Mellan hägg och syren

Trots den rysliga vårkylan och det piskande kalla regnet har häggen slagit ut här hemma i Tungelsta. Idag när
jag hade varit hos tandläkaren tog jag lite bilder på underbar blommande hägg i Tungelsta centrum.

Mellan hägg och syren, brukar man säga. Med det avses den korta period som förflyter sen häggen blommat ut och syrenen slår ut i sin ljuvliga violetta eller vita färg.

De senaste vårarna har det nästan inte funnits något "mellan" häggen och syrenen. Blomningstiden mellan de två arterna har blivit kortare och kortare och till sist har de överlappat varandra helt. Det sker under varma vårar. I år har våren varit kall. Det gör att häggen blommar nu till pingst i ensamt majestät – medan man inte ser en skymt av syrenen.

I blomning
Ännu inte i blomning

Det dröjer säkert minst två veckor till innan syrenen slår ut. Det hänger helt och hållet på om det kommer någon värme.

Jag passade också på att fota maskrosorna som pryder de flesta ängar just nu. Denna gula vackra matta som inte kommer att tjusa oss särskilt länge till. Inom kort har den förbytts i en matta av vita maskrosbollar.

Men vi är inte där än.

I morgon kväll är det final i Eurovision Song Contest, Naturligtvis håller jag på Måns men mitt tips är att han inte kommer att vinna. Han har flera starka motståndare, inte minst Italien, Australien och Ryssland.

Il volo från Italien värsta konkurrenten

Dagens skojigaste nyhet i genren var att Kina nu vill börja sända Eurovision Song Contest och kanske på sikt även få delta i tävlingen. Då handlar det inte längre om Eurovision Song Contest utan om Global Song Contest.
Enligt min mening är det scenariot inte särskilt sannolikt.