När tar skandalerna slut kring Mona Sahlin?

 

 

Skandalernas drottning den senaste veckan heter Mona Sahlin. Det var inte nog med att Expressen i förra veckan avslöjade att hon hade skrivit ett osant intyg till sin f d livvakt som garanterade att han uppbar en långt högre lön än vad han i själva verket gjorde. Avslöjandet visade att Sahlin hade intygat att livvakten uppbar en lön på 60 000 kronor som anställd hos den Nationella Samordnaren mot våldsbejakande extremism. Dessutom hade Mona Sahlin skrivit på intyget att hon ur egen ficka betalade honom ytterligare 60 000 kronor i månaden i lön, alltså en lön på sammanlagt 120 000 kronor!!!

Mona Sahlin Pressfoto: Sören Andersson
Mona Sahlin
Pressfoto: Sören Andersson

 

Allt detta var lögn. Den lön livvakten uppbar var ”bara 43 000 kronor”. Dessutom hade Mona Sahlin som påstådd arbetsgivare åt livvakten inte betalat in ett enda öre i arbetsgivaravgift för honom till Skatteverket. Hon hade dessutom en egen obetald skatteskuld till Skatteverket på 215 000 kronor i månadsskiftet april/maj i år.

 

Mona Sahlin Pressfoto: Sören Andersson
Mona Sahlin
Pressfoto: Sören Andersson

 

I morse kom nästa avslöjande av Expressen:  Sahlin hade redan i början av 2015 skrivit ett falskt löneintyg till åt sin livvakt. På det intyget stod att han tjänade 60 000 kronor på sin tjänst hos den Nationella Samordnaren. Dessutom betalade Mona Sahlin ut ytterligare 20 000 kronor i månaden till honom ur sitt eget privata bolag!

För dessa höga inkomster (som han alltså inte hade) köpte livvakten en lyxbil för 1 miljon och är nu spekulant på en lyxbostadsrätt i Saltsjöbaden värd 10 miljoner kronor plus 18 000 kronor i månaden i avgift till bostadsrättsföreningen.

Man undrar hur den mannens ekonomi ser ut idag. Framförallt ska det bli intressant att få veta hur den ser ut om några år. Lyxfällan nästa, kanske?

 

Systembolaget Foto: Systembolaget
Systembolaget
Foto: Systembolaget

 

I eftermiddags drog Mona Sahlin slutsatsen att hon nog måste göra sig av med ytterligare något av sin välarvoderade styrelseuppdrag. I ett mejl till Socialdepartementet bad hon om att få bli entledigad från sitt mycket prestigefulla styrelseuppdrag i Systembolaget!

 

Systembolaget Foto: Systembolaget
Systembolaget
Foto: Systembolaget

 

Då förstår man att Mona Sahlin ligger illa till. Hon avgick ju i förra veckan som Nationell Samordnare mot våldsbejakande extremism samtidigt som hennes livvakt hoppade av sitt jobb hos henne.

Var ska det här sluta? Kommer Expressen att avslöja ytterligare skandaler kring Mona Sahlin eller är det slut nu? Det är inte säkert, men eftersom hon nu både är arbetslös och har hoppat av sitt mest prestigefulla styrelseuppdrag så kan hon knappast falla djupare. Hon har redan förlorat allt.

Allt utöver det redan kända blir bara more of the same. Skandalen Sahlin håller på att utveckla sig till en tragedi. Jag vet att många ute i landet frågar sig vilka hållhakar livvakten egentligen har haft på Mona Sahlin. Det måste ju finnas en förklaring till att hon gång på gång betett sig så fullkomligt huvudlöst i sin relation till honom och skrivit flera falska intyg om han lön. Det ligger åtskilliga hundar begravda här.