Från Sverigekyla till Spanienvärme

Ända fram till igår har det varit Skandinavienkyla här i Spanien. Det var 16 grader plus när jag skulle åka ut och träna de första dagarna. Ungefär som hemma i Tungelsta. Inte bara kallt utan dessutom blåsigt med regnskurar. Precis som hemma.

Det hade jag inte precis räknat med och hade därför inte tagit med mig varken långa cykelbyxor, armvärmare eller långärmad tröja. Så jag fick finna mig i att frysa.

Den gångna veckan (vi kom hit klockan 02 00 natten till i fredags) har jag ändå haft mitt bästa träningsläger hittills i Spanien. Jag har cykeltränat så gott som varje dag och avverkat ganska många mil, i alla fall så många jag orkat.

Jag har bytt krans och kedja på racern – eller rättare sagt var det min kompis Jerry som fixade det när jag var här nere förra gången. Nu känns cykeln som ny igen.

Med mina nya vita träningskläder väntar jag på att få ett proffsanbud vilken dag som helst.

Min vana trogen har jag förstås också köpt röda rosor för att pryda lägenheten. I mitt hem måste det alltid finnas färska blommor, helst rosor. Inte minst därför att rosor blir så vackra på bild.

Idag, onsdag, har jag träningsfri dag. Då blir det kanske lite solande istället, även om jag avskyr att ligga och steka fläsket i solen. Just nu – klockan är 13.06 på onsdag – finns det ännu inga feta svenskar (och andra nationaliteter) vid vår pool . Men de dyker väl upp senare i eftermiddag när solen steker garanterat effektivare.

Förresten tror jag inte att jag kommer att förena mig med några halvstekta karréer idag.

Vårt hus ligger bara 600 meter från havet. Det är inte mycket om det inte ligger en massa hus i vägen som hindrar havsutsikten. I vårt fall gör det dessvärre det. Men det går att få en skymt av Medelhavet om jag zoomar maximalt med mobilkameran. Då ser man något blått skymta fram mellan några husgavlar. Så havsutsikt har vi – om man krumbuktar sig tillräckligt mycket så att man nästan ramlar ut genom fönstret.

Nej, förresten. Det blir inget solande idag. Istället kommer jag förmodligen att fortsätta att läsa min reselektyr, som den här gången är en vetenskaplig (eller kanske pseudovetenskaplig) bok om mänsklighetens historia.
"Sapiens" heter den och är faktiskt både rolig och informativ, även om jag starkt ifrågasätter den vetenskapliga kvaliteten i boken.

Förmodligen kommer jag också att fortsätta att måla på en tavla, som jag började på redan när jag var här i vintras.

Ikväll ska Bosse och jag leta upp en mysig pastarestaurang här i San Luis de Sabinillas, så slipper vi laga middag själva.

På lördag eftermiddag åker vi tillbaka till Sverige – för att njuta av midsommarregnet. Men det hinner nog bli ett och annat blogginlägg härifrån innan dess. Men då ska det nog handla om svensk politik, om inget viktigare kommer emellan.