Strongt av Morgan Johansson att våga kritisera Bianca Ingrosso. Det är en skandal att ungdomarna struntar i att de sprider smittan.

Det som upprör många svenskar och även människor i andra länder är att ungdomar i åldern 18-29 år är de som sämst respekterar de regler och förhållningssätt som gäller under coronapandemin. Ungdomar festar i stora skaror. De packar ihop sig på barer och restauranger. De ligger eller sitter tätt ihop på badstränderna. De dansar, kramas och pussas utan att ha den minsta tanke på att de kan vara smittbärare eller att deras kompisar bär på smittan.

Bianca Ingrossos fest i Båstad
Bild: bloggbevakning.se

Ungdomarna struntar fullkomligt i om de smittas själva. De hävdar att de inte är oroliga för att drabbas av covid-19. Därför struntar de också i om de smittar oss andra som är äldre, som är känsliga och mottagliga och som kanske befinner oss i riskgrupperna.

Samtidigt som vi äldre isolerar oss och undviker sociala kontakter festar och super ungdomarna med varandra som om ingen pandemi existerade.

Bianca Ingrossos berömda fest
Bild: youtube.com

Det senaste exemplet är den s k influencern Bianca Ingrossos våta fyllefest i Båstad häromdagen. Där hade Bianca (dotter till Pernilla Wahlgren) samlat ett antal kompisar. De söp, dansade, kramades och uppträdde som om det inte fanns någon pandemi.

Bianca Ingrosso
Bild: facebook.com

Men Biancas fest gick inte obemärkt förbi. På sociala medier har hon de senaste dagarna med rätta fått utstå hård kritik för sitt nonchalanta beteende. Även om jag känner mycket lite för dessa kvinnliga influencers, vars hela liv är uppbyggt på reklam och kommersialism, så vet jag att Bianca Ingrosso har många följare bland ungdomar. Hon är en förebild för många. Vad hon gör och säger påverkar andra unga människor. När hon festar stort och omdömeslöst i Båstad så har det betydelse. Är det någon som borde tänka före istället för efter så är det Bianca Ingrosso.

Ingrossos fest
Bild. bloggbevakning.se

Och nu har Bianca Ingrossos fest i Båstad till och med blivit en regeringsfråga. Idag kritiserade justitieminister Morgan Johansson Bianca Ingrosso hårt i en intervju. Han var inte nådig mot henne och menade att hon hade visat brist på omdöme som under pågående pandemi festade med sina kompisar i Båstad och riskerade att sprida smitta.

Grafik: Elisabet Höglund

Det är faktiskt sensationellt att en minister lägger ner tid på att kritisera en modell och influencer som Bianca Ingrosso. Många tycker säkert att Morgan Johansson inte ska lägga sig i vad hon gör. Han borde ha annat att syssla med.

Morgan Johansson
Bild: Anders Henriksson/flickr. pressbild

Men nej. Det Morgan Johansson gjorde var helt rätt. Han uttryckte precis de åsikter som alla vi andra – utom Bianca och hennes vänner – har när det gäller att respektera Folkhälsomyndighetens råd och anvisningar om social distansering, om att hålla avstånd, om att inte träffas i stora grupper etc.

Bianca Ingrosso x 2
Bild: biancaingrosso.se

Bianca Ingrosso har ingen gräddfil. Det finns inga särskilda regler för influencers när det gäller pandemin. Ingrosso har inte någon dispens för att kunna bryta mot försiktighetsprincipen när det gäller smittskyddet.

Bianca Ingrossos fest
Bild: bloggbevakning.se

Bianca Ingrosso blev naturligtvis grovt förnärmad när justitieministern idag kritiserade hennes tilltag. Hon hävdade att hon hade iakttagit alla regler om avstånd och distansering som Folkhälsomyndigheten har utfärdat. Dessutom påstod hon att hon hade antikroppar mot covid-19. Vafalls? Även om hon har antikroppar så kanske inte alla hennes vänner på festen i Båstad har några antikroppar!

Grafik: Elisabet Höglund

På bilderna från Ingrossos party ser man tydligt att ingen håller avstånd eller beaktar risken för smitta. Istället klänger de festande på varandra, kramas, pussas, skriker och ropar och bär sig allmänt illa åt. Bianca Ingrosso ljuger. Det var dessutom korkat av henne att lägga ut videon från festen på Youtube. Där kunde ju alla se hur Bianca och hennes vänner bröt mot restriktionerna.

Bianca Ingrosso
Bild: twitter.com

Att ungdomar struntar i att hålla avstånd och respektera andra beror förmodligen på att många helt enkelt inte förstår hur dumma de är. De är tanklösa. De saknar inlevelseförmåga och empati. De är egoistiska och ser bara till sina egna intressen.

Möjligen kan det beror på människans hjärna. Den mänskliga hjärnan är inte fullt utvecklad förrän i 25-åldern. Det har en amerikansk hjärnforskare konstaterat. I vissa fall kanske detn inte är utvecklad förrän i 30-årsåldern.

Den mänskliga hjärnan är inte fullt utvecklad förrän tidigast i 25-årsåldern
Bild: puzzlefactory.pl

Och den del av hjärnan som utvecklas sist är pannloben. I pannloben sitter förmågan att känna empati och inlevelse.

Här har vi kanske en rent medicinsk-biologisk förklaring till att ungdomar ofta visar dåligt omdöme, inte följer regler och restriktioner utan bara tänker på att ha kul själva. Somliga tycker säkert inte om att jag kommer dragande med biologiska förklaringar till ungdomars dåliga uppträdande.

Men någon måste ju göra det också.