Fullt hus när Ekerlids Förlag höll bokkväll på NK i Stockholm och jag och tre författare till fick chansen att prata om våra böcker!

Igår kväll vår det dags igen för mig att få chansen att inför publik få prata om och signera min nya bok ”Skulden jag bär på” som handlar om min systers och min uppväxt och hennes tragiska liv och sorgliga död.

Gårdagskvällens författarkvintett på NK tillsammans med Bertil Ekerlid och Marie Hasselrot Ekerlid.

Det hände när mitt bokförlag Ekerlids igår kväll i samarbete med NK Bokhandel anordnade en trivsam och välbesökt författarkväll på NK i Stockholm. Förutom av mig fick publiken lyssna till ytterligare tre av Ekerlids författare som kommit ut med nya böcker i höst.

Det  var Anders Ström som skrivit en ny biografi om Sveriges störste och en av världens främste företagsledare, Ingvar Kamprad.

Jennifer Wegerup intervjuad av Marie Ekerlid

Det var Expressen- journalisten och Italienbaserade Jennifer Wegerup som skrivit en alldeles förtrollande bok om italiensk fotboll med titeln Det ljuva fotbollslivet. Jennifer Wegerup medarbetar även i den stora italienska dagstidningen Corriere della Serra.

Det var också aktieexperten Marcus Fridell som i bokform i höst gett ut en spännande handbok om hur man ska lyckas med att placera sina pengar i aktier. Boken heter Bygg en förmögenhet.

Denna författarkväll bjöd alltså på en bred exposé över samhällslitteratur som kan locka de flesta smakriktningar. Det var många bok intresserade som hade mött upp för att lyssna till oss författare och samtidigt njuta av ett glas vin.

Marcus Fridell intervjuad av Bertil Ekerlid

Det är många evenemang som under det närmaste halvåret kommer att sysselsätta mig i mitt arbete för att sälja den bok som kostat mig så mycket sorg, möda och tårar under det här året.

Fullsatt på NK
Fullsatt på NK

Den 3 december kommer jag t ex att vara gäst i det populära SVT-programmet Fråga doktorn. Två dagar innan, den 1 december, ska jag delta i TELLus bokmässa i Linköping för att bara ta några exempel.

Idag lade jag dessutom sista handen vid den ljudbok som om några dagar kommer ut där jag själv är uppläsare av min bok Skulden jag bär på – två systrar, två världar. Boken kommer också ut i pocketformat till våren.

Så nu är det snart dags för mig att börja fundera på nästa bok. Jag har en intressant bokidé som jag umgås med varje dag men som jag tyvärr inte kan avslöja ännu. Jag hoppas att det ska bli möjligt att skriva den boken som om den blir verklighet kan bli ett journalistiskt scoop.

Men först ska jag ta en välbehövlig minisemester i Spanien tillsammans med min livsledsagare Bosse.