Äntligen en kattmedicin som lilla Sigrid kan ta utan att bråka

Ni kommer kanske ihåg hur jag för några veckor sen ojade mig över att vår katt Sigrid vägrade att ta sina
avmaskningspiller mot inälvsmask. Hur vi än försökte lura henne med än den ena, än den andra smarta metoden så gled hon oss ur händerna. Hon ville inte bli frisk helt enkelt. Någon annan förklaring kunde jag inte hitta och konstaterade att katter inte förstår sitt eget bästa

Men efter kontakter med veterinärer och intensivt letande på Google hittade vi lösningen. Den heter Profender
och kan köpas på Apoteket till det honnetta priset av 146 kronor. Men man måste ha recept från en veterinär! Profender är en emulsion, en slags salva, som man med en liten pipett stryker ut på kattens hud, förslagsvis bakom nacken, där hon inte kommer åt att slicka sig. Fast Sigrid är så vig att hon nog kommer åt de mest avlägsna delarna av sin kropp.

Idag utförde jag den lilla operationen medan hon låg och vilade i min säng. Till att börja med höll hon sig lugn men när hon började känna lukten av medicinen rusade hon ur sängen och försvann genom någon öppen dörr. Jag tömde hela pipettens innehåll i hennes päls i nacken och hoppas nu bara att åtminstone en del av det letade sig ner till hennes hud.

Avslutningsvis bjuder jag på några bilder av Sigrid. De visar med all önskvärd tydligt hur excentrisk hon är. Hon vägrar inte bara ta sina avmaskningspiller. Hon vägrar också att låta sig filmas i stiliga poser. Har man tur kan man fånga en liten bit av hennes korta svans med kameran.