Här ska ni få njuta av min fantastiska midsommartårta – i form av en cykel!!! Det ni!

Idag är det äntligen midsommarafton. Och vilken dag sen! Varmare än någonsin men det får man väl inte tycka om eftersom man då förnekar klimatförändringarna. Jag tänker i alla fall njuta av den varma sommaren. Till hösten kommer vi nog att få vårt lystmäte av regn, rusk och kallt väder.

Hursomhelst har jag helt traditionsenligt gjort färdig årets midsommartårta. Den blev lite annorlunda i år. Jag försökte skoja till det men vet inte om jag lyckades. I varje fall fuskade jag lite. Istället för att baka tårtbottnarna själv valde jag den här gången att köpa tårtbottnarna i affären. Det är lite osportsligt men jag tyckte att jag sparade tid på det sättet.

Bosse köpte sex tårtbottnar, av vilka jag använde fem! Det blev alltså fyra lager enligt följande:

  1. Färska krossade jordgubbar
  2. Banankräm
  3. Äppelmos
  4. Marsankräm

Så här hög var tårtan igår kväll när hade fyllt den. Det var den högsta tårta jag någonsin har sett. Men i morse när jag tog ut den ur kylskåpet för att garnera den så hade tårtan sjunkit ihop till halva storleken.

Sen skulle det skapas konst. Jag vispade 3 dl grädde. Det tog en halvtimma för grädden att bli tjock – förmodligen beroende på vädret.

Eftersom jag älskar att cykla på min racercykel så skulle jag tillägna racern min midsommartårta. Så här blev slutresultatet. Hjulen blev lite skeva men med lite fantasi kan man nog se att det är en cykel – placerad under en röd sol på en klöveräng.

Sannolikt kommer Bosse att äta upp 98 procent av tårtan medan 2 procent blir över till mig men det gör ingenting. Min mage tål nämligen inte tårta.

Jag bad Bosse i morse att gå ut och plocka lite blommor och binda en midsommarkrans till mig. När han kom hem var han tomthänt:

”Det fanns inga blommor”, förklarade han sorgset. Nä, men han letade väl inte ordentligt.

Glad midsommar!