Vem vill köpa Sveriges bästa Folkabubbla?

Hemma på tomten i Tungelsta kan den observante iakttagaren se en gammal Volkswagen-bubbla trona bland vitsippor och blåbärsris. Det är mitt livs andra bil. Min mamma och jag köpte den 1966 och bilen är av 1965 års modell, alltså en veteranbil i ordets verkliga mening. Just i dessa dagar fyller min blågröna klenod precis 50 år.

Folkan ser kanske lite sliten ut när man tittar på den på de här bilderna. Men det är mest lacken som har blekts under långa kalla vintrar och heta våta somrar. Allt i bilen är original – förutom de främre lampinsatserna. Dessa blev stulna när bilen efter mammas död 1999 stod parkerad på hennes gata en längre tid. Men jag beställde nya lampinsatser från Volkswagen och dessa finns väl gömda i vårt uthus och kommer att monteras in när bilen ska säljas.

På bilden saknar bilen också sina främre och bakre kofångare. Var inte oroliga. Dessa har Bosse monterat bort för att ingen ska kunna stjäla dem. De finns också i säkert förvar.

Bilen är i helt körbart skick, även om den kanske rosslar lite när man vrider om startnyckeln. Men lite uppsmörjning och antingen omlackering eller rejäl vaxning så kommer den ursprungliga skönheten fram. Var så säkra.

Härmed vill jag meddela att min kära folkabubbla, som bara har gått 13 000 mil, är till salu. Jag sätter inte något lägstapris utan ni får bjuda. Varsågoda! Det kommer att bli ett fynd.

PS: Bilen är registrerad hos Transportstyrelsen och registreringsskyltarna är också original. Jag tror till och med att det finns vinterdäck till bilen.