Vill ni se mina nya dojor?

Jag älskar skor. Det är väl inte någon hemlighet längre. Jag köper ofta nya skor. Grundorsaken till att jag alltid
har köpt mycket skor är att jag har kroniska fotproblem med t ex hallux valgus, förhårdnader, liktornar på tårna, sammanpressade tår, kartnaglar på grund av för trånga cykelskor och skidpjäxor etc. Jag har därför nästan alltid haft svårt att hitta "riktiga" skor, som verkligen går att gå i, som är fotriktiga och bekväma men ändå snygga.

Högklackade skor är numera historia i mitt liv. En liten klack är OK men höga stilettklackar…aldrig! Istället har jag mer och mer gått över till lågskor. Och här har marknaden för kvinnor verkligen utvecklats. Det finns fantastiska klassiska snörskor som är det vackraste man kan tänka sig.

Se på de här skorna till exempel, som jag köpte på nätet nyligen. De är av märket Melvin & Hamilton, av äkta läder, inte alltför dyra och tillverkade i en utpräglad klassisk Brogues-stil. Brogues är det fornnordiska ordet för fotläder, benläder eller helt enkelt sko.

Brogues-skor har en perforerad tåhätta i form av ett W. På engelska kallas det "wingtips". De här skorna är typiska Brogues-skor och det fantastiska är att de här skorna har olika färger, vilket är häftigt.

Och så sköna de här skorna är att gå i sen! Det känns inte att man har skor på fötterna. Skor ska vara ett smycke – inte en plåga. Äntligen har jag förstått hur jag ska bekämpa mina plågor. Värkande fötter är värre än tandvärk. Nästan i alla fall.

När jag var yngre fanns det en reklamslogan som löd: "Se på era skor. Andra gör det". Det är fortfarande gångbart(!), om jag får uttrycka mig så.