Idag köpte jag en ny racercykel i födelsedagspresent till mig själv!

 

Wow, vilken hoj! Jag har redan två racercyklar här hemma i Sverige och en i Spanien. Dessutom har jag en mountainbike här och en i Spanien. Lik förbannat kunde jag inte låta bli att gå på cykelrean idag och köpa ett fantastiskt nytt racermonster. Köpet var en födelsedagspresent till mig själv.

 

Mitt nya racermonster
Mitt nya racermonster

 

Reapriset var 10 000 kronor lägre än det ordinarie priset men jag tänker inte tala om hur mycket jag betalade. Då skulle jag skämmas och ni undra vem jag egentligen är som unnar mig en sådan lyx. Jag kan i alla fall säga att cykeln inte var billig.

ny cykel, selfies, rådjur m m 019

 

Specialized heter cykelmärket. Den cykel jag normalt tränar på är också en Specialized – en vit skönhet som går hur bra som helst men som börjar bli lite sliten efter alla de hundratals mil som jag har tränat på den. Det knackar och knäpper i vevpartiet ibland, vilket oroar mig. Därför är det bra att ha en cykel till.

Cykeln väger bara 7, 7 kg. Den går att lyfta med långfingret.
Cykeln väger bara 7, 7 kg. Den går att lyfta med långfingret.

 

Den nya racern är en härlig skapelse som bara väger 7,7 kg i färgerna svart, rött, lila och cerise, helt i kolfiber och med det bästa man kan få när det gäller bromsar och växlar. Det är viktigt att en de rörliga delarna på en racercykel är tillförlitliga. Kedja, krans, vevparti och bromsar slits väldigt hårt. Man måste kunna lita på sin cykel.

 

Kransen på bakhjulet
Kransen på bakhjulet

 

Framdrev, kedja och krans
Framdrev, kedja och krans

 

Bromsar
Bromsar

 

Jag har vid två tillfällen tidigare kört omkull därför att pedalveven har gått av. En gång som detta hände kraschade jag i asfalten mitt framför en långtradare. Jag trodde att jag skulle bli krossad av de tunga hjulen men på något märkligt sätt lyckades lastbilschauffören väja. Jag överlevde, dock med svåra skrubbsår och lårkakor.

Glad cyklist som är rädd för att cykla
Glad cyklist som är rädd för att cykla

 

Detta får inte hända när man är ute och tränar. Jag är ofta livrädd när jag cyklar. Därför måste man vara beredd på att betala lite extra när man investerar i en ny cykel. Man måste kunna lita på sitt redskap. Sen är det alltid upp till mig själv att ha full uppmärksamhet och hela tiden vara hundraprocentigt koncentrerad på åkningen, på vägen och på trafiken. En sekunds brist på koncentration kan betyda att jag vinglar till, tappar balansen och kraschar.

Det får inte hända.

selfies, fler cykelbilder m m 014

 

I morgon ska jag premiäråka på min nya Specialized. Jag ser mycket fram emot detta.

 

ny cykel, selfies, rådjur m m 020

God tur!