Medan jag väntar på att det tredje världskriget ska bryta ut så sitter jag och pysslar med mina bilder på Ingrid, tittar på sport och begrundar världspolitiken.

I väntan på att det tredje världskriget ska bryta ut så måste vi alla hitta på något att göra under tiden. Det kan ju dröja ett tag innan Vladimir Putin har nått den allra högsta nivån av vansinne (om han inte redan har nått den) och skickar iväg en och annan kärnvapenbestyckad missil mot Ukraina, Belarus, de baltiska staterna, Moldavien och andra republiker som han känner för när han nu vill återupprätta det gamla sovjetiska imperiet med allt vad det innebar av våld, mord, tortyr, förföljelse av oliktänkande, utsugning, ständiga krigshandlingar och förtryck.

Putins tal till nationen
Bild: Rappler
Putin håller tal till det ryska folket
Bild: President of Russia
Putin talar till nationen
Bild: President of Russia
Putin talar till det ryska folket
Bild: VION
Vladimir Putin höll för två dagar sen ett två timmar långt tal till nationen
Bildd: www.pravda.com.ua

Vi är förstås inte där ännu men med tanke på den brist på verklighetsförankring som Putin visade i sitt två timmar långa tal till den ryska nationen häromdagen så finns risken att allt kan hända. Jag ska skriva mer om Putin och det som händer i Ryssland i morgon. För i morgon, fredagen den 24 februari, är det årsdagen för den storskaliga ryska invasionen av Ukraina.

Skidhistoria i Planica i Slovenien idag den 23 februari 2023 när Jonna Sundling, Emma Ribom och Maja Dahlqvist tog storslam i sprinttävlingen
Bild: Imago-Images/köpt bild

I avvaktan på det så firar jag och hela världen det svenska skidundret, som åter manifesterades idag, när fyra svenska tjejer tog hem de fyra första platserna i sprinten under skid-VM:s första dag i slovenska Planica. Jonna Sundling vann guldet. Emma Ribom tog hem silvermedaljen och Maja Dahlqvist bronsmedaljen. Utanför medaljplats och på en fjärde plats kom Linn Svahn som också hon gjorde en fantastisk insats efter att ha varit borta från tävlingsbanorna i två år på grund av en axelskada.

Detta var skidhistoria. Visst visste vi alla att de svenska längdsprinttjejerna är bra men aldrig hade någon vågat tro att de var så här bra som de visade idag. Grattis underbara svenska skidamasoner. Ni är alla bäst i världen.

Och så till lilla Ingrid. Jag vill ju så gärna dokumentera hennes liv för att visa hur stor och duktig hon har blivit. Den 17 februari fyllde Ingrid 9 månader och är nu ”nästan vuxen”. Fast ändå lika barnslig. Hon förgyller Bosses och mina trista, gråa och deprimerade dagar med sin sprallighet, oförutsägbarhet och sina ständiga kärleksförklaringar. Här kommer några av hennes hyss:

Ingrid spanar ut genom köksfönstret för att hålla koll på ovälkomna besökare …
Oj, där var ekorren! Ingrid bankar frenetiskt på köksfönstret för att skrämma bort ekorren från tomten
Ingrid blir alltmer busig och ska undersöka alltfler saker. Här har hon krupit ner min ryggsäck som råkade ligga i en fåtölj i vardagsrummet.

Tittut!

Från fåtöljen till köksbordet, lilla Ingrids käraste tillhåll

Där älskar hon att hålla till. Därifrån kan hon nämligen hålla koll på allt och alla.

Lilla Ingrid vaktar sin käraste leksak, en liten apa av tyg.

Ingrid går ogärna ut. Det är alldeles för kallt och alldeles för vått för de små skära trampdynorna.

Det hade ju snöat och var kallt. Inget väder för små hemmasittare som Ingrid.
Små, små kattfötter i snön på trappan utanför köksdörren. Längre än så ville hon inte gå ut

Och så var det det där med sport och idrott. Jag har inte blivit klar över om lilla Ingrid älskar eller hatar sport. I vilket fall som helst är hon djupt engagerad i vad som händer på skärmen oavsett om det är en vanlig TV-skärm eller bilderna på min dator. Den här gången handlade det om friidrott:

Och så det där med Ingrid och idrott. Antingen älskar hon idrott eller också hatar hon. Här tittar hon på World Indoor Tour från Madrid men är inte nöjd med vad hon ser.

Ingrid slår med tassen mot dataskärmen för att stoppa dom där dårarna som springer eller stöter kula
Hon reser sig upp för att se om dom där människorna på skärmen egentligen finns bakom skärmen
Men nej, hon blir så arg att hon slår omkring sig med tassarna

Men det är jobbigt att hålla på med idrott. Även en liten tjej som Ingrid blir efter en stund så trött, så trött, så trött att hon bara vill sova:

Ingrid är så trött, så trött efter alla tjurrusnigar genom huset, genom allt bus, alla bakhåll och alla upptäcktsfärder vart de än bär. ”Det är skönt för skalder att få sova”, skrev Nils Ferlin. Detsamma gäller förstås även små kattflickor.
Nu faller huvudet nästan ner av trötthet

Sn

Snart somnar hon
Ja, så skönt det var
ZZZZZ

Sov du lilla vide ung, snart är vintern över …

Och själv säger jag godnatt till alla er som har orkat titta!