Sluta mumla, börja prata, Stefan Löfven!

Stefan Löfven skrattar gott. Men bilden är definitivt inte tagen idag när Löfven fick se den senaste Sifo-mätningen som publicerades i Svenska Dagbladet. En mätning som skapade en chockvåg i den socialdemokratiska rörelsen. Efter att ha förlorat sympatier ända sen valet i höstas ligger nu Stefan Löfvens parti på 25,9 procent – nästan lika lågt som under den korta men turbulenta tiden med den förre partiledaren Håkan Juholt.

Samtidigt fortsätter Sverigedemokraterna att ökar sina sympatier bland väljarna och ligger nu på rekordhöga 14.7 procent. Jimmie Åkessons comeback i politiken efter sin långa sjukskrivning förklarar säkert delvis denna höga siffra men debatten – eller rättare sagt den uteblivna debatten – om integration, om romska tiggare i Sverige och andra hyperkänsliga frågor förklarar nog det mesta.

Här har Stefan Löfven misslyckats totalt. Han upprepar sitt mantra om fler jobb, lägre arbetslöshet och en bättre skola. Visst, det är jättebra! Men det är kanske inte det folk förväntar sig att han i första hand ska säga just nu när valrörelsen för längesen är över.

Det är de glödheta frågorna om tiggeri, misslyckad integration och ökande flyktingströmmar som jag tror att svenska folket just nu är mest oroliga över. Och här ger regeringen inga besked.

Stefan Löfven, du kan väl försöka prata ur skägget någon gång! Försök skapa en intelligent och klok debatt om dessa svåra frågor. Det räcker inte med att tillsätta flyktingsamordnare, tiggerisamordnare eller hatbrottssamordnare. Det är från dig, Stefan Löfven, som folk vill få besked, inte från någon utredare som lägger fram en promemoria om något år.

Stefan Löfven behöver inte alls tycka som Jimmie Åkesson i dessa frågor. Det viktiga är att er landets statsminister tycker något alls.