En garderob full med riktigt galna kläder!

Jag älskar kläder. Det har väl ni förstått som en längre tid har följt min blogg. Ifjol lovade jag mina bloggläsare att regelbundet skriva om skor och kläder. Men alltför många viktigare ting uppenbarade sig i nyhetsvärlden, ting som jag hellre ville skriva om och filosofera kring, så klädbloggen bidde en tumme.

Idag tänker jag försöka reparera det en smula genom att visa några plagg som jag som vanligt inhandlat på nätet och som jag tycker är vansinnigt galna och häftiga. Ingen skulle förmodligen förutom jag vilja klä sig i dessa kläder.

kläder + Audin 003

Låt mig börja med att visa en kavaj i skotskrutigt tyg i 100% ull. Den ena delen av kavajen är mönstrad i rött och blått på vit botten. Den andra delen av framsidan har tyg av en lika känt skotskrutigt tyg men med färgerna grönt och blått. Tilläggas kan att ryggsidan av kavajen är sydd av mörkblått ylletyg. Detta kan ge ett lätt schizofrent intryck, men det tycker jag bara är kul.

kläder + Audin 004

Till denna blandmönstrade kavaj köpte jag en matchande kjol. Där återkommer det blå-grön-rutiga skotska mönstret på hela kjolen. Dock är kjolen prydd med en stor ficka sydd av den matchande vit-röd-blå skotskrutan.

Är det någon mer än jag som skulle våga gå ut i den här dräkten? Jag kan i alla fall säga att man inte kommer att möta särskilt många på stan iförda samma originella skotskrutiga dräkt.

De finns säkert de som tror att jag har sytt dräkten själv av olika överblivna stuvbitar som jag blandat ihop till en lätt förvirrande enhet. Så skulle det i princip kunna vara men inte den här gången.

Dräkten köpte jag på nätet från min favoritleverantör, det spanska klädföretaget Vilagallo. De marknadsför precis sådana här omoderna kläder som jag gillar, alltså skotskrutiga kavajer och kjolar. Jag vill dock framhålla att Vilagallos kläder är mycket dyra och jag hade inte råd att köpa dräkten förrän företaget hade sänkt priserna med 70 procent.

kläder + Audin 005

En annan galen ensemble köpte jag nyligen från nätbutiken Zalando. Det var en kreation som vid hastigt påseende liknade en blå- och vitrutig bordduk, som man med fördel brukar lägga på trädgårdsbordet i samband med midsommarfesten. Här handlade det om en kappa i rutigt tyg i bomull, viskos och polyester. Kappan knäpps framtill med hel dragkedja och är kraglös. På håll kan den se ut som en klänning (eller en städrock) men det är faktiskt en kappa.

kläder + Audin 006

Till kappan köpte jag en matchande kort utställd kjol av samma borddukliknande utseende, som jag kommer att bära under kappan. Inte heller denna dress kommer jag att möta när jag promenerar på Drottningsgatan i Stockholm, kanske inte någon annanstans heller.

kläder + Audin 007

Slutligen vill jag också visa en tredje dräkt som jag köpte i januari från nätföretaget River Island. Dräkten bestod av en halvlång rak ljust aprikos/rosa-färgad kavaj. Kragen var prydd med en ljusrosa acrylpälskrage. Väldigt snygg, tycker jag. Problemet kan dock vara att jag på grund av färgen inte kan börja använda den här dräkten förrän till våren – den är ju inte något vinterplagg precis och då skulle det se konstigt ut att ha en fuskpälskrage på sig då. Det skulle framförallt bli alldeles för varmt. Kragen är tack och lov avtagbar.

kläder + Audin 008

Till jackan hör en kort kjol i samma färg. Jag ser fram emot den dag när jag vågar spöka ut mig i denna kreation.

Till sist något från skovärlden, som jag inhandlat nyligen. Det här är ett par boots av märket Melvin & Hamilton, inköpta på nätet från Zalando. Häftig lindblomsgrön färg, eller hur?

kläder + Audin 016

För att inte tala om dessa stiliga stövletter med klack och härligt rutmönster i olika färger. Stövletterna köpte jag i höstas från Sarenza, som tillhör de skoföretag på nätet som har de absolut vackraste skorna, dock inte särskilt billiga. Det gäller därför att handla när det är rea.

vargtavla, kläder m m 006

Snöglopp, halka och isgator har dock hindrat mig från att ge mig ut och gå i dessa stövletter ännu. Men snart blir väglaget bättre. Tro mig.

vargtavla, kläder m m 005

Så än så länge får jag gå omkring i den här sortens grova kängor, inköpta från La Redoute. De är lagom varma och grovsulade för att passa årstiden.

vargtavla, kläder m m 008