Idag bjuder lilla Ingrid in alla till sin egen lekstuga – hemma i mattes kök. Välkomna!

I min ständigt pågående blogg- och Instagramserie om lilla Ingrid kan jag berätta att hon idag har varit en riktig odåga och har gjort allt som hon inte får göra. Det började redan vid frukosten i morse. Plötsligt stod hon på fönsterbrädet för att ta sig upp i köksgardinen. Vad hon hade sett eller hört där har jag ingen aning om. Förmodligen inbillade hon sig som vanligt. Ingrid har nämligen många inbillade fiender.

Oj, däruppe ser jag nåt konstigt. Måste kolla vad det är.
Bilder: Elisabet Höglund

När hon skulle ta sig ner från gardinen igen lyckades hon förstås riva ner både adventstaken och en blomkruka. En kort stund senare var det dags för nästa bustrick. Hon älskar ju – likt många katter – att krypa ner i minimala lådor, korgar och påsar. Särskilt lockande var tydligen den bärkasse som stod på en stol vid köksbordet och där vi samlar brännbart pappersavfall. Dit skulle hon naturligtvis in och röja:

Tittut!
Bilder: Elisabet Höglund

Tre gånger idag tvingades Bosse lyfta ut henne ur papperskassen – men vips skulle hon dit igen. Men allt är förstås oförargliga små eskapader av en liten kattunge (som dock har vuxit enormt på senare tid). Man kan inte bli arg på henne. Hon har en mängd överskottsenergi som hon behöver göra sig av med nu när hon inte kan eller vill vara ute.

Ingrid hälsar till alla kattvänner: Vi ses nästa gång matte får för sig att skriva om mig.

Gullig är hon i alla fall!
Bild: Elisabet Höglund