Spanien i mitt hjärta – här är bilderna som får dig att drömma dig bort …

 

Nu har jag varit i Spanien i mer än tre dygn. Här är oerhört varmt – men det är det i Sverige också just nu. Jag har tränat på min racer och blivit trött. Men jag har också träffat mina goda svenska vänner, gått långa promenader med dem, tagit bilder på vackra hus och vackra blommor. Idag tog jag bilen och körde ut på den andalusiska landsbygden för att än en gång få bekräftat att Andalusien och Solkusten inte bara är vackra sandstränder och en lockande Medelhav utan också en fantastisk landsbygd med apelsinlundar, bondgårdar, kor på bete och en alldeles fantastisk vegetation. Jag ska med några bilder visa er detta:

Resa i Andalusien

Apelsinodlingarna ligger tätt i Andalusien. Här lockar en odlare förbipasserande att komma in och köpa apelsiner.

Apelsinlundarna växer tätt

På den andalusiska landsbygden är växtligheten så här års riklig men det dröjer bara någon månad innan hettan har fått det mesta att torka bort.

 

 

 

Här och var ser man de magnifika jakarandaträden växa.

Vegationen längs den smala smala vägen genom landskapet är ymnig.

Allt är så ödsligt. Men så plötsligt dyker en liten by upp utan att man har en aning om det.

Stadsvandring i Estepona

Vandring i den lilla byn Cancelada i Estepona kommun väster om Marbella. Så här ser det ut. Vem skulle inte vilja bo här?

Överallt växer det blommor i de mest varierande färger.

Bougainvillan klättrar längs de vitkalkade väggara.

Vandring längs Medelhavet vid Estepona

 

Solnedgång över floden Guadalmansa i Estepona

Och på balkongen till min egen lägenhet i San Luis de Sabinillas mellan Marbella och Gibraltar lyssnar jag varje dag på koltrastarnas kärlekssång. Det får mig att känna mig hemma – även här i Spanien.

 

 

 

Kvällsutsikt från min balkong

Godnatt, vi hörs snart!