På söndag smäller det för Jesper och mig!

Nu är det mindre än tre dagar kvar tills Jesper (Rönndahl , för den som inte minns) och jag ska ut på spåret igen. På söndag och måndag, den 4 och 5 oktober, drar inspelningarna igång av säsongens På Spåretg.

Copyright: Peterguess/Dreamstime.com-D-Drient Railway Station

Det var inte alls längesen detta kändes härligt avlägset. Nu är det bara timmar kvar. Och jag som inte har hunnit läsa in allt jag hade tänkt! Hur ska det gå?

Ångesten är obeskrivlig. Vi måste ju vinna i år igen. Vi måste visa att vi fortfarande är bäst – trots massor av nya tuffa motståndare.

Copyright: Clickedbynic/Dreamstime.com – Look for Trains Railway

Vår första match på söndag ska vi gå mot förre kd-ledaren Göran Hägglund och chefen för Skolverket Anna Ekström. Jag känner dem båda och fasar för mötet med dem. De är säkert kolossalt allmänbildade. Jesper är förstås cool som vanligt. Äsch, Bettan, det blir inga problem. Vi fixar det. Skön inställning men raka motsatsen till min. Det är kanske därför vi kompletterar varandra så bra.

Jesper och jag jobbade faktiskt ihop så sent som i tisdags den här veckan. Då var vi konferencierer på en konferens som Företagsuniversitetet ordnade, nämligen Språkvårdsdagen. Det var en heldag på Moderna Museet i Stockholm om språk och kommunikation med intervjuer, påannonser, avannonser, sketcher (de stod Jesper för) och en mängd spännande föredragshållare att lyssna till.

Chefen för Företagsuniversitetet heter Stefan Haglund, en mycket trevlig och vänlig person, som tagit väl hand om mig under mitt förberedelsearbete.

Bland föredragshållarna fanns Elizabeth Kuylenstierna, journalist, redaktör, kommunikationscoach och en av landets mest efterfrågade föreläsare. Elizabeth höll ett spännande föredrag om hur vi ska lära oss att alltid säga det vi menar – men också alltid mena det vi säger. En sedelärande tanke.

Rapparen Petter Askergren förgyllde konferensens sista timma med ett underbart föredrag/rap om sin barndom och uppväxt som dyslektiker och med diagnosen ADHD.

En lärorik dag. Roligast var dock att få träffa Jesper igen. Det hela kändes som en generalrepetition inför söndagens start av På Spåret.

Jesper, I love you!

Copyright: Hraska/Dreamstime.com – Railway for local trains