot patrullen och säger att polisen inte ska lägga sig i detta. Detta slutar med att en man grips för misshandel, den andre för våld mot tjänsteman och den tredje omhändertas för fylleri.

 

19 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I ÖSTBERGA I STOCKHOLM – POLISEN SKJUTER VARNINGSSKOTT

Klockan 21.26 på kvällen får polisen ett samtal om att en man misshandlat och hotat en annan man i en lägenhet på Fageredsgränd i Östberga i västra Stockholm.

Polisen åker till platsen och skjuter ett varningsskott inne i fastigheten. Ingen person har dock skadats i samband med detta. Polisen griper en man misstänkt för misshandel och olaga hot.

Polisen i region Stockholm kommer att informera polisens Särskilda utredningar om att varningsskott har avlossats.

 

19 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I TVÅ FALL I KRISTIANSTAD

Polisen i Kristianstad larmas till en adress på Fästningsgatan med anledning av ett bråk. En person ska ha förts till sjukhus med ambulans efter att ha blivit misshandlad.

Polisen håller förhör med inblandade och vittnen och upprättar två anmälningar om misshandel.

 

19 DECEMBER 2016

MORDFÖRSÖK I LILLA EDET

En man utsattes för ett mordförsök i en bostad i Lilla Edet. Bild: mapio.net

Klockan 21.20 på kvällen larmas polisen till en bostad i Lilla Edet där man anträffar en skadad man. Det är den skadade mannen själv som larmat polisen. Mannen som är i 30-årsåldern har skador på ett ben. Han förs omedelbart med ambulans till sjukhus. Där uppges mannens skador inte vara livshotande.

Enligt polisen är det oklart vad som har hänt och polisen inleder en förundersökning om mordförsök.

 

19 DECEMBER 2016

KVINNOMISSHANDEL I NORRKÖPING

En kvinna blev misshandlad av en man här på Vilbergsgatan i Norrköping sent på lördagskvällen. Bild: Folkets väder

Klockan 23.27 på kvällen kallas polisen till ett bråk på adressen Vilbergsgatan i Norrköping. En kvinna ringer polisen eftersom hon har blivit slagen av den man hon har en relation med.

Polisen griper den 62-årige mannen och upprättar en anmälan om misshandel. Den slagna kvinnan behöver inte uppsöka sjukhus.

 

19 DECEMBER 2016

KVINNOMISSHANDEL I JÖNKÖPING

En nästan identisk händelse inträffar samma natt i Jönköping. Klockan halv ett på natten larmas polisen till en adress på Östra Storgatan i Jönköping. En kvinna har ringt polisen och berättat att hon har blivit slagen av den man hon har en relation med.

Det var här på Östra Storgatan i centrala Jönköping som en kvinna blev misshandlad av sin pojkvän. Bild: mapio.net

Inte heller denna kvinna behöver uppsöka sjukvården.

Polisen griper en 27-årig man och upprättar en anmälan om misshandel.

 

19 DECEMBER 2016

MORDBRAND I NYNÄSHAMN

Polisen får ett larm klockan 07.09 om en lägenhetsbrand på Backluravägen i Nynäshamn. Räddningstjänsten är redan på plats. När polisen kommer till platsen är branden under kontroll och rökdykning pågår.

En brand uppstod i en lägenheten på Backluravägen i Nynäshamn. Polisen utreder mordbrand. Bild: nynashamn.se

Fem personer har befunnit sig i lägenheten men de har evakuerats och undersöks på plats av sjukvårdspersonal. Eftersom det finns omständigheten kring hur branden har startat har polisen inlett en förundersökning om mordbrand.

 

19 DECEMBER 2016

MORDFÖRSÖK PÅ KRONANS SKOLA I TROLLHÄTTAN

 

På måndagsfömiddagen uppstod ett slagsmål på Kronans skola i Trollhättan. En elev på skolan utsatte en 15-årig elev för grov misshandel. Bild: trollhattan.se

Klockan 10.42 på måndagsförmiddagen får polisen i Trollhättan larm om ett bråk på Kronans skola i Trollhättan. Från början finns det oklara uppgifter om vad som har hänt och hur många personer som varit inblandade i bråket.

Klart är dock att inga tillhyggen har använts i samband med bråket. Rektorn på skolan bestämmer att låta utrymma en del av skolan för att polisen ska kunna genomföra sina undersökningar.

Kronans skola blev känd över stora delar av världen den 22 oktober 2015 när Anton Lundin beväpnad med ett svärd gav sig in på skolan och dödade flera elever. Bild: trollhattan.se

Enligt senare uppgifter visar det sig att det är två personer (elever) som varit inblandade i bråket. En av eleverna förs skadad med ambulans till sjukhus. En 15-åring elev grips av polisen misstänkt för grov misshandel. Tre dagar senare häktas 15-åringen misstänkt för mordförsök. Brottsrubriceringen ändras alltså från grov misshandel till mordförsök.

 

 

20 DECEMBER 2016

MORDFÖRSÖK I VÄSTRA FRÖLUNDA I GÖTEBORG

Vid halv åttatiden på kvällen får polisen i Göteborg larm om en skottlossning på Marconigatan i Västra Frölunda i Göteborg. Ett vittne hör en smäll och larmar polisen.

Här vid Marconigatan i Västra Frölunda i Göteborg blev en man utsatt för mordförsök.
Bild: mapio.net

När polisen kommer till brottsplatsen på Marconigatan hittar man mannen i ett dike med skador i båda benen. Enligt vittnen ligger mannen och skriker av smärta när polisen kom till platsen. Mannen är i 35-årsåldern. Han säger själv att han har blivit skjuten.

Den skottskadade mannen förs till sjukhus och polisen spärrar av ett stort område. På platsen hittar polisen flera tomhylsor, något som bekräftar att skottlossning har ägt rum.

Marconigatan
Bild: mapio.net

Polisen inleder en förundersökning om mordförsök. Ingen är ännu gripen för brottet.

 

20 DECEMBER 2016

GROV MISSHANDEL I RONNEBY

Polisen i Blekinge får klockan 23.13 på tisdagskvällen ett larm om en misshandel på Lindblomsvägen i Ronneby. Misshandeln har skett vid en kiosk.

När polisen kommer till platsen får man information om att det kan vara flera personer som har med misshandeln att göra. Den misshandlade är en 22-årig man. Han har blivit sparkad och slagen och han har synliga skador av rispor. Han har också blivit hotade med ett pistolliknande föremål.

Gärningsmännen har redan lämnat brottsplatsen. Den misshandlade mannen förs i ambulans till sjukhus för vård. Polisen förhör vittnen på plats som kan ha sett eller hört någonting.

Polisen upprättar en anmälan om grov misshandel och olaga hot.

 

20 DECEMBER 2016

GROV MISSHANDEL I SALA

En 26-årig kvinna misshandlas och kidnappas tidigt på tisdagsmorgonen i Sala.
Bild: Philips Lighting

Klockan 09.54 på tisdagen får polisen larm om att en kvinna har blivit misshandlad och bortförd i en bil.

När den 26-åriga kvinnan kommer till sitt arbete i Sala vid femtiden på tisdagsmorgonen möter hon en för henne okänd man som börjar slå henne med en batong. Mannen är 44 år gammal.

Kvinnan försvarar sig med en spade. Mannen tvingar då in kvinnan i en bil och kör iväg med henne. Efter en stund lyckas kvinnan hoppa ur bilen, ta sig in i ett hus och larma polis och ambulans. Kvinnan förs senare med ambulans till sjukhus.

Mannen fortsätter sin vansinnesfärd till Skinnskatteberg där han rånar en kvinna på hennes bil. Bild: Lavendla

När kvinnan hoppat ur bilen fortsatte gärningsmannen sin vansinnesfärd mot Skinnskatteberg. Där tilltvingade han sig en ny bil av en annan kvinna. Denna kvinna kan senare lämna signalement på mannen till polisen.

Mannens resa slutar på E18 utanför Köping där han voltar av vägen. Bild: skanska

Polisen startar en biljakt på mannen. På E18 utanför Köping tar mannens resa slut. Han voltar av vägen och bilen börjar brinna. Därmed kan polisen gripa honom. Mannen är 44 år gammal och hemmahörande i Dalarna.

Polisen upprättar en anmälan om grov misshandel, människorov, rån och vapenbrott.

 

20 DECEMBER 2016

MORDBRAND UTANFÖR JÖNKÖPING

Fyra hundar på en hundkennel i Ödestugu söder om Jönköping dödades i samband med en brand i en villabyggnad. Bild: Jmini/Fotograf: Mattias Landström

Klockan 12.21 på dagen larmar SOS polisen i Jönköping om en pågående brand i en hundkennel mellan Ödestugu och Spexeryd söder om Jönköping Polisen åker omedelbart till platsen. Väl där kan polisen konstatera att det brinner kraftigt och att arbete pågår med att rädda ett flertal hundar från att bli innebrända i huset. Tyvärr får fyra hundar sätta livet till  i lågorna.

Två personer är mantalsskrivna på huset. En av dem har tagit sig ut ur byggnaden. Den andra personen är inte hemma. Mannen, som senare identifieras som en av de personer som är mantalsskrivna på adressen, körs med ambulans till sjukhus.

Polisen inledde en förundersökning om mordbrand på kenneln. Bild: odestugu.se

Polisen inleder en förundersökning om mordbrand och kommer att spärra av brandplatsen.

 

20 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I NORRKÖPING

Klockan 19.01 på tisdagskvällen får polisen i Norrköping larm om en misshandel i Eneby centrum. En 15-årig pojke ska ha blivit slagen i ansiktet. Efter misshandeln har flera gärningsmän sprungit från platsen.

En 15-årig pojke blev misshandlad i Ekeby centrum här i Norrköping fyra dagar före julafton. Bild: upplev.norrkoping.se

Polisen skickar flera patruller till Eneby centrum. Någon gärningsman har ännu inte gripits. Vad som föranlett misshandeln är än så länge oklart. Brottsoffret ska inte ha behövt uppsöka sjukvård.

Polisen upprättar en anmälan om misshandel.

 

20 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I LINKÖPING

En man i 65-årsålder blev på tisdagkvällen misshandlad av tre okända män i Berga centrum i Linköping. Bild: visit.linkoping.se
(Denna bild har inget med misshandeln att göra men jag publicerar den för att visa att det också finns något vackert i allt det svarta och våldsamma).

Klockan 18.07 får polisen i Östergötland ett samtal om att en man i 65-årsåldern har blivit misshandla i Berga centrum i Linköping. Tre unga män ska sedan ha lämnade platsen springande mot Hovetorpsgatan.

Den misshandlade mannen ska ha blivit omkullsparkad och slagen i huvudet. Ha ska dock inte ha några livshotande skador. Han förs dock till sjukhus av polisen för kontroll.

Polisen fortsätter att söka efter gärningsmännen utan att hitta dem. Polisen upprättar en anmälan om misshandel.

 

20 DECEMBER 2016

MISSHANDLAD OCH RÅNAD I SKARPNÄCK I STOCKHOLM

Larmet till polisen kommer in klockan 19.22 om att en man har misshandlats och rånats av två män som sen flyr i en bil. Mannen ådrar sig skador i ansiktet. Han har förutom misshandeln även rånats på en väska med en okänd summa kontanter.

Här på Pinvingegatan i Skarpnäck blev en man misshandlad och rånad av två män. Bild: hitta.se

Misshandeln och rånet äger rum här på Pilvingegatan i Skarpnäck. Mannen irrar själv runt under minst en kvart innan polisen kan hitta honom. Polisen kör själva den misshandlade mannen till sjukhus för omplåstring och upprättar en anmälan om misshandel och rån.

 

21 DECEMBER 2016

MORDFÖRSÖK I MALMÖ

 

Det var här vid Berguvsvägen i Södra Malmö som en man i 20-årsåldern besköts med flera skott i ryggen. Bild: hitta.se

Polisen i Malmö larmades vid 21.30-tiden på onsdagskvällen av att vittnen har hört skottlossning i ett bostadsområde på Berguvsvägen i södra Malmö. Polisen åker till platsen och kan konstatera att en man i 20-årsåldern har blivit skjuten utomhus. Mannen är allvarligt men ej livshotande skadad men är talbar när polisen försöker kommunicera med honom. Mannen förs omedelbart till sjukhus för vår.

Berguvsgatan i Malmö
Bild: eniro.se

Mannen är enligt polisen skjuten i ryggen med mer än två skott. Det finns uppgifter om att den eller de som har skjutit har försvunnit på moped men de är osäkra. Polisen vill inte kommentera om det har funnits någon hotbild mot mannen.

Polisen undersöker brottsplatsen med hjälp av tekniker och av vapenhund.

 

21 DECEMBER 2016

KVINNOMORD I ÄLTA I NACKA KOMMUN

Klockan 15.20 på onsdagseftermiddagen larmas polisen till en lägenhet på Stensövägen i Älta i Nacka kommun utanför Stockholm. En kvinna i 70-årsåldern påträffas död i en lägenhet. Enligt den polispatrull som kommer till platsen finns det omständigheter kring dödsfallet som gör att brott inte kan uteslutas.

En 70-årig kvinna mördades på onsdagen i en lägenhet här på Stensövägen i Älta I Nacka kommun utanför Stockholm: Bild: Mitula

Polisen spärrar av området och tekniker kallas till platsen. Ingen gärningsman är gripen för tillfället. Därefter startar polisen operation dörrknackning i bostadsområdet för att eventuellt finna vittnen som kan ha hört eller sett något,

Polisen inleder en förundersökning om mord. Under onsdagskvällen grips en man i 35-årsåldern misstänkt för att ha mördat kvinnan. Mannen anhålls misstänkt för mord. Enligt uppgift har mannen varit bekant med kvinnan. Polisen vill dock avslöja vilken slags relation den döda kvinnan och gärningsmannen har haft med varandra. Förhör med den misstänkte ska hållas under torsdagen.

På annandag jul, den 26 december, häktas den misstänkte 35-åringen på sannolika skäl misstänkt för mord på kvinnan.

 

21 DECEMBER 2016

MISSHANDEL PÅ GOTLAND

Klockan 23.55 på onsdagsnatten larmas polisen på Gotland om en misshandel på Signalgatan i Vänhem på Gotland. En man i berusat tillstånd har misshandlat en annan man i en lägenhet och därefter lämnat platsen.

Polisen träffar på mannen, griper honom och för honom till en polisstation. Polisen upprättar en anmälan om misshandel. Den gripne mannen för en motanmälan, också om misshandel.

Klo

21 DECEMBER 2016

MORDBRAND I SVANESUND PÅ ORUST 

En kombinerad villa och butikslokal brinner ner till grunden i samband med en misstänkt mordbrand i Svanesund på Orust. Bild : mapio.net

Klockan 18.58 på onsdagskvällen larmas polis och räddningstjänst till en brand i Svanesund på Orust. Byggnaden är en större villa, som både används som bostad och som butik. Affärsverksamheten i butiken är försäljning av hundfoder.

Branden börjar på övervåningen på huset och får ett mycket snabbt förlopp. När brandkåren kommer fram är villan helt övertänd och man låter den brinna ner till grunden.

Ingen människa misstänks ha skadat i branden. Polisen inleder en förundersökning om mordbrand.

 

21 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I MÖRRUM I BLEKINGE – UNDERSKÖTERSKA SLAGEN MED KOFOT

Det var här på Persgårdens serviceboende i Mörrum i Karlshamns kommun som en undersköterska blev misshandlad med en kofot. Bild: karlshamn.se

Det är vid 23-tiden på kvällen som två inbrottstjuvar bryter sig in på serviceboendet Persgården i Mörrum i Karlshamns kommun i Blekinge. En undersköterska är på väg in i en grupplokal när hon möter tjuvarna, som bär på ett 80 kg tungt säkerhetsskåp, som de har stulit. När nattsköterskan som är i 30-årsåldern undrar vad tjuvarna håller på med överfaller de och misshandlar henne. Hon blir slagen med en kofot på armen, bröstkorgen, nacken och ryggen.

Under tumultet tappar en av tjuvarna en påse med mobiltelefoner som han har slutit från hemtjänsten på boendet.

Mörrum i Blekinge
Bild: Instagram

Undersköterskan ringer och larmar polisen om hjälp eftersom gärningsmännen är på fri fot. Enligt larmet försvinner tjuvarna i två bilar och kör mot E22:an. Enligt polisen signalementet och informationen om tjuvarna knapphändig eftersom männen var mörkklädda och bar rånarluvor över ansiktet. Enligt uppgifter försvinner de dock i en röd skåpbil och i en ”vit äldre bil”.

Tjuvarna flydde i två bilar från Mörrum ut på motorvägen E22. Bild: SkyscrapeCity

Polisen vänder sig särskilt till personer som kan ha varit ute och promenerat i området med hunden vid den här tidpunkten på kvällen och då kanske har gjort vissa iakttagelser. Iakttagelser från privatpersoner i Mörrum kan vara till stor hjälp för polisen. Alla som kan ha något att berätta ombeds att ringa till telefonnummer 114 14.

Motorvägen E22
Bild: mapio.net

Den misshandlade undersköterskan för i ambulans till akuten vid Karlskrona sjukhus men får senare komma hem igen. Enligt polisen kan de båda tjuvarna ha åtta mobiltelefoner och en bilnyckel till serviceboendet. Brottsrubriceringen är misshandel, stöd, inbrott på kontor, rån och egenmäktigt förfarande.

 

22 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I VÄSTERÅS

Klockan 00.14 får polisen i Västmanland larm om att en 18-årig man misshandlats av två män i samma ålder på en restaurang i centrala Västerås. 18-åringen får sina läppar sönderslagna. Polisen informerar 18-åringens föräldrar som hämtar sonen och kör honom till sjukhus.

Gärningsmännen är gripna av polisen som upprättar en anmälan om misshandel.

 

22 DECEMBER 2016

GROV MISSHANDEL I NORRKÖPING

Klockan 00.44 på natten får polisen i Östergötland larm om att en man i 25-årsåldern  vid 22-tiden på kvällen kommit till akuten på Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Han har en skottskada i foten. Mannen är dock inte särskilt intresserad av att prata med polisen om händelsen.

Hit till Vrinnevisjukhuset i Norrköping fördes den man som utsattes för grov misshandel genom att bli skjuten i foten. Bild: Region Östergötland

Polisen kommer att hålla förhör och vidta andra utredningsåtgärder för att utreda händelsen och en anmälan om grov misshandel har upprättats.

 

22 DECEMBER 2016

GROV MORDBRAND I SIMRISHAMN

Polis och räddningstjänst larmas klockan 04.58 till en brand i en butik på Stora Rådmansgatan i Simrishamn i Skåne. Klockan 07.00 på morgonen brinner det fortfarande och ett intensivt släckningsarbete pågår. Räddningstjänsten har evakuerat ett stort antal personer från fastigheten. Några personskador har ännu inte rapporterats. Personer på platsen betraktar den här branden som den värsta i mannaminne i Simrishamn.

En stor anlagd brand som ödelade flera kvarter i centrala Simrishamn skadade om kommunen två dagar före julafton 2016. Bild: Strix photo

Vid 10-tiden på förmiddagen uppges branden vara under kontroll men polis kvarhåller fortfarande avspärrningarna på Yngve Östbergs väg, Stora Rådmansgatan och Storgatan, eftersom branden har spridit sig till flera undersökningen..

Några timmar senare har flera byggnader brunnit med omfattande skador. En teknisk undersökning av brandplatsen kommer att genomföras och polisen rubricerar ärendet som grov mordbrand.

Stora Rådmansgatan i Simrishamn som den såg ut före den ödeläggande branden. Bild: Flickr.com

Vittnesuppgifter gör gällande att man sett tre män springa från platsen tidigt på torsdagsmorgonen när branden startade.

 

22 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I LYSEKIL

Strax efter klockan 23 00 på kvällen påträffas en påverkad man på Valbogatan i Lysekil. Mannen är i behov av sjukhusvård. Vid undersökning på vårdcentralen konstaterar man att mannen har en knivskada i ena armhålan. Han körs därför till Norra Älvsborgs sjukhus i Vänersborg för vidare vård.

Det var här på Valbogatan i Lysekil som en man påträffades misshandlad. Han fördes till sjukhus. Bild: mapio.net

För tillfället är mannen alltför påverkad för att kunna höras av polisen, som inleder en förundersökning om misshandel. Polisen kommer att förhöra mannen när denne är i sådant skick att han är talbar.

 

22 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I SEX FALL I STOCKHOLMS LÄN

Under natten den 22 december inträffar sex fall av misshandel i Stockholms län enligt stockholmspolisens händelserapporter. 28 personer har frihetsberövats av olika anledningar.

 

22 DECEMBER 2016

GROV MISSHANDEL I MALMÖ

Strax efter klockan 20.00 på kvällen kallas polis och ambulans till stadsdelen Rosengård i Malmö. Anledningen är att en yngre man har blivit knivskuren. Brottet har ägt rum utomhus i närheten av Rosengårds Centrum.

Det var i närheten av Rosengårds Centrum i Malmö som en yngre man hittas knivskuren. Bild: Carlotta.malmo.se

Den knivskurne mannen är förd till akuten för vård. Polisen spärrar enligt polislagen av ett område runt akuten för att polis och vårdpersonal ska kunna arbeta i lugn och ro.

Brottsrubriceringen är grov misshandel.

 

22 DECEMBER 2016

GROV MISSHANDEL I NORRKÖPING

Klockan 19.14 på torsdagskvällen kontaktas polisen av flera personer som har blivit vittnen till ett bråk vid resecentrum. Efter bråket har en person sprungit bort från platsen.

Det var här vid Resecentrum i Norrköping som en man blev utsatt för grov misshandel och förd till sjukhus. Bild: mapio.net

Polisen ger sig till platsen för att genomföra förhör med vittnen och den man som har skadats vid misshandeln. Polisen söker också efter den man som sett lämna platsen efter bråket.

Ambulans larmas till resecentrum. Mannen förs därefter till sjukhus för vård. Skadeläget är f n oklart.

Polisen håller förhör med flera personer och utredningen samtidigt som ingen gärningsman ännu är gripen. Brottsrubriceringen för i nuläget grov misshandel.

 

22 DECEMBER 2016

MORD I HUDIKSVALL

Klockan 22.18 två dagar före julafton larmas polisen till Norra Råbovägen utanför Hudiksvall sen en man och en kvinna, 62 resp. 71 år gamla, påträffats avlidna. Polisen inleder en förundersökning om mord. Mannan och kvinnan är till att börja med inte identifierade.

En 7l-årig kvinna och en 62-årig man blev mördade sent på kvällen den 22 december. Bild: Top Twitter Trends

Enligt polisen råder mycket oklara omständigheter kring det misstänkta brottet. Polisen har ett tiotal patruller i området samt en polishelikopter. Ännu finns ingen misstänkt person.

Tidigt på fredagsmorgonen är det döda paret identifierat och de anhöriga underrättade. Polisen fortsätter att söka efter en gärningsman i skogarna kring brottsplatsen, som ligger vid Råbosjön norr om Hudiksvall. Det finns spår som tyder på att gärningsmannen flytt ut i terrängen efter brottet. Polisen uppmanar allmänheten att inte vistas ute i terrängen inom området eftersom det försvårar för hundarna att hitta spår.

Här i närheten av Råbosjön utanför Hudiksvall begicks dubbelmordet. En 20-årig man är misstänkt. Bild: Scandinavianexperience.se

Under fredagskvällen den 23 december griper polisen en 20-årig man på sannolika skäl misstänkt för mord (den starkaste misstankegraden).

 

23 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I NORRKÖPING

Klockan 03.02 blir en 48-årig kvinna i Norrköping överfallen av tre män i 20-åldern. Kvinnan är ute med sina hundar i Ektorpsområdet när de tre männen tilltvingar sig kvinnans smycken genom att misshandla henne.

Det var här i Ektorpsområdet som en 48-årig kvinna blev misshandlad och rånad. Bild: Götala

Kvinnan lyckas själv ta sig till Vrinnevisjukhuset för kontroll av sina skador. Samtidigt kontaktas polisen som upprättar en anmälan om misshandel och grovt rån.

 

23 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I KLIPPAN

Tidigt på fredagsmorgonen kommer en personbil in på en bensinstation i Östra Ljungby utanför Klippan. I bilen finns en man som har blivit misshandlad. Ambulans tillkallas och mannen förs till sjukhus. Han är under ambulanstransporten vaken och talbar enligt polisen.

Hur och var mannen har blivit misshandlad är ännu oklart. Polisen åker till sjukhuset för att få tala med den skadade mannen och ned de övriga personer som fanns i bilen. Polisen upprättar en anmälan om misshandel.

 

23 DECEMBER 2016

GROV MISSHANDEL I STOCKHOLM

Polisen får på fredagsförmiddagen larm om att vittnen sett hur en kvinna hänger över en fönsterkarm på en adress i Hässelby gård i västra Stockholm. Polisen åker till platsen. Man söker kontakt med kvinnan som är vid medvetande och talbar. Hon hävdar att hon har blivit misshandlad.

Det var här i Hässelby gård som en kvinna misstänktes ha blivit grovt misshandlad i en lägenhet. Bild: mapio.net

Den misstänkte gärningsmannen finns kvar i lägenheten. Kvinnan förs till sjukhus för vård samtidigt som polisen letar efter vittnen som kan ha sett misshandeln.

Polisen griper mannen och för honom till polisstationen för fortsatta förhör. Polisen upprättar en anmälan om grov misshandel och olaga frihetsberövande.

 

23 DECEMBER 2016

MORD I JÖNKÖPING

Polisen i Jönköping larmas vid 22-tiden på onsdagskvällen till en lägenhet i stadsdelen Råslätt i Jönköping. Polisen bryter upp dörren och tar sig in i lägenheten. Därinne ligger en död man. Det är helt mörkt i lägenheten. Polisen misstänker omedelbart att mannen har blivit mördad.

En man mördades natten till torsdagen i en lägenhet här i stadsdelen Råslätt i Jönköping. Bild: Instmood

Den som är skriven på lägenheten är en 57-årig Jönköpingsbo, som är välkänd i Jönköpings uteliv och tidigare ägare till en strippklubb i Jönköping. Mordet har skett i den 57-årige mannens lägenhet. 57-åringen grips i närheten av bostaden några timmar senare. Mannen anhålls på torsdagen och häktas på fredagen på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen nekar till anklagelserna.

Den misstänkte gärningsmannen är känd i Jönköpings nöjesvärld som tidigare ägare till en strippklubb. Bild: OM News

Polisen har hela tiden haft svårigheter att identifiera den mördade mannen. Tidigt förstår dock polisen att offret befunnit sig i Jönköping för att driva in en skuld av den häktade 57-åringen. Åklagaren bekräftar att den döde är utländsk medborgare på tillfälligt besök i Sverige.

 

23 DECEMBER 2016

GROV MISSHANDEL I VÄSTERÅS

Polisen i Västmanland på klockan 22.40 larm om en grov misshandel i närheten av Mimerporten i Västerås. Polisen åker till platsen och griper en misstänkt gärningsman.

En man blev utsatt för grov misshandel av en 21-årig man i närheten av den s k Mimerporten (se bilden) i Västerås centrum. Bild: sv.wikimedia.org

Den gripne mannen är 21 år gammal och misstänkt för grov misshandel. Polisen har misstankar om att misshandeln skett med ett föremål. Offret förs med ambulans till sjukhus med en skärskada i benet. Skadorna ska inte vara livshotande.

Den misstänkte gärningsmannen anhålls av åklagare misstänkt för grov misshandel.

 

24 DECEMBER 2016

MORDFÖRSÖK I TVÅ FALL I JÖNKÖPING

Larmet kom in till polisen i Jönköping strax efter klockan 10 00 på julaftonens förmiddag om två mordförsök i stadsdelen Österängen i Jönköping.

Två personer blev utsatta för mordförsök i stadsdelen Österängen i Jönköping på julaftonen. Bild: flickriver

En 36-årig man har försökt mörda två personer i en bostad i Österängen. Gärningsmannen har använt någon form av tillhygge. Flera personer har befunnit sig i bostaden när bråket ägde rum. Minst en man har förts till sjukhus med allvarliga men inte livshotande skador.

Österängen, Jönköping Bild: vatterhem.se

Polisen startar en utredning om mordförsök i två fall.

 

24 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I TVÅ FALL I FALKENBERG

Två av de boende på Migrationsverkets Vinbygården har slagits med varandra. Båda två polisanmäler varandra för misshandel. En polispatrull åker till boendet och upprättar två anmälningar om misshandel.

Det finns ännu inga uppgifter om personskador.

 

24 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I GÖTEBORG

Klockan 03.30 kommer flera samtal in till polisen i Västra Götaland om ett bråk utanför ett hus på Brittsommargatan i stadsdelen Kortedala i Göteborg. En man i 30-årsåldern har blivit knivskuren av en annan man som redan har lämnat platsen.

Omständigheterna kring misshandeln är oklara för polisen. Den skadade mannen förs med ambulans till Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg för vård. Polisen spanar i området men ingen gärningsman hittas. Polisen upprättar en anmälan om misshandel.

 

24 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I ESKILSTUNA

Strax efter klockan halv elva på julaftons kväll ringer en man till SOS och meddelar att han har blivit misshandlad med en flaska. Mannen är 21 år gammal och blöder från huvudet.

En 21-årig man blev utsatt för misshandel av en annan man på en gata i Eskilstuna på julafton Bild: Ingrum.net

Ambulans och polis är på väg. Mannen har också en skada i handen. Han åker med ambulans till Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Polisen upprättar en anmälan om misshandel.

 

24 DECEMBER 2016

MORDFÖRSÖK I ÅRE

En man i 20-årsåldern blir knivskuren i ryggen på en efterfest i Åre inatt. Polisen har förhör tre personer men samtliga släpptes. Ingen av dem är misstänkt för brott. Enligt polisen var de påverkade och hade svårt att redogöra för vad som hänt.

En 20-årig man blev knivskuren i ryggen i samband med en efterfest här i Åre kommun i Jämtland på julaftonsnatten. Bild: booking.com

Det var strax efter klockan 04.00 som polisen kallades till en ort i Åre kommun. En man i 20-årsåldern har blivit skuren med en kniv i ryggen. Händelsen utreds av polisen som mordförsök och polisen kallar in hundförare och kriminaltekniker.

Knivskärningen har skett vid ett tumultartat bråk i en bostad där ett antal personer befinner sig på en efterfest. Den skadade mannen förs till sjukhus i ambulans. Akutmottagningen meddelar senare på morgonen att mannen har fått medelsvåra skador men att hans tillstånd är relativt bra.

 

25 DECEMBER 2016

MORD I BISKOPSGÅRDEN I GÖTEBORG

En man i 20-årsåldern förs till Sahlgrenska Universitetssjukhus i Göteborg efter att blivit skjuten i ryggen på juldagens kväll. Mannen hittas i en trappuppgång i Södra Biskopsgården. Enligt sjukhusets pressjour är mannens skador livshotande.

På julaftonens kväll hittades en 20-årig man svårt skottskadad i en trappuppgång i ett bostadshus här i Södra Biskopsgården i Göteborg. Bild: mapio.net

Larmet om skottlossningen kommer in till polisen klockan 18.34 på söndagskvällen. Enligt polisen är den trappuppgång den mannen påträffades inte brottsplatsen. Polisen har ännu inte funnit någon brottsplats. I inledningsskedet har polisen heller ingen gärningsman.

Polis på plats i Biskopsgården. Bild: Svensk Polis

Den skottskadade mannen avlider under natten och polisen ändrar brottsrubriceringen från mordförsök till mord

På måndagsmorgonen, den 26 december, griper polisen en person som misstänks för att ha varit inblandad i mordet. Personen har anhållits.

 

25 DECEMBER 2016

MORD OCH GROV MORDBRAND I LILLA EDET

En kvinna i 60-årsåldern avled i en grov mordbrand i ett radhusområde här i Lilla Edet mellan Göteborg och Trollhättan. Bild: mapio.net

Klockan 01.21 på natten får polis och räddningstjänst larm om rökutveckling från en villa vid Brudstigen i Lilla Edet norr om Göteborg. Röken visar sig komma från brand i ett radhus. Inne i radhuset påträffas en kropp från en 60-årig kvinna. Kvinnan som fortfarande lever förs med ambulans till sjukhus.

Polisen inleder en förundersökning om grov mordbrand eftersom brandorsaken inte är känd. Platsen spärras av.

Sjukhuset meddelar senare att den kvinna som påträffats inne i huset har avlidit klockan 05.30 på morgonen. Två dagar senare, den 27 december griper och anhåller polisen en man misstänkt för att ha anlagt branden i kvinnans radhus. En förundersökning om grov mordbrand har startats.

 

25 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I FEMTON FALL I STOCKHOLMS LÄN

Polisen i Stockholms län redovisar i sina händelserapporter för kvällen och natten den 25 december inte mindre än 15 fall av misshandel.  51 personer har frihetsberövats. Av den ha 10 gripits, 26 omhändertagits och 15 frihetsberövats av annan anledning.

 

25 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I GÖTEBORG

Strax efter klockan 20.00 på juldagskvällen får polisen i Västra Götaland larm om att femton unga män har råkat i slagsmål utanför en restaurang på Linnégatan i Göteborg.

Flera män blir misshandlade i ett stort slagsmål utanför en restaurang här på Linnégatan i Göteborg. Bild: Alvhem

När polisen kommer fram har flera av männen försvunnit från platsen.En person förs till sjukhus och ytterligare ett antal personer plåstras om av ambulanspersonalen på plats. Ingen av dessa har fått några allvarligare skador. Polisen upprättar en anmälan om misshandel.

 

25 DECEMBER 2016

GROV MISSHANDEL UTANFÖR HÖGANÄS

SOS får in ett larm på juldagens kväll om att en person har blivit allvarligt knivskuren vid ett bråk strax utanför Höganäs i Skåne. Klockan 18.45 vidarebefordras larmet till polisen. Samtidigt skickas en ambulans till platsen.

Polisen åker dit och på platsen hittar man en man som har fått en handskada genom knivskärning. På platsen finns också den gärningsman som misstänks ha begått brottet. Mannen grips och förs till polisstationen i Helsingborg för förhör.

Båda männen är över 18 år gamla. Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel.

 

25 DECEMBER 2016

GROV MISSHANDEL I KARLSHAMN

En kvinna blev misshandlad i huvudet med en flaska på ett hotell på Varvsgatan här i Karlshamn på juldagskvällen. Bild: CAN Belysning

Klockan 23.18 på juldagens kväll får polisen ett larm om en misshandel i Karlshamn. Polis och ambulans larmas till ett hotell på Varvsgatan i Karlshamn sedan en kvinna blivit misshandlat av att ha fått en flaska i huvudet.

Strax före midnatt körs kvinnan med ambulans till sjukhus. Några minuter senare upprättar polisen en anmälan om misshandel alternativt grov misshandel.

 

25 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I BAGARMOSSEN I STOCKHOLM

Vid 21-tiden på juldagens kväll kallas polisen till Bagarmossens centrum i södra Stockholm efter larm om misshandel. Mannen har lämnat uppgifter till polisen om att han har blivit misshandlad av två andra män. Den misshandlade mannen har tagit sin tillflykt till en bar i närheten.

I Bagarmossens centrum i västra Stockholm blev en man misshandlad av två andra män på juldagens kväll. Bild: Bygg.stockholm.se

Polisen upprättar en anmälan om misshandel.

 

25 DECEMBER 2016

KVINNOMISSHANDEL I GÄVLE

En 28-årig kvinna i Gävle anmäler till polisen att hon på juldagen den 25 december blivit misshandlad av sin 42-årige man. Mannen grips av polis dagen därpå och anhålls för misshandel i nära relation.

En 28-årig kvinna här i Gävle blev på juldagen misshandlad av sin 42-årige make. Bid: ingrum.net

Mannen har enligt uppgift slagit, knuffat och tagit stryptag på kvinnan.

 

26 DECEMBER 2016

KVINNOMISSHANDEL I SKOGÅS, HUDDINGE

Strax före klockan nio på annandagens morgon får polisen i Stockholm larm om att en man misshandlar en kvinna utomhus på Studievägen i Skogås i Huddinge kommun söder om Stockholm.

När polisen kommer till platsen är både mannen och kvinnan kvar på brottsplatsen. Det är oklart hur skadad kvinnan är men polisen griper mannen misstänkt för misshandel.

 

26 DECEMBER 2016

KVINNOMISSHANDEL I MULLSJÖ

En man i 50-åldern misshandlade på annandagen den kvinna han har en relation med. Bild: Mullsjö kommun

Klockan 02.46 ringer en kvinna till polisen och anmäler att den man hon har en relation med har misshandlat henne. Polisen beordrar flera polispatruller till platsen.

När de kommer fram träffar de den misshandlade kvinnan och polisen inleder en förundersökning om misshandel. Även den misstänkte mannen var på plats. Mannen är i 50-årsåldern. Han grips av polisen misstänkt för misshandel.

 

26 DECEMBER 2016

KVINNOMISSHANDEL I NORRKÖPING

Klockan kvart i tre på natten ringer en kvinna till polisen i Östergötland via SOS. Hon lyckas få fram i samtalet att hon har blivit misshandlad av en man. Polisen får till slut fram adressen.

Polisen åker till platsen och möter en kvinna som ser ut att ha blivit misshandlad. Polisen startar omgående en utredning om misshandel i relation. Misstankar uppstår snart mot en man som befinner sig i samma bostad. Mannen förs till polisstation för förhör. Även den drabbade kvinnan får följa med för grundligare förhör.

 

26 DECEMBER 2016

MORDFÖRSÖK I TVÅ FALL I HUSKVARNA

Det var här i stadsdelen Norrängen i Huskvarna som två män utsattes för mordförsök genom skjutning. Bild: Youtube.com

Strax efter klockan 03.00 på natten ringer en person till polisen via SOS och berättar att någon har blivit skjuten i stadsdelen Norrängen i Huskvarna. Flera polispatruller beordras till området. När de kommer fram påträffar de två personer som bedöms vara skjutna. En av dem har allvarliga skador.

Stadsdelen Norrängen, Huskvarna. Bild: Objektvision

Polisen griper en tredje person på platsen som misstänks vara gärningsmannen. Även han har fått en del skador i samband med själva gripandet. Flera personer som polisen uppfattar som vittnen till händelsen förs till polisstation för förhör. Brottsplatsen spärras av och kriminaltekniker beordras dit.

Klockan 10.20 på förmiddagen anhålls mannen och åklagare tar över ärendet. Brottsrubriceringen är mordförsök i två fall. De skottskadade männen bedöms inte ha några livshotande skador.

 

26 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I KRISTIANSTAD

Det var här på Östra Boulevarden i Kristianstad som ett gäng unga män misshandlade varandra. Bild. Hess.eu

Klockan 04.00 på natten får polisen larm om en pågående misshandel på Östra Boulevarden i Kristianstad. När polisen kommer dit ser de att flera unga män är inblandade i bråket.

Polisen avstyr bråket. Fyra personer grips misstänkta för misshandel. Ännu har inga allvarliga misshandelsskador rapporterats in.

 

26 DECEMBER 2016

KVINNOMISSHANDEL I HELSINGBORG

Det var här vid järnvägsstationen och färjeterminalen Knutpunkten som en 20-årig kvinna blev misshandlad. Bild: wihlborgs.se

Strax efter klockan 03.00 förs en kvinna i 20-årsåldern med ambulans till sjukhus efter att ha blivit sparkad i ryggen på järnvägsstationen Knutpunkten i Helsingborg.

Polis skickas till sjukhuset för att ta emot en anmälan om misshandel och för att eventuellt också hålla förhör med kvinnan.

 

26 DECEMBER 2016

GROV MISSHANDEL  I VÄSTERÅS

En 20-årig man blev grovt misshandlad två gånger efter varandra på Sigmatorget i Västerås på annandag jul. Bild: vasterascity.com

Strax efter klockan halv tre på natten kallas polisen till Sigmatorget i Västerås med anledning av att 20-årig man misshandlats svårt av två för honom okända män.

Först ska 20-åringen ha misshandlats inne på en krog vid Sigmatorget. Därefter misshandlas han ännu en gång av samma gärningsmän utanför restaurangen.

Då går vittnen emellan, bryter misshandeln och kallar på polis. Den 20-årige mannen transporteras av polisen till sjukhus med bland annat skador i ansiktet. Polisen upprättar en anmälan om grov misshandel. Polisen har ännu ingen person misstänkt för brottt.

 

26 DECEMBER 2016

KVINNOMISSHANDEL I VÄSTERÅS

Här vid Skrapantorget i Västerås blev en ung kvinna misshandlad av en narkotikapåverkad man. Bild: Instagram

Klockan kvart i två på natten blir polisen kallad till Skrapantorget i Västerås. En 18-årig kvinna har blivit misshandlad av en man. Polisen är snabbt på plats och kan omhänderta den 25-årige mannen.

Mannen är narkotikapåverkad. Polisen upprättar en anmälan om misshandel och ringa narkotikabrott.

 

26 DECEMBER 2016

GROV MISSHANDEL I FAGERSTA

Strax efter midnatt kallas polisen till Floravägen i Fagersta där ett slagsmål pågår mellan flera personer. En av de inblandade ska ha slagits med ett kvastskaft. En 19-årig man grips på platsen. Ambulans kör en 18-årig man till sjukhus med ett spräckt ögonbryn.

Polisen upprättar en anmälan om grov misshandel.

 

26 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I STOCKHOLM

Strax före midnatt beordras polis och ambulans till Tidaholmsplan i Hammarbyhöjden i södra Stockholm. Anledningen är att en man har knivskurits i huvudet av en släkting.

Här i en lägenhet i Hammarbyhöjden i södra Stockholm blev en man knivskuren i huvudet. Bild: ingrum.net

Den skadade mannen påträffas utomhus. Han är dock inte intresserad av att samarbeta med polisen. Brottsplatsen är inte densamma som fyndplatsen utan en lägenhet i närheten. Där hittar polisen vid husrannsakan ett verktyg som man misstänker är det föremål som använts vid misshandeln.

Två personer som befinner sig i lägenheten tas med för förhör. Två andra personer flyr däremot från platsen. Strax efter midnatt griper polisen en misstänkt gärningsman.

 

27 DECEMBER 2016

KVINNOMISSHANDEL I VÄRNAMO

Klockan 12.54 ringer en kvinna till polisen och talar om att hon har blivit misshandlad av den man hon har en relation med. Polisen åker till platsen och inleder en utredning om misshandel. Förhör hålls med kvinnan och de skador kvinnan har fått dokumenteras.

När poliserna håller på med utredningsarbetet dyker den misstänkte misshandlaren upp. Polispatrullen konfronterar mannen med anmälningen och griper honom misstänkt för misshandel.

 

27 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I ÖSTERSUND

Strax efter midnatt larmas polisen till en adress i stadsdelen Torvalla i Östersund. Enligt uppgift ska en son i en familj ha gått till angrepp mot sin far. Pappan har misshandlats med ett tillhygge så att han börjat blöda. Han tvingas fly från bostaden till en granne för att få hjälp.

En man här i bostadsområdet Torvalla i Östersund blev misshandlade av sin sin egen 25-årige son. Bild: hemnet.se

När polisen kommer till platsen kan man gripa en 25-årig man misstänkt för misshandel. Den misshandlade pappan för med ambulans till sjukhus för vård.

Polisen upprättar en anmälan om misshandel.

 

27 DECEMBER 2016

MORDBRAND I LANDSKRONA

En pizzeria vid Pilängstorget i Landskrona utsattes för en mordbrand. Bild: Rssing.com

Klockan halv elva på kvällen kommer ett larm in om en brand på en pizzeria på Pilängstorget. Polis och räddningstjänst beordras till platsen. När man kommer fram konstaterar brandpersonalen att branden har spridit sig. Polisen spärrar av den cykelbana som skiljer fastigheten från Silvergården.

Polisen spärrar av brottsplatsen. Kriminaltekniker kommer att göra en undersökning är det ljusnar på morgonen. Polisen inleder en förundersökning om mordbrand.

 

 

27 DECEMBER 2016

MORDBRAND I VARA

Klockan 14.30 på dagen får polis och räddningstjänst ett anrop om en brand i en villa i Arentorp i Vara. Polis, räddningstjänst och ambulans larmas till Tumlebergsvägen. Vittnen har set lågor och rök från den aktuella fastigheten. Det är ofortfarande oklart om det finns någon människa kvar inne i huset.

En misstänkt mordbrand uppstod i en villa vid Tumlebergsvägen i Arentorp när Vara. Bild:porto

På plats konstaterar närvarande myndighetspersoner att det har uppståt en kraftig brand med rökutveckling på baksidan av ”Gamla skolan”.

Ägaren till fastigheten kontaktar polisen och uppger att det inte ska ha funnits några personer i huset när branden startar. Polisen inleder en förundersökning om mordbrand då man inte kan avgöra hur branden har uppkommit. Platsen spärras samtidigt av.

 

27 DECEMBER 2016

MORDFÖRSÖK I GÖTEBORG

Strax före klockan 20.00 larmas polisen i Västra Götaland om att en man med svåra skador i huvudet påträffats i en spårvagn vid Drottningtorget i Göteborg av en väktare. Mannen blöder från huvudet men är vid medvetande.

En man påträffas mycket svårt knivskuren i en spårvagn på Drottningtorget i centrala Göteborg. Bild: Wikipedia

Ambulans tillkallas som kör mannen till Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Det är oklart vad som har hänt mannen och polisen åker direkt till sjukhuset för att inhämta information.

Mannen förs i ambulans till Sahlgrenska Universitetssjukhuset på Guldheden. Bild: lokstallet.nu

Enligt uppgift från läkare har mannen skador som sannolikt kommer från en kniv eller ett annat stickvapen. Mannens skador sitter på eller i närheten av ryggen.

Polisen har ännu inte gripit någon gärningsman och upprättar en anmälan om mordförsök.

 

27 DECEMBER 2016

GROV MISSHANDEL I STOCKHOLM

Strax efter klockan 04.00 på natten beordras polis och ambulans till Skarpnäcks gård i södra Stockholm. En man ringer SOS Alarm efter att ha blivit knivskuren i ansiktet. Mannen befinner sig utomhus.

Mannen har begränsat intresse av att prata med polisen men körs till sjukhus får vård av sina skador. Polisen inleder en förundersökning om grov misshandel.

 

28 DECEMBER 2016

GROV MISSHANDEL I SANDVIKEN

Klockan 19.52 på tisdagskvällen larmas polisen i Gävleborg till en bostad i Sandviken. När polisen kommer till platsen visar det sig att det är ett 46-årigt par som har bråkat. Mannen har slagit kvinnan och tagit stryptag på henne.

Kvinnan anmäler mannen för misshandel och olaga hot. Jourhavande åklagare beslutar att anhålla mannen misstänkt för grov misshandel.

 

28 DECEMBER 2016

MORDFÖRSÖK I ÅSEDA I SMÅLAND

En 40-årig kvinna utsattes för ett misstänkt mordförsök i en lägenhet här i Åseda i Småland: Bild: Din-X

Polisen larmas till en adress i Åseda i Uppvidinge kommun i Småland vid halv fyratiden på onsdagseftermiddagen. En kvinna i 40-årsåldern har påträffats skadad. När polisen kommer till platsen fattar man misstankar om att det är en annan person som har tillfogat kvinnorna hennes skador. Kvinnan förs i ambulans till sjukhuset i Växjö där läkarna bedömer hennes skador som allvarliga.

Polisen griper en 41-årig man, som är nära anhörig till kvinnan. Han anhålls senare på kvällen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Enligt polisens misstankar har mannen knuffat eller kastat ut kvinna genom ett fönster i lägenheten i ett bostadsområde i Åseda. Fallet från fönstret blev våldsamt och kvinnan skadades allvarligt. Polisen utesluter inte att mordförsöket är ”hedersrelaterat”. Den 41-årige mannen frigavs av åklagare den 30 december men brottsmisstankarna mot honom kvarstår.

 

28 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I SAMBAND MED RÅN I LANDSKRONA

En person skadades i samband med ett rån vid 21-tiden på kvällen på en restaurang här i Landskrona. Bild: CAN Belysning

Larmet om att en restaurang i Landskrona har blivit utsatt för rån kom in till polisen strax före klockan 21.00 på kvällen. Två rånare har då tagit sig in på restaurangen.

Det handlar om två maskerade rånare som med hjälp av pistolliknande föremål hotar till sig kontanter. I samband med rånet blir en person slagen i ansiktet och förs i ambulans till sjukhus.

Rånarna flyr därefter från platsen. Polisen är då på väg. När man kommer fram till restaurangen drar polisen igång spårning efter gärningsmännen, bl a med hund.

 

28 DECEMBER 2016

KVINNOMISSHANDEL I HASSELA I NORDANSTIGS KOMMUN

Under julhelgen har en 41-årig kvinna vid två tillfällen misshandlats av sin sambo i bostaden här i Hassela i Hälsingland. Bild: hasselaskog.se

 

Klockan 21.08 anmäler en 41-årig kvinna att hon har blivit misshandlad av sin sambo i sitt hem i Hassela i Nordanstigs kommun i Hälsingland. Polisen åker till kvinnans bostad där polisen träffar kvinnan. Kvinnan redogör för vad som har hänt. Enligt henne har hennes sambo misshandlat henne vid två tillfällen under julhelgen.

Polisen griper en 48-årig man misstänkt för misshandel. Mannen ska förhöras morgonen därpå.

 

28 DECEMBER 2016

MORDBRAND I SANDVIKEN

Klockan 20.03 på onsdagskvällen kommer det in ett larm till polisen om en brand på Tallbacksvägen i Sandviken. Polisen rycker ut och när man kommer fram har räddningstjänsten redan släckt en brand i en lägenhet. Vid branden uppstår kraftig rökutveckling. Bland annat har det brunnit kraftigt i möbler i lägenheten.

Efter samtal med målsägare på plats kan polisen gripa en 63-årig kvinna misstänkt för mordbrand. Kvinnan är anhållen.

 

28 DECEMBER 2016

MORDFÖRSÖK I TRE FALL I SOLNA

Här på perrongen till Solna pendeltågsstation i Solna blev tre personer utsatta för mordförsök i samband med ett gängslagsmål. Bild: blaljus.se

Kl. 22.54 på onsdagskvällen larmas polisen av flera vittnen till Solna pendeltågsstation på grund av ett gängbråk som urartat. När polisen kommer till platsen hittar man tre knivskurna personer. En av dessa var svårt knivskuren i halsen. En annan är knivskuren i ryggen.

Upprinnelsen till mordförsöken var enligt vittnen ett gängbråk med många inblandade. Bråket tror ha startat ombord på ett pendeltåg och fortsatt på perrongen på Solna T-banestation.

Polisen grep bl a två unga män misstänkta för tre mordförsök men släppte dem senare.

Strax efter midnatt meddelar polisen att två misstänkta gärningsmän har gripits och polisen inleder en förundersökning om mordförsök för att skapa klarhet i vad som har hänt. Utöver de två gripna har ytterligare fem personer tagits in förhör. De två misstänkta gärningsmännen kan hittas tack vare signalement från vittnen.

Enligt polisen är de gripna/inblandade ensamkommande flyktingungdomar från Afghanistan. På grund av sin ringa ålder släpps ungdomarna. De antas vara mellan 14 och 16 år gamla. Ynglingarna är dock fortfarande misstänkta för mordförsök.

 

29 DECEMBER 2016

KVINNOMISSHANDEL I TVÅ FALL SAMMA NATT I ÖSTERGÖTLAND

Klockan 22.44 får polisen i Östergötland larm om en misshandel och våld i nära relation som ägt rum i Söderköping. Det är en 54-årig kvinna som har misshandlats av en 71-årig man. Mannen grips misstänkt för misshandel. Kvinnan behöver inte söka sjukhusvård.

Med bara 18 minuters mellanrum misshandlades två kvinnor av sina män i Östergötland den 29 december. Copyright: Artemfurman/Dreamstime.com

Samma kväll bara arton minuter senare får polisen i Östergötland larm om en kvinnomisshandel i Norrköping. Det gäller också våld i nära relation. Kvinnan som blivit misshandlad är 52 år gammal. En två år äldre man har gripits misstänkt för misshandel. Inte heller denna kvinna har behövt uppsöka sjukhus.

 

29 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I FEM FALL I STOCKHOLMS LÄN

Under natten den 29 december upprättar polisen i Stockholms län fem händelserapporter som avser misshandel. Tjugoåtta personer frihetsberövas den natten.

 

29 DECEMBER 2016

MORD UTANFÖR GRUMS I VÄRMLAND

Strax efter klockan 18.00 på torsdagskvällen larmas polisen till en bostad i ett område utanför Grums.  Det är en privatperson som kontaktar polisen. Anmälaren är orolig för en 61-årig man som bor i området eftersom denne inte har varit synlig sedan dagen före julafton, alltså på sex dagar.

En 61-årig man mördades dagen före julafton på en ort utanför Grums. En 70-årig man misstänks vara gärningsmannen. Bild: varmlandsbygden.se

Polisen tar sig in i bostaden genom ett öppet fönster och hittar en död man. Mannen skador är sådana att polisen misstänker att någon har bragt honom om livet. Därefter startar en intensiv jakt på en misstänkt mördare. Polisen startar en förundersökning om mord.

Dagen därpå grips den man 70-årige man som misstänks vara gärningsmannen. Mannen anhålls på sannolika skäl misstänkt för mord eller dråp. Två dygn efter gripandet har polis och åklagare så starka bevis mot mannen att han häktas på sannolika skäl misstänkt för mord.

 

29 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I HALMSTAD

Vid 19-tiden på torsdagskvällen misshandlas en 14-årig pojke på Brogatan i Halmstad. Det är två för honom okända män som misshandlat honom. Ambulans och polis kallas till platsen.

En 14-årig pojke misshandlades på Brogatan i Halmstad på torsdagskvällen, ironiskt nog i närheten av Carl Fredrik Reuterswards berömda skulptur ”Non violence”. Bild: Halmstads kommun

Gärningsmännen har redan försvunnit från platsen när polisen anländer. Polisen pratar med den misshandlade 14-åringen för att få en bättre bild av vad som har hänt. Polisen upprättar en anmälan om misshandel.

 

29 DECEMBER 2016

MORDBRAND I MYCKLEBY PÅ ORUST

En brand utbröt på natten till torsdagen i en lägenhet här i Myckleby på Orust. Polisen misstänker mordbrand. Bild: mapio.net

Klockan 04.14 på natten larmas polis och räddningstjänst till en lägenhet i Myckleby på Orust i Bohuslän. Räddningstjänsten lyckas evakuera de personer som bor i lägenheten. Ingen person skadas i samband med branden. Däremot föreligger det enligt brandpersonalen stor risk för att elden ska spridas.

Polisen inleder en förundersökning om mordbrand.

 

29 DECEMBER 2016

GROV MISSHANDEL I STOCKHOLM

Klockan 18.35 på torsdagskvällen får polisen larm om ett rån i området kring Ersta Gårdsväg och Östbergsvägen i Årsta i södra Stockholm. Polis och ambulans skickas till platsen.

En ung man blev grovt misshandlad och rånad i området kring Ersta Gårdsväg och Östbergavägen i Årsta i södra Stockholm. Bild: eniro.se

En ung man har rånats på sin mobiltelefon och sin jacka av två yngre män. Rånoffret blir också knivskuren i armen. Strax efter klockan 19.00 griper polisen två män misstänkta för brottet.

Polisen inleder en förundersökning om grovt rån och grov misshandel.

 

29 DECEMBER 2016

KVINNOMISSHANDEL I NORRKÖPING

Klockan 21.38 på torsdagskvällen får polisen i Östergötland ett samtal från en kvinna som säger sig ha blivit misshandlad av sin sambo i parets lägenhet på Nygatan i Norrköping. Kvinnan har låst in sig i ett rum i lägenheten. Det är därifrån hon kontaktar polisen.

Här i en lägenhet på Nygatan i centrala Norrköping blev en kvinna misshandlad av sin sambo kvällen före nyårsafton. Bild: hitta.se

Polisen åker till platsen för att förhöra mannen och kvinnan. Efteråt griper polisen en man i 30-årsåldern misstänkt för misshandel av kvinnan. Ärendet ska beredas vidare av åklagare. Det är inte känt om kvinnan har blivit allvarligt skadad.

 

30 DECEMBER 2016

GROV MORDBRAND I STOCKHOLM

En grov mordbrand anlades här på Kristallvägen i Solberga i södra Stockholm natten före nyårsafton. Bild: mapio.net

Klockan 04.52 larmas polis och räddningstjänst till ett flerfamiljshus på Kristallvägen i Solberga i södra Stockholm. Enligt anmälaren är trapphuset till fastigheten rökfylld.

Brandpersonalen påträffar brinnande papper i källaren. Polisen upprättar en anmälan om grov mordbrand.

 

30 DECEMBER 2016

MORDBRAND I HUSBY I NORRA STOCKHOLM

Klockan 19.38 kvällen före nyårsafton får polis och räddningstjänst larm om en brand på en balkong i Husby i norra Stockholm. Balkongen tillhör en lägenhet i ett flerfamiljshus på Oslogatan 22. Flera polispatruller är på väg.

42 hushåll på Oslogatan 22 i Husby i norra Stockholm blir hemlösa efter en våldsam brand dagen före nyårsresultat. Bild: youtube.com

En halvtimma senare konstaterar räddningstjänsten en fullt utvecklad brand på femte våningen. Branden har också spridit sig till vinden. Flera hyresgäster spontanevakueras. Sjukvårdspersonal är på plats och kontrollerar om någon drabbats av rödskador. Senare förs en person till sjukhus för svåra rökskador. Sex personer med lättare rökskador får vård på plats.

Det fortsätter att brinna i huset och det är fortfarande oklart hur branden har uppstått. Polisen inleder därför en förundersökning om mordbrand. Hela Oslogatan spärras av för att underlätta släckningsarbetet.

Katastrofbranden i Husby den 30 december 2016.

Branden på Oslogatan leder till att inte mindre än 42 hushåll har drabbats. Svenska Bostäder erbjuder ersättningslägenheter för de drabbade.

 

30 DECEMBER

GROV MISSHANDEL I GÖTEBORG

Klockan 01.22 på natten larmas polisen i Västra Götaland om en grov misshandel på Gropegårdsvägen i Göteborg. En man blir brutalt misshandlad av två andra män på gatan. Flera vittnen hör av sig till polisen.

En man blir grovt misshandlad av två män på Gropegårdsgatan på Hisingen i Göteborg. Bild: Panoramio

De båda gärningsmännen lämnar platsen i en mörk bil innan polisen hinner fram. Den misshandlade mannen är vid medvetande och kan lämna uppgifter till polisen som upprättar en anmälan om grov misshandel.

Mannen körs därefter till sjukhus. Ingen gärningsman är gripen.

 

30 DECEMBER 2016

GROV KVINNOMISSHANDEL I DEGERFORS

En man i 50-årsåldern utsatte sin sambo för grov misshandel här i Degerfors på fredagen. Bild: informationssverige.se

Polisen får vid 12-tiden på dagen larm till en adress i Degerfors. Flera patruller skickas dit med anledning av en pågående misshandel.

Gärningsmannen är i 50-årsåldern. När polisen kommer till platsen har mannen lämnat lägenheten man kan kort därefter gripas av polisen i centrala Degerfors. Polisen upprättar en anmälan om grov misshandel.

 

30 DECEMBER 2016

MORDFÖRSÖK I MALMÖ

Polisen i Malmö får vid kvart i tiotiden på fredagskvällen larm om att ett okänt antal män har gått bärsärkagång i en butik i Rosengård i Malmö. När en polispatrull kommer till platsen hittar man också en allvarligt skadad man.

En man blev utsatt för mordförsök av två andra män i en butik i Rosengård i Malmö. Bild: mapio.net

Gärningsmännen lämnar butiken till fots. Den skadade mannen har knivhuggit flera gånger i överkroppen och förs i ambulans till sjukhus. Polisen är till att börja med försiktig med att ge kommentarer till händelsen.

På nyårsaftons morgon går dock polisen ut med informationen att mannen har utsatts för mordförsök. Läkarna kan konstatera att mannen huggits med fyra knivhugg i bröstet. En lunga har punkterats. Det inträffade handlar inte om ett rån utan om ett gängbråk. Den man som misshandlats är anställd i butiken i Rosengård.

 

31 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I KARLSKRONA

Polisen kallas vid 4-tiden på morgonen till Växjövägen i Tving i Karlskrona kommun med anledning av en misshandel. En 20-årig kvinna har blivit slagen i huvudet med ett glas av en fem år äldre kvinna.

Den skadade kvinnan förs med ambulans till sjukhus och polisen upprättar en anmälan om misshandel.

 

31 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I HALMSTAD

Klockan 01.05 på nyårsaftonens morgon kallas polisen i Halland till Nyhems torg i Halmstad. Där har en taxichaufför blivit misshandlad av två män.

Det var här vid Nyhems torg i Halmstad som en taxichaufför blev misshandlad natten till nyårsafton. Bild: Jana Fastigheter

Chauffören ska ha blivit slagen av männen men inte så allvarligt att han behöver sjukhusvård. De båda gärningsmännen försvinner från platsen. En av dem pekas ut som en man i 50-årsåldern. Ingen grips men polisen upprättar en anmälan om misshandel.

 

31 DECEMBER 2016

KVINNOMISSHANDEL I NORRKÖPING

En kvinna i 50-årsåldern blev misshandlad av en man i samma ålder här i stadsdelen Kneippen i Norrköping. Bild: norrkopingshistoria.se

Klockan 03.31 natten till nyårsafton får polisen i Östergötland ett samtal om en misshandel i Kneippen i Norrköping. Efter fem minuter är polisen på plats och hittar en misshandlad kvinna i 50-årsåldern..

Kvinnan förhörs av poliserna som sedan körde henne till sjukhus för att få sina skador omsedda och dokumenterade. Kvinnan ska inte vara allvarligt skadad.

En 50-årig man som befinner sig i samma bostad som kvinnan grips misstänkt för misshandel.

 

31 DECEMBER 2016

GROV MISSHANDEL I STOCKHOLM

Klockan 14.21 på nyårsafton får polisen i Stockholm larm om en misshandel vid T-banestationen Sockenplan i södra Stockholm. Ett slagsmål har brutit ut vid tunnelbanespärren mellan ett 20-tal personer. Efter misshandeln försvinner gärningsmännen ner på perrongen.

En ung man blir grovt misshandlad i samband med ett gängbråk vid tunnelbanestationen Sockenplan i södra Stockholm. Bild: mapio.net

En polis följer med en skadad man till sjukhus medan hans kollegor tar sig ner på perrongen. Där grips två misstänkta gärningsmän medan sju personer hämtas in för förhör. Polisen inleder en förundersökning om grov misshandel.

 

31 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I SKILLINGARYD

En 30-årig man blir misshandlad på en adress på Storgatan i Skillingaryd på nyårsafton. Bild: skillingaryd.nu

Klockan 02.44 larmas polis och ambulans till Storgatan i Skillingaryd i Vaggeryds kommun i Småland. En man har blivit misshandlad där.

Fyra minuter senare är polis på plats och hittar en 30-årig man som har blivit slagen i huvudet med en flaska. Mannen körs till sjukhus för vård. Han är dock inte allvarligt skadad. Misshandeln har ägt rum inomhus.

Polisens misstankar riktas snabbt mot en man i 25-årsåldern. Han påträffas senare på en annan plats och grips misstänkt för misshandel.

 

31 DECEMBER 2016

MISSHANDEL I TOLV FALL I STOCKHOLM

Under natten till nyårsafton rapporterar polisen i Stockholms län tolv ärenden som gäller misshandel. Nio personer har gripits misstänkta för brott.

 

31 DECEMBER 2016

MORDFÖRSÖK I LANDSKRONA

Polisen får in ett larm vid 22-tiden på nyårsafton. En man i 55-årsåldern har skadats allvarligt med ett tillhygge. Mannen förs till sjukhus med ambulans.

En 34-årig kvinna greps på nyårsafton misstänkt för mordförsök på en 55-årig man. Bild: DeviantArt

I samband med misshandeln grips en 34-årig kvinna misstänkt för mordförsök. Mordförsöket har skett inomhus. Polisen vill inte avslöja om mannen och kvinnan känner varandra.

Det här var alltså det jag har haft att erbjuda under det år jag har ägnat mig på heltid åt att på min blogg redovisa våldsbrottsligheten i Sverige. Nu orkar jag inte längre. Någon annan får ta över. Nu ska jag istället ägna min blogg åt Donald Trump, svensk inrikespolitik, övrig utrikespolitik, litteratur, konst, djur, natur och mina egna personliga upplevelser och erfarenheter av glädje och sorg.

So long!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jk