En underbar kväll i Estepona med världens vackraste juldekorationer – och en premiärtitt på en lägenhet i mitt nya hus!

Igår, torsdag, var den mest intressanta dagen i min två veckor långa vistelse i Spanien, som kommer att avslutas i morgon, lördag, med avresa hem till Sverige. För första gången fick jag nämligen chansen att få besöka en visningslägenhet i det fastighetskomplex där jag redan i juli 2018 köpte en lägenhet. Byggandet är nu så långt framskridet att husen faktiskt ser klara ut. Men jag får inte räkna med någon inflyttning före maj-juni nästa år.

Läcker fasad på de nya fastigheterna i Estepona där min lägenhet ligger på tredje våningen.
Reina Sofia heter gatan

Tillsammans med en svensk familj, ett ungt brittiskt par och några spanska fastighetsmäklare kunde jag besöka en visningslägenhet i det nya byggkomplexet, dock en något större lägenhet än den jag har köpt.

Det var många som hade kommit för att få titta på visningslägenheten

Hanna och Minna från Göteborg provsitter soffan i vardagsrummet
Vardagsrummet

Fager utsikt över Estepona med en skymt av Medelhavet till höger

Lägenheterna är överlag väldigt små med så många rum inpackade som har varit möjligt för byggbolaget Acciona. Redan när man träder in i hallen möts man av en klaustrfobisk känsla av instängdhet.

Det något större badrummet

Det tredje sovrummet i den här lägenheten. I den lägenhet jag har köpt finns det bara två badrum.
Det minimala köket
Hallen kändes trång som ett nålsöga
Jag fotograferar i badrummet

Byggbolaget hade placerat ut plastblommor i visningslägenheten för att möjligen förhöja intrycket.

Men lägenheten var söt i alla fall.

Men den stora upplevelsen gjorde jag igår kväll när jag träffade mina svenska vänner i Estepona centrum för att titta på julbelysningen och alla juldekorationerna. Det var en av mitt livs allra mäktigaste upplevelser. Jag har aldrig sett något liknande.

En julkrubba i naturlig storlek -till omåttlig glädje för barnen

Esteponas imponerande orchidarium i underbar ljusbelysning

Juldekorationer i skyltfönstren – nästan i klass med amerikanskt överdåd
Jungfru Maria, Jesusbarnet och Josef i glittrande ljus

Estepona kommun har till exempel köpt in 20 000 julrosor som man har dekorerat staden med – för att inte tala om de hundratusentals ljus och lampor i olika konstellationer. Det var mäktigt. Nu ska ni få se ett fanastiskt bildkollage från underbara Estepona som om några månader kommer att bli min hemkommun här i Spanien.

Apelsinträden var inte bara fulla med apelsiner utan också med ljusslingor

Alla bilder: Elisabet Höglund

Trevlig Första Advent!