Idag kom äntligen min nya bok ut! Läs den gärna!

Nu är den äntligen ute, min bok som jag har jobbat med under nästan hela det här året. ”Skulden jag bär på – två kvinnor, två världar” heter den och finns nu att köpa både på nätet och i de flesta välsorterade bokaffärer. Boken är en svidande uppgörelse med det samhälle och de kommunala myndigheter som lät min syster leva i misär och dö i misär utan att lyfta ett finger.

Klicka här för att köpa boken

Min förläggare Bertil Ekerlid och jag
Marie Ekerlid, förlagschef på Ekerlids, tillsammans med undertecknad.

Utgivningen idag kröntes med en liten pressträff på Ekerlids förlag i Stockholm, en träff som efteråt följdes av en god och trevlig lunch med förläggarparet Marie och Bertil Ekerlid. Ekerlids är ett fantastiskt bokförlag att jobba med. Det är min tredje bok som nu kommer ut på Ekerlids, ett litet men effektivt förlag som hittills har specialiserat sig på biografier och faktalitteratur.

Jag står framför en reklamskylt för boken. Om ni undrar vilka det är som syns på bilden så är det jag längst till vänster (den lilla tjocka flickan), mamma Karin i mitten och min syster Birgitta till höger, henne som boken handlar om.

Men min nästa bok ska bli en roman och jag hoppas kunna övertyga Marie och Bertil Ekerlid om att de ska ge ut den också. Å andra sidan är romanen inte skriven ännu. Jag vet inte ens vad den ska handla om eller om det ska bli en deckare, en kärleksroman eller ett drama. Men det ger sig.

En låda full med böcker

För mig kommer den fortsatta hösten att vara fylld av intervjuer om boken, TV- och radioframträdanden, bokkvällar och till och med en bokmässa. I morgon, onsdag, åker jag upp till Go´kväll i Umeå, som ska banda en intervju med mig om boken för att sändas nästa tisdag, de 9 oktober. På lördag eftermiddag ska jag vara med i P4 Extra i Sverige Radio i samma ämne.  Det ska bli kul.

Redan på måndag drar På spåret igång i Göteborg med sina första inspelningar. Även det blir en tuff tid för mig. Jag är mer nervös än någonsin, inte minst därför att jag inte har hunnit plugga särskilt mycket inför den här tävlingsomgången, något som jag gjorde vid de tre tidigare tillfällena. Å andra sidan tyckte jag inte då att jag hade någon hjälp av alla de månader jag hade suttit nedsjunken över faktaböcker, artiklar och kartböcker. Jag tror inte att jag i samband med någon enda På spåret-fråga fick någon nytta av allt jag hade läst in.

Men att plugga på ger å andra sidan en känsla av trygghet och visshet om att man har förberett sig väl. Den känslan har inte riktigt infunnit sig i år.

Klicka här för att köpa boken