Jag sörjer idag: Min älskade Leonard Cohen är död.

 

I morse kom beskedet: Leonard Cohen är död, 82 år gammal. Det är en djup sorg för mig och för många i vår värld. Jag har under många år haft Leonard som min stora musikfavorit. Jag har älskat hans lite hesa röst, hans poetiska sensuella texter, hans manliga, för att inte säga virila, utstrålning, hans engagemang, hans kärlek, hans förtrollning.

Leonard Cohen Bild: youtube.com
Leonard Cohen Bild: youtube.com

Visst har han varit gammal och trött de senaste åren. Jag har förstått att inte heller en av världens främsta artister kommer att ha evigt liv. Men jag hade hoppats på det.

Leonard Cohen Youtube.com
Leonard Cohen
Youtube.com

Den av hans sånger som jag älskat mest är ”Dance me to the end of love”. Jag ska försöka lägga upp den här nedan så att ni kan lyssna. Här är den, hämtat från Youtube: