Nu har jag köpt tillbaka ytterligare två av mina gamla sålda tavlor! Tala om återvinning!

Igår, söndag, var det dags för mig att hämta tillbaka två tavlor som jag själv har målat och som jag sålde redan år 2000 i samband med en utställning i Tibro i Västergötland.

Två av mina oljemålningar har kommit ”hem” igen.
Bild: Elisabet Höglund

Jag sålde då bland annat dessa två tavlor till en kund från Skövde. Av olika skäl valde kunden i somras att sälja de här tavlorna. Jag hittade dem av en slump på Blocket och lyckades förhandla till mig ett bra pris.

Det har tagit några månader innan tavlorna har kunnat levereras men nu är jag återigen lycklig ägare till dem. De är ”hemma” igen. Tavlorna står än så länge uppställda i soffan i vardagsrummet i väntan på att hitta två lämpliga platser på väggarna.

Skogen Foret de Soignes utanför Bryssel.
Oljemålning och foto:
Elisabet Höglund

Båda tavlorna, som har formatet 40 x 50 cm, målade jag år 1999 när jag var Europakorrespondent i Bryssel. Motiven är hämtade från den underbara bokskogen Foret de Soignes i utkanterna av Bryssel. Bosse och jag tillbringade mycket av vår blygsamma fritid med att cykla och springa i denna härliga skog där jag också hittade så många vackra motiv för mina målningar. Vi bodde ju i Waterloo söder om Bryssel med bokskogen som närmaste granne.

Oljemålning och foto:
Elisabet Höglund

Det känns fint att få tillbaka tavlorna igen, även om jag aldrig hade räknat med det. Men återvinning är ju ordet för dagen. Det stämmer ju även i det här fallet.