Vi ville chocka folk med våra nya tapeter. Istället blev det Bosse och jag själva som blev chockade!

Bosse har tapetserat om vårt vardagsrum – eller matrum, kanske jag hellre ska säga. Det är nämligen där vi äter middag på helgerna. Något annat ändamål har inte vardagsrummet eftersom vi tillbringar all övrig vaken tid i köket.

I höstas kom Bosse och jag överens om att vi skulle tapetsera om i vardagsrummet. Den tidigare tapeten var i och för sig snygg, en enkel randig ”gammaldags” tapet med rosa blomstergirlanger. Visst var den söt – men ack så trist och så färglös. Och inte det minsta sexig. Rummet kändes dessutom alltid så kallt med denna tapet på väggarna.

Nej, det skulle tapetseras om, bestämde vi. Bosse gav mig i uppdrag att ge mig ut på nätet och leta efter de fräckaste och klatschigaste tapeter jag kunde hitta. Tapeterna skulle vara storblommiga, ungefär som gammaldags engelska eller italienska tapeter.

Jag tillbringade några kvällar på nätet – och hittade till slut vår drömtapet. Wow!!! Storblommig var bara förnamnet. Chockerande var ett understatement.

När jag var i Spanien i nitton dagar i slutet av oktober-början av november passade Bosse på att fördriva den ensamma tiden med att sätta tapeterna på vardagsrumsväggen. Han var stormförtjust, hade aldrig sett något liknande tidigare.

När jag kom hem från Spanien och trädde in i vardagsrummet fick jag en chock. Var blommorna verkligen s -å – å – å – å stora. Det hade jag aldrig trott. De såg inte så stora ut på bilden på internet.

 

 

Vi har nog nu Sveriges mest storblommiga tapet. Vad tycks? Snyggt eller …?

Ni har vi i alla fall Sveriges mest storblommiga tapet i vardagsrummet. Den saken är klar.