I väntan på att jag ska skriva viktigare blogginlägg passar jag på att visa några bilder på vår lilla kattunge som idag fyller 4 månader och 11 dagar

Man kanske kan kalla detta en något ojämn födelsedag men vår lilla Ingrid, den kattunge jag köpte på Blocket i slutet av augusti, har födelsedag varje dag. Det beror på att hon fortfarande är så liten men samtidigt växer så att det knakar. Varje dag i hennes unga liv motsvarar flera månader.

I väntan på att skriva färdigt ett blogginlägg om sabotaget mot de ryska gasledningarna Nord Stream 1 och Nord Stream 2 i Östersjön – de senaste dagarnas i särklass största nyhet – ska ni få se hur lilla Ingrid har utvecklats, både fysiskt och psykiskt.

Ingrid drygt 3 månader (13 veckor) den 27 augusti.
Bild: Elisabet Höglund

Hon har gått från att vara en liten snäll och beskedlig kattunge till att bli en riktig liten satmara. Mellan fyra och fem månaders ålder ömsar ju kattungarna sina tänder. Mjölktänderna ska bort och ersättas med ett permanent garnityr. För att hjälpa mjölktänderna att ramla ur biter och sliter Ingrid i allt hon kommer åt. Hon har en särskild förkärlek till mina datakablar, framförallt den kabel jag laddar datorn med. Något som kan få förfärliga konsekvenser, framförallt för henne.

Kabeln är ju under laddning full av ström vilket inte är helt optimalt ifall Ingrid skulle lyckas bita hål på den.

Hon älskar också mina tår och fötter som ständigt utsätts för attacker från hennes tänder och klor. Jag förstår mig inte riktigt på kattungar. Trots att man kastar till dem diverse skojiga leksaker så är det ändå ”det förbjudna”, nämligen elkablar, tår och fötter, som de ska åt.

Men detta kan jag överleva med tanke på att lilla Ingrid för övrigt är världens gulligaste, gladaste, vackraste och mest tillgivna kattunge. Så jag förlåter henne. Visst är hon fin Se här:

Ingrid, 4 månader och 10 dagar. Bilden tagen den 27 september.
Foto: Elisabet Höglund
Ingrid hos husse

Ingrid befinner sig alltid på matborder, särskilt när vi själva ska äta.
Dito

Oj, Ingrid fick plötsligt se en ekorre utanför köksfönstret!
Därför sitter hon i fönstersmygen och längtar ut.

Det är jobbigt att se hur lika varandra vår försvunna katt Kalinka och vår nya kattunge Ingrid är.

Samtidigt är det kusligt att Ingrid är så fruktansvärt lik Kalinka, vår katt som försvann den 20 juli och som fortfarande är borta. De är som kopior av varandra: