Mordstatistiken för juli kommer om några dagar!

 

 

Till dem som undrar om jag inte har fortsatt min granskning av mord, mordförsök etc. i Sverige under juni månad så vill jag bara säga att denna blogg är på gång. Inom två dagar, alltså senast på fredag, kommer jag att kunna publicera materialet.

Det har varit extra svårbearbetat under juni månad med tanke på flera uppmärksammade mord, något som tagit mer tid att granska. Men håll ut. Snart är statistiken klar.

Håll ut, säger jag.
Håll ut, säger jag.

 

Vill också passa på att visa upp våra rådjur som för första gången i sommar har visat upp sig på vår tomt. I eftermiddags kom två getter hem till oss, undersökte om det fanns någon mat (vilket det förstås gjorde) men gav sig snabbt iväg igen.

ekorrar, jag, rådjur m m 013

rådjur 2 6 juli 003

ekorrar, jag, rådjur m m 019

De rådjur som hälsade på oss idag var sannolikt två av de små rådjurskid som Bosse och jag hade så stor glädje av att studera och filma förra sommaren. Nu är de vuxna och klarar sig själva. I morse tror jag emellertid att ett litet rådjurskid blev uppätet av en räv. När Bosse åkte till brevlådan tidigt i morse för att hämta tidningarna möttes han på vägen av en hysterisk get som letade efter sitt kid.

En granne berättade att han tidigare på morgonen hört skrik från något djur. Tillsammans kom grannen och Bosse fram till att räven förmodligen tog kidet och lämnade den förtvivlade mamman kvar. Naturen är ständigt så full av sorger och dramatik. Vi som bor ute i skogen ser det hela tiden omkring oss och det är så sorgesamt.

rådjur 2 6 juli 002

Den här veckan borde jag ha varit i Almedalen men valde på ett tidigt stadium att avstå. Kanske var det ett dumt beslut.