Vårkänslor? Nej, det skulle jag knappast kalla det …

 

Snön vräker ned utanför ateljéfönstret. Flingorna lägger sig långsamt på den våta marken. Det blir allt vitare omkring mig.

Ett jättebukett med gula tulpaner som Bosse köpte till mig idag får mig ändå att glömma vintern.

Jag trodde att det var vår nu, den 30 mars. Men det är det inte. Tvärtom. Vintern gör den ena mottacken efter den andra mot den underlägset kämpande våren. Det spelar ingen roll att vi har passerat Vårdagjämningen för längesen. Det spelar ingen roll att vi har gått över till sommartid. Vintern är forfarande här.

Det kändes trist, ja rentav sorgligt. Jag gick från rum till rum och fotade vinterns återkomst i fönstren.

Från mitt ateljéfönster
Från vardagsrumsfönstret
Snö på tomten igen

Inte ens lilla Sigrid ville gå ut i snösörjan. Hon valde att sätta sig på sin bästa utsiktsplatsen, i fönstret vid trappan på väg till övervåningen.

Inte ens lilla Sigrid vill gå ut när det snöar …
.Hon satte sig och tittade ut i trappfönstret till övervåningen och kunde konstatera hur snön långsamt lade sig till rätta på biltaken
Sigrid tittar sedan instämmande på mig

Men det var bara några dagar sen jag faktiskt trodde att våren hade kommit. Våra älskade rådjur kunde äta sin mat ur Bosses binge på husväggen och samtidigt njuta av vårvärmen.

Rådjuren njöt häromdagen av det varma vårvädret

Men inte idag. Kanske inte heller i morgon. Kanske till helgen men redan nästa vecka kommer temperaturen att sjunka igen.

Nyfiken i en strut

”Det gör ont när knoppar brister”, skrev Karin Boye en gång i tiden. I år verkar det göra särskilt ont för de små knopparna som kämpar och kämpar och kämpar för att komma ut ur det skyddande höljet. De ska nog hålla sig inomhus ett tag till.