Nej, det är inte min man som har misshandlat mig – det är tandläkaren! Nu kan ni också titta på min senast målade tavla.

Det rullar på bra med mitt måleri just nu. Idag, fredag, färdigställde jag ännu en tavla som jag hoppas kunna visa upp på en konstutställning nästa vinter. Tavlan föreställer en äng full med solrosor.

Oljemålning av Elisabet Höglund

Ett banalt motiv kanske men inspirationen fick jag i somras när jag var ute och träningscyklade och råkade köra förbi en underbar äng översållad med solrosor. Jag blev så tagen att jag bestämde mig för att någon gång måla en solrostavla.

Ja, jag kan förstås inte jämföra mig med Vincent van Gogh. Ett av hans mest berömda verk är just en bukett med solrosor i en vas. Tavlan heter ”Vas med 14 solrosor” och målades av van Gogh 1888. Tavlan hänger på National Gallery i London och är en i en serie av solrosmålningar som den nederländske impressionistmålaren gjorde under åren 1886-89-

Vincent van Goghs berömda målning ”Vas med 14 Solrosor”
Bild: wikipedia

Men visst är solrosor fantastiska och fantasieggande blommor? Jag visar min tavla här i sitt hela format men också detaljer av målningen.

Mina solrosor – detalj av oljemålning
Detalj av oljemålning
Detalj av oljemålning
Detalj av oljemålning
Detalj av oljemålning
Detalj av oljemålning

Så till mina blåmärken på kinden. Nej, det är inte Bosse som har riktat en rak höger mot min högra kind och skapat ett gigantiskt blåmärke. Det är min tandläkare som i tisdags den här veckan äntligen opererade in tre implantatskruvar i de gigantiska hål i mina tandrader som jag har tvingats leva med i flera månader nu.

En misshandlad kvinna

Operationen satte förstås sina spår i form av ett jättelikt blåmärke. Detta kommer dock snart att vara borta. Men tänder till skruvarna kommer jag inte att få förrän tidigast i mitten av april! Så lång tid tar det för titanskruvarna att växa ihop med tandbenet så att de nya kronorna får ett rejält fäste.

Det gör att jag blir tvungen att gå omkring med stora hål i munnen under lång tid ännu – men väntar man på något gott väntar man aldrig för länge.

Bilder: Elisabet Höglund