Kvinnlig feminism i praktiken – och våldsamt poserande av lilla Sigrid

 

En Airbus 320 från EgyptAir Copyright: Andreevaee/Dreamstime.com
En Airbus 320 från EgyptAir (inte olycksplanet)
Copyright: Andreevaee/Dreamstime.com

 

Egentligen borde jag ha skrivit om flygkraschen med Airbus-planet från EgyptAir som störtade i Medelhavet i natt med 66 människor ombord. Men jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva eftersom ingen ännu vet vad som orsakade kraschen.

Hillary Clinton Copyright: Jennifer Walz/Dreamstime.com
Hillary Clinton
Copyright: Jennifer Walz/Dreamstime.com

 

Ikväll hävdade ändå ingen mindre än demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton att det sannolikt rör sig om en terroristattack. Hur vet hon det? Sitter USA inne med fler fakta och mer information om den här katastrofen än t ex Frankrike eller Egypten? Visserligen har både Frankrikes president Francois Holland och Egyptens luftfartsminister idag talat om en möjlig terrorattack.

Även om man inte kan utesluta att det handlar om ett sinnrikt planerat terrordåd så finns det faktiskt även andra alternativ av mera flygplansteknisk art som kan haförorsakat katastrofen och som man inte ska utesluta innan alla fakta ligger på bordet.

Å andra sidan brukar terrororganisationer som IS förr eller senare ta på sig skulden för ett terrordåd men de ha inte gjort det ännu. Därför spekulerar jag inte mer om denna förfärliga händelse och dess orsaker ikväll förrän jag vet mera.

Lastbilstjej  Foto: Bosse Karlsson
Lastbilstjej
Foto: Bosse Karlsson

 

Istället ska jag visa ett utomordentligt bra exempel på kvinnokraft i praktiken. När Bosse igår var i Västerhaninge och handlade stötte han på en kvinnlig lastbilschaufför. Det uppseendeväckande med henne var kanske inte att hon körde lastbil – det gör faktiskt många tjejer idag.

Feministisk lastbilschaufför Foto: Bosse Karlsson
Feministisk lastbilschaufför
Foto: Bosse Karlsson

 

Nej, det verkligt skojiga ser ni på den här bilden. Den kvinnliga chauffören vars namn jag inte har kör en lastbil av det märket MAN, världens största lastbilstillverkare.

MAN blir DAM Foto: Bosse Karlsson
MAN blir DAM
Foto: Bosse Karlsson

 

Men det står ju inte MAN framtill på kylaren! Det står DAM! Visst är det kul när tjejer vågar utmana. Hon var heller inte alls ovillig att posera framför sin DAM-lastbil. Heja tuffa tjejer! Kvinnokraft i motorn, eller hur?

Tjejer ja, Här hemma har vi fullt upp att hålla ordning på vår egen lilla tjej, Sigrid (katt). Jag försökte idag fånga några av hennes mest utstuderade poser. Jag ber om ursäkt för att bilderna kan vara något oskarpa. Föremålet för fotograferingen kunde nämligen inte hålla sig stilla. Hon avskyr att bli fotograferad.

sigrid, selfies m m 028

sigrid, selfies m m 030

sigrid, selfies m m 031

sigrid, selfies m m 002

sigrid, selfies m m 006

sigrid, selfies m m 005

sigrid, selfies m m 007

sigrid, selfies m m 010

sigrid, selfies m m 031

sigrid, selfies m m 011

sigrid, selfies m m 028

sigrid, selfies m m 003

sigrid, selfies m m 025

Lilla ekorren får akta sig för Sigrid

Lilla ekorren får akta sig för Sigrid, som har utsett ekorren till jaktbyte nummer ett.

 

selfies, ekorrar m m 012

selfies, ekorrar m m 011