Nu säljer jag Bosses skitiga röda arbetsbyxor till högstbjudande! Var med och bjud!

 

 

Ni kanske tycker att rubriken på den här bloggen ser konstig ut. Ja, det kan jag förstå. Men den är de facto sann. Jag har nämligen förstått att det senaste på herrmodefronten är för-nedsmutsade jeans, alltså jeans som redan inte bara är trasiga utan även nedfläckade och smutsiga när man köper dem. Försmutsade alltså, eller vad det nu heter.

Här är de fantastiska jeansen!

Det är den amerikanska klädjätten Nordstrom som nu lanserar dessa nedsmutsade jeans – till skyhöga priser. Ja, ni kanske kommer ihåg Nordstroms. Det var det företag som i höstas vägrade marknadsföra Melania Trumps klädkollektion sen hennes make Donald vunnit presidentvalet.

Dagens nedsmutsade fynd! Pris 425 dolllar = 3 765.50 SEK

 

Jeansen ovan är riktigt smutsiga och då blir priset förstås högre, inte mindre än 425 dollar, motsvarande drygt 3 765 svenska kronor. Inte illa.

Nordstroms kläder är i och för sig alltid väldigt dyra. En högst ordinär damkavaj kan till exempel kosta uppemot 30 000 kronor. Men nu ska det inte handla om damkavajer utan om herrjeans – och inte vilka herrjeans som helst utan för-skitade sådana. Dessa jeans är alltså inte bara väldigt dyra. De är avsevärt mycket dyrare än nya rena jeans. Här ser ni fler exemplar av de helt fantastiska byxorna. Titta på jeansen med de stora röda fläckarna framtill. Jag vet inte om det är slaktarjeans eller om fläckarna kommer från Falu rödfärg. Jag vill helst inte tänka på vad det annars skulle kunna vara …

Fyndjeans med blod alternativt Falu rörfärg
Pris: 425 dollar = 3 765.50 SEK
Snygg smuts! Pris: 425 dollar = 3 765.50 SEK

Men dyr!

Pangerbjudande! Bara 395 dollar =  3.499,70 SEK

 

Ännu billigare!!! Bara 328 dollar = 2.906 SEK
Helgfynd ! Kanonpris! Bara 198 dollar = 1.754 SEK

Jag ska visa en annan bild som egentligen inte har med det här sammanhanget att göra. Det handlar istället om trasiga jeans, vilket ju var och varannan människa går omkring i idag. Men de här jeansen är trasigare än vanligt – och tyget måste vara oerhört dyrt, eftersom de här jeansen (ja, egentligen kan man väl inte kalla dem jeans längre) innehåller väldigt lite tyg men ändå kostar 85 dollar, alltså 753 svenska kronor. Det är verkligen som hittat. På en soptipp, kanske.

Jeans som inte är hela mellan hålen!
Pris: 85 dollar = 753 SEK

När jag nu fick upp ögonen för Nordstroms för-nedsmutsade jeans, kom jag att tänka på Bosses arbetsbyxor. De är allt annat än rena, ska jag säga. Det gäller särskilt de röda, som han använder nästan varje dag år ut och år in.

Jag har nu förstått att dessa skitiga röda arbetsbyxor, som egentligen borde slängas, i själva verket kan vara värda en förmögenhet.

Visst är de snygga! Lika snygga som Nordstroms!

De fläckar ni ser på brallorna kommer från alltifrån fönsterkitt till lim, latex, vanlig smuts, jord, grus och sand, murbruk, kaffespill, snus och annat smått och gott. Det fina med dessa byxor är att de inte var fläckiga från början. De har istället blivit fläckiga och smutsiga av allt arbete Bosse har lagt ner för att få dem smutsiga. Han bygger nämligen hus och det blir man minsann inte ren av.

Jag är beredd att sälja hans skitiga rutiga arbetarskjorta också.

Jag anser att Bosses skitiga arbetsbyxor har en originalitet som Nordstroms jeans saknar. Bosses jeans har en underbar patina, genuin i sitt slag. Denna patina kommer från vanligt skitigt kroppsarbete och det är ju så folk vill se ut idag. Ju längre bort vi kommer från arbetarsamhället, desto mera älskar vi att klä oss i smutsiga och trasiga fattiglappskläder.

Bosses röda arbetsbyxor har inte bara en underbar patina och en skönhet som vi bara hittar hos riktigt gamla saker. De är heller inte massproducerade – som Nordstroms jeans. Nej, för sjutton. Bosses arbetsbyxor, särskilt de röda, finns bara i ett enda exemplar. De är original med andra ord. De är unika! Det ni! Detta kan vara värt en hel del, eller hur!

Jag lägger nu ett utgångsbud på Bosses byxor:

4.000 svenska kronor. Det motsvarar 354 dollar. Billigt som tusan för så originella och sällsynta jeans!

En sista undran bara: Vart är vi på väg?