Farväl till försommarens skira grönska och fagra blomsterprakt

Nej, det här är inte en egenkomponerad sommarpsalm utan mitt eget farväl till försommarens vidunderliga grönska och vackra blommor. I morgon kväll åker nämligen Bosse och jag till Malaga men vi kommer tillbaka igen på midsommardagen. Det blir alltså bara nio dagar den här gången men det kommer väl att vara så varmt att man ändå inte härdar ut längre tid än en dryg vecka.

Men dessa nio dagar kommer att innebära att många av blommorna här hemma kommer att vara vissna när vi kommer hem. För att ändå då och då kunna titta på de underbara försommarblommorna kan jag gå in på min egen blogg och titta och njuta. Annars får jag ju ingen glädje av den här årets juniblomster alls.

Så här kommer min egen lilla hyllning till försommarens vackraste blommor. Jag tar blommorna och buskarna i tur och ordning:

Syrén
Syrèn
Åkersenap
Åkersenap
Hundkäx
Hundkäx och midsommarblomster
Midsommarblomster
Liljekonvaljer
Lupiner vid hästhage i Tungelsta
Lupiner
Kastanjeblom
Äng med smörblommor i Tungelsta
Smörblommor
Blomsteräng i Tungelsta

Och så har vi vår egen lilla blomma, Sigrid. I morgon förmiddag ska Bosse lämna in Sigrid på kattpensionatet där hon får vistas när vi är på semester. Inget kul men ganska bra ändå.

Alla bilder är tagna av mig idag, den 10 juni, med min Samsung mobilkamera.