Jag önskar alla mina läsare och följare en riktigt fin Midsommarhelg – även om det regnar!

Vädret den här midsommaraftonen blev väl inte riktigt som SHMI hade utlovat. När jag vaknade i morse hörde jag det alltför välbekanta ljudet av regndroppar mot taket. Så skulle det ju inte vara!. Så sent som igår kväll framgick det av SMHI:s lokala prognos för Tungelsta att det skulle bli 23 grader varmt, solsken och uppehållsväder på midsommaraftonen.

Så blev det nu inte. Men vad kan man göra åt det? Bosse gav sig trots regnet ut för att leta efter blommor till min traditionella midsommarkrans. Tyvärr hittade han inte särskilt många. Varför finns det inte några vilda blommor i Sverige längre? Med min hjälp lyckades han i alla fall få ihop en vacker midsommarkrans som placerades på mitt huvud.

Med de här orden vill jag önska alla mina trogna läsare och följare en riktigt fin Midsommarhelg var i landet ni än befinner er. Här och var kommer solen säkert att skina men på andra platser kommer det att regna.

Men det är ju precis så här svenska midsomrar ser ut. Det var bara i vår barndom som midsomrarna var soliga och varma.

Jag ska också passa på att berätta att ni inte har fel när ni tycker att mitt leende ser konstigt och annorlunda ut. Ni har rätt. Den 31 maj drog tandläkaren ut alla mina tänder (eller snarare tandrötter) i den vänstra överkäken. De tandkronor jag hade där sen tidigare föll bara ut en dag och gick inte att reparera eller sätta fast igen.

Mina ”konstgjorda” framtänder.

Det var istället implantat som gällde. I mitten av juni satte samme tandläkare in tre implantatskruvar i överkäken. Samtidigt fick jag en provisorisk protes att sätta in i det nygjorda gapande hålet i överkäken när jag skulle visa sig bland folk.

Tyvärr fungerar denna protes mycket dåligt. Den glappar. Jag kan inte tugga när protesen sitter i munnen och mitt tal bli helt förändrat. Jag läspar och låter som om jag vore mindre vetande.

Det här är inte kul. Så här kommer jag tvingas att gå hela sommaren. Först i slutet av augusti kommer jag att få ”nya” tänder påskruvade på mina implantatskruvar. Hur ska jag stå ut under så lång tid? Jag vet inte. Tänderna – liksom håret – är ju väldigt viktiga för både utseende och självförtroende.

Ha en fin helg i alla fall!