Sebastian Samuelsson är en osolidarisk och potentiell smittspridare. Varför kräver inte Skidskytteförbundet att han tar sin tredje dos vaccin innan han åker till OS?

Igår i samband med skidskyttesprinten i Oberhof i Tyskland avslöjade skidskyttestjärnan Sebastian Samuelsson att han inte hade tagit den tredje dosen av covidvaccinet. Han tänkte inte gör det heller av rädsla för att få biverkningar som kan äventyra hans eventuella insatser i OS i Peking i februari.

Sebastian Samuelsson
Bild: Shutterstock.com/köpt bild

Jag blev chockad över att höra detta. Hur kan en person som själv tar varje tillfälle i akt att kritisera dittan och dattan begå en sådan underlåtenhetssynd att han tänker åka till OS utan fullgott vaccinskydd?

Samuelsson har under alla år tagit varje tillfälle i akt att kritisera doping och misstänkliggöra än den ene, än den andre för att vara dopad eller för att de borde vara avstängda för alltid p g a tidigare dopingförseelser.

Sebastian Samuelsson
Bild: Shutterstock.com/köpt bild

Han passar också ständigt på att kritisera IOK för att man låter Kina arrangera vinter-OS 2022 med tanke på att Kina inte iakttar de mänskliga rättigheterna.

Jag uppfattar honom som en besserwisser och en gnällpelle av stora mått, en person som själv moraliskt anser sig stå över alla andra.

Sebastian Samuelsson
Bild: Shutterstock.com/köptbild

Nu har han själv gjort bort sig på ett otillständigt sätt. Han säger att han har tagit de två första vaccindoserna men att han blev krasslig av dessa. Nu vägrar han ta den tredje dosen inför OS av rädsla för att bli krasslig igen och inte kunna göra sig själv rättvisa på OS.

Men käre Sebastian, förstår du inte att när du nu vägrar att ta den tredje vaccindosen och det i ett läge där smittan galopperar över hela världen, så är risken stor att du kanske själv blir smittad eller smittar andra och då kan du ändå inte åka tävlingarna i OS.

Jag tycker att det borde finns någon person i skidskytteförbundets eller SOK:s ledning som ryter till mot Sebastian Samuelsson och slår näven i bordet. Tar han inte sin tredje dos borde han portförbjudas från OS.

Det senaste smittorekordet, 23 877 nya fall, registrerades igår den 7 januari 2022.
Källa: Folkhälsomyndigheten
Bildbearbetning: Elisabet Höglund

Jag tror inte att Sebastian Samuelsson läser min blogg men jag ska passar ändå på att lägga in den senaste smittorapporten från Folkhälsomyndigheten som kom igår, fredag. Den är skräckinjagande.

”Den som kritiserar andra ska nog först sopa rent framför sin egen dörr”, anser jag

Till varnagel för de olydiga och ansvarslösa. Den som ständigt kritiserar andra ska nog först se till att sopa rent framför sin egen dörr.

Sebastian, det finns fortfarande tid för att ta den tredje dosen. Ta ditt ansvar, för sjutton.